ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Wi-Fi poate prezenta un pericol mult mai mare pentru copii decît se considera anterior

„Cînd peste 50 sau 100 de ani, noi ne vom aminti cu tristețe despre trecut, ne vom uimi atunci că Wi-Fi și telefoanele mobile au devenit principalii vinovați în cea mai mare criză din domeniul sănătății din toată istoria omenirii?”  Majoritatea părinților erau îngrijorați de faptul că copiii lor sînt supuși unei influențe sporite a plumbului, cloroformului, vaporilor de combustibil sau insecticidului DDT. Agenția Internațională pentru studierea cancerului, care face parte din Organizația Mondială a Sănătății, clasifică aceste și alte peste 250 de substanțe drept cancerigene de clasa 2B – posibile cancerigene umane. Încă o poziție în această listă o ocupă cîmpurile electromagnetice de radio (RF/EMF). Printre principalele surse sînt radioul televizoarele, cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile și instalațiile Wi-Fi.

Cel puțin, la această concluzie a ajuns autorul unui articol publicat în „Journal of Microscopy and Ultrastructure”. Analizînd rezultatele altor studii, autorii articolului afirmă că copiii și adolescenții sînt expuși unui pericol considerabil din cauza instalațiilor ce emană unde ultrascurte (maturii de asemenea se află în zona de risc, însă într-o măsură mai mică).

- Copiii absorb o cantitate mai mare de unde electromagnetice, decît maturii;

- Fătul este mai receptiv față de radiații, chiar într-o măsură mai mare decît copiii. De aceea, femeile însărcinate trebuie să evite acțiunea radiațiilor electromagnetice.

- Adolescentele și femeile nu trebuie să poarte telefoanele mobile în sutien sau hijab.

- Au fost publicate avertizări oficiale privind posibilele daune, însă cea mai mare parte a societății nu știe despre ele;

- Normele actuale admise ale influenței radiației electromagnetice sînt inacceptabile și trebuie revizuite;

- Instsalațiile fără fir sînt radioemițătoare, dar nu jucării. De aceea, vînzarea jucăriilor ce conțin aceste instalații trebuie supusă unui control mai riguros.

Noi nu chemăm să aruncați toate instalațiile electronice. Însă, cel puțin, este un motiv de a începe discuțiile despre diferențierea nivelelor se securitate pentru maturi și copii.

Desigur, prejudiciul internetului fără fir nu a fost demonstrat pînă la capăt, însă se știe și s-a demonstrat că prezența unui router Wi-Fi în încăpere are un impact negativ asupra sănătății umane. Acesta nu se manifestă imediat, însă cu timpul poate da de știe prin dureri de cap, ridicarea tensiunii fără motiv, tahicardie.

De asemenea, internetul fără fir influențează memoria, care s-ar putea înrăutăți cu timpul. Radiația emanată de routerele Wi-Fi poate conduce la apariția diferitor tumori, modificare genelor (distrugerea ADN) și desigur, la îmbătrînirea prematură.

Dauna routerului este, practic, aceeași car și a telefonului mobil. În primul rînd, radiația emanată influențează asupra creierului.

Dacă nu doriți să schimbați routerul cu un modem cu fire, atunci măcar luați măsuri de precauție. Routerul nu trebuie instalat lîngă pat, mai exact, atîrnat pe perete lîngă pat sau instalat lîngă peretele unde stă patul. Internetul trebuie deconectat atunci cînt nu este utilizat.

DECONECTAȚI Wi-Fi pe noapte, dar și telefoanele mobile și alte instalații electrice. Astfel, veți reduce fonul electromagnetic, ce va spori calitatea somnului și sănătății.

De asemenea, puteți afișa anunțuri în scară cu apelul de a deconecta rețeaua mobilă, routerele Wi-Fi și, după posibilitate, treceți la rețelele cu fir – veți fi mai sănătoși!

Fiți responsabili!

 

Sursa: ruslekar.info

Sâmbătă, 23 aprilie 2016
Vizualizări: 1379

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
184
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
240
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
95