ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)

După o votare de doi ani cu participarea milioanelor de oameni din întreaga lume a fost determinată o listă nouă cu un titlu curios „Cele 7 minuni ale naturii”.


[xcut]

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)


Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)După o votare de doi ani cu participarea milioanelor de oameni din întreaga lume a fost determinată o listă nouă cu un titlu curios „Cele 7 minuni ale naturii”. Puteţi spune că natura înseşi este un miracol. Aşa e, dar organizatorii concursului, fiind de acord că sunt prea multe locuri minunate şi fascinante pentru a selecta doar şapte, spun că această iniţiativă publică va ajuta oamenilor să afle mai multe despre cele mai frumoase zone ale planetei noastre şi să le păstreze în memoria omenirii. Este adevărat că astfel de acţiuni ne pot învăţa să apreciem frumuseţea planetei.

Campania  se propune drept o analogie a celor "Şapte Minuni ale Lumii" greci, care au fost determinate mai mult de două mii de ani în urmă. Brandon Uebber, organizatorul concursului, spune că pe această planetă sunt atât de multe locuri frumoase, încă necunoscute pentru mulţi oameni.

"Cascade, munţi, păduri tropicale, lacuri cu apă dulce şi vulcani - împreuna vom descoperi această frumuseţe incredibilă pentru milioane de oameni".

Potrivit New7Wonders, compania care a organizat acest concurs internaţional, iniţial,  în lista candidaţilor au fost incluse aproximativ 440 de locuri, însă acum sunt pre-selectate şapte câştigători. Rezultatele oficiale vor fi anunţate la începutul anului viitor, deocamdată lista celor şapte locuri, care au primit mai mult de un milion de voturi, este după cum urmează.


Jungla Amazon

 

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)

 

Pădurile tropicale  din Amazon, de asemenea, cunoscute sub numele Amazonia, jungla amazoniană sau bazinul Amazonului, includ 7 milioane km2  de junglă impenetrabilă, întinsă pe teritoriu a nouă ţări. Amazonul constituie mai mult de jumătate din toate pădurile tropicale rămase de pe planetă, acest loc este unul din cele mai bogate  prin floră şi faună. Amazonul  este cel mai mare fluviu din lume, chiar şi zece râuri de mărime medie nu-l vor depăşi după lăţime. Acest râu are cea mai mare piscină din lume, care este, de asemenea, foarte bogată  în diferite specii de plante şi animale. Datorită lăţimii mari, nu există nici un pod, care ar traversa Amazonul.


Golful Halong, Vietnam

 

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)

 

Halong Bay este situat în provincia Quang Ninh din Vietnam. Acest loc este deosebit prin ceea că include mii de carstici şi insule calcare de diferite dimensiuni şi forme. Zona de coastă a golfului este de 120 km lungime şi are o suprafaţă de  aproximativ 1.500 de kilometri pătraţi. În această zonă relativ mică sunt situate 1969 de insule. Unele din aceste insule sunt peşteri goale, caverne uriaşe care oferă adăpost numeroaselor ferme de pescuit situate în apele de o adâncime mică, în care locuiesc 200 de specii de peşti şi 450 de specii de moluşte. O altă caracteristică a Halong Bay este prezenţa unui număr mare de lacuri pe insule, de exemplu, pe insula din calcar Dau Be, există şase lacuri.


Cascade Iguazu, Argentina

 

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)

 

Cascade Iguazu, situate pe râul cu acelaşi nume, sunt una din cele mai mari cascade din lume. Ele se întind mai mult de 2700 de metri în lungime, formând în serie cascade de formă semicirculară. Din cele 275 de cascade separate care împreună formează Cascade Iguazu, cea mai înaltă este "Gâtul Diavolului". Apa de aici se revarsă de la o înălţime de 80 de metri. Această minune a lumii se află la hotarul statului brazilian Paraná şi provinciei argentiniene Misiones şi este înconjurată de două parcuri naţionale. Ambele parcuri sunt păduri subtropicale, care adăpostesc sute de plante şi animale rare pe cale de dispariţie.


Insula Jeju, Coreea de Sud

 

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)

 

Jeju  este o insulă de origine vulcanică, situată la o distanţă de 130 km, în largul coastei de sud a Coreei. Este cea mai mare insulă şi cea mai mică provincie în Coreea. Caracteristica principală a insulei Jeju este Hallasan, cel mai înalt munte din Coreea de Sud. Acesta este un vulcan inactiv, case se înalţă la 1950 de metri deasupra nivelului mării şi este înconjurat de 360 vulcani sateliţi mai mici.


Insule Komodo

 

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)

 

Parcul Naţional Komodo din Indonezia este format din trei insule mari - Komodo, Padar şi Rink, precum şi multe insule mici, cu o suprafaţa totală de 1817 de kilometri pătraţi. Parcul Naţional a fost fondat în 1980 pentru a proteja dragonul de pe insula Komodo. Mai târziu, acesta s-a consacrat apărării şi altor specii de animale, inclusiv speciilor marine.


Râul subteran Puerto Princess, Filipine

 

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)

 

Râuri subterane Puerto Princess şi parcul naţional cu acelaşi nume situat la aproximativ 50 de kilometri de oraşul Puerto Princess, Filipine. Caracteristica impresionantă a acestui loc este un munte cu un râu subteran de o lungime de 8,2 kilometri. În afară de  tip "subteran", râul este frumos prin faptul că, ieşind din munte, curge direct în Marea Chinei de Sud. Râul-peşteră este decorat cu numeroasele stalactite şi stalagmite, precum şi mai multe grote. Acesta este cel mai lung fluviu subteran din lume. Gura peşterii este încadrată de copacii vechi care cresc chiar lângă apă şi plaja din apropiere de intrare în peşteră oferă adăpost pentru diferite animale.


Tabelul Munte, Africa de Sud

 

Vot internaţional : Cele 7 Minuni ale naturii (+Foto)

 

Tabelul Munte este mândria Africii de Sud, singurul obiect natural în onoarea căruia este numită o constelaţie - Mensa înseamnă "masă". Acest munte cu un vârf complet plat şi-a păstrat formele timp de peste 6 milioane de ani de eroziune şi este adăpost pentru un regat floral mic – aici cresc aproximativ 1470 de specii de plante, multe din care sunt pe cale de dispariţie. Tabelul Munte este punctul de reper turistic cel mai cunoscut din Africa de Sud, datorită înălţimii sale  complet plate de 1086 de metri.

Trebuie să spunem că, aflând, şi, în special, scriind despre toate aceste locuri minunate, apare o dorinţă de a lăsa totul baltă şi a vizita aceste frumuseţe. Ne aşteaptă sărbători, şi cine ştie, poate că cineva din voi în loc să cumpere cadouri angro, pur şi simplu, va dispărea absorbit de frumuseţea planetei noastre. Şi credeţi-mă, nimeni nu vă va judeca pentru egoism, deoarece astfel de frumuseţe tulburătoare valorează foarte mult.
Autor Irina Kovaleva

 

 

Sursa: facepla.netVineri, 25 noiembrie 2011
Vizualizări: 4523

Citiţi de asemenea

Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
12
Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
52
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
62
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
146