ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Wild-cultivarea plantelor comestibileAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

; - Pine Forest
Apendicele. Fabricarea de forme de dozare de plante sălbatice şi de caracteristicile lor de admitere
Referinte

Introducere

Conform noilor norme alimentare recomandate de Institutul de Nutritie al Academiei de Ştiinţe Medicale din URSS în 1988 şi 60-75% din dieta ar trebui să fie ingrediente vegetale. În fiecare zi, mai ales în timpul iernii, un adult trebuie să consume cel puţin 330 g de cartofi, 400 de grame de alte legume (în inclusiv - pepene galben), 260 g de fructe proaspete şi bace. În cazul în care dieta nu dispune de fructe, legume si fructe de padure, acest lucru duce la o deteriorare a bolii, reduc eficienţa, apariţia diferitelor boli şi a redus speranţa de viaţă. Pentru a elimina intr-un fel sau cel puţin reducerea deficitului de alimente vegetale, trebuie să acorde atenţie sălbatice plante comestibile.
Aceasta a fost mult timp un om mănâncă ciuperci, fructe de padure si fructe, nuci şi legume sălbatice - măcriş, usturoi sălbatic, cimbru, cicoare, tarhon. Pentru dieta Siberians, de exemplu, aceste daruri ale naturii sunt tradiţionale. Considerabilă (VL Tcherepnin [16], de exemplu, descrie 157 de specii de plante comestibile), dar nu este utilă-conventionale arsenalul non a plantelor sălbatice de produse alimentare, care, din motive economice poate fi atribuită legume, cereale, oleaginoase, fructe şi pomuşoare.
În timpul asediului din Leningrad în alimente consumate 40 de specii de plante sălbatice, 35 dintre ele sunt utilizate ca legume - singur sau în combinaţie cu produsele alimentare tradiţionale [4, 12]. A fost recunoscut faptul că valoarea nutritivă a plantelor sălbatice comestibile sunt nu numai că nu inferior la cultivat, dar de multe ori le depăşesc. De exemplu, urzici acid ascorbic surd, uneori, contine de 8 ori mai mult decât în nordul lamaie - varză creaţă, conţinutul de caroten urzică de 1,5 ori mai mare de patrunjel, şi conţinutul de proteine de frunze de spanac buruieni echivalente. În plus, majoritatea sălbatice plante comestibile au terapeutice de mare activitate şi au o gamă largă de acţiuni şi au fost mult timp folosit în medicina populară, şi acum - în medicina modernă bază de plante [6].
Lista de plante sălbatice de la care puteţi gatiti feluri de mancare diferite, foarte mare. Pentru salate urzici utilizate, papadie, patlagina, troscot, gâscă bloodroot, brusture, quinoa, chickweed, mierea-ursului, pastarnac vaca, angelică, şi multe alte plante folositoare. În supe, ciorba, supa de varza, supa rece se adaugă urzica, papadie, patlagina, troscot, bloodroot gâscă, brusture, coada-calului, teren, lebede, ciuboţica-cucului, chickweed, salcie, mierea-ursului, pastarnac vaca, angelică, etc În sosuri şi condimente pentru al doilea curs Adauga vetrice, chickweed, angelică, păstârnac vaca, salcie, ciuboţica-cucului, pelin, coada-calului domeniu, troscot, patlagina, papadie, brusture, gâscă bloodroot, urzici. Pentru băuturi (ceai, sucuri, ciorbe, Cvas şi altele) recomanda salcie, brusture, troscot, patlagina, papadie, AIR, vetrice, tarhon, etc
Pentru a pregăti omenirea desert delicios pentru o lungă perioadă de timp foloseste vindecare fructe si boabe cu un prieten din copilarie pentru a ne sălbatice copaci şi arbuşti: afine, afine, caprifoi, Viburnum, afine, zmeura, mur pitic sunt reproduse, Coacăz, cireşe, afine, a crescut. Dar puţini ştiu că cel puţin utile şi de mâncărurile gustoase pot fi preparate din astfel de neobişnuit în acest sens, percepţia noastră de plante, cum ar fi soc negru, Heather, mesteacan pitic, ienupăr şi chiar ... pin.
Desigur, în această carte nu sunt toate plantele sălbatice comestibile. Ne-am limitat doar descrierea noastra a celor care apar frecvent în vest şi de nord-părţi de nord a Uniunii Sovietice şi pot fi folosite în scopuri terapeutice. sălbatice plante comestibile, informaţii despre proprietăţi medicinale din care sunt absente în literatura populară, cum ar fi zopnik tuberculate, latifolia Typha, strelolist ordinare umbrela Susak, stuful, şi kupyr Padure şi-Elder (proprietăţi de vindecare solului din aceste plante umbrelă două cunoscute, dar de colectare poate fi confundată cu cucuta veninoase otrava si cucuta), nu am considerat.

Utilizarea de plante sălbatice în scopuri medicinale

Colecţia de plante medicinale sălbatice apar de obicei la începutul primăverii şi va continua până toamna târziu. De obicei, frunzele şi tulpinile culese înainte de înflorire sau în timpul înfloririi, flori - de la începutul înfloririi, seminţe - în funcţie de scadenţă, rădăcinile şi rizomii - primul an de viata a plantelor în toamnă sau în al doilea an la începutul primăverii, înainte de trezirea muguri latente. plante medicinale recoltate în vreme uscata clar, ca materie primă pentru o lungă perioadă de timp se usuca rapid mucegăit şi pierde o cantitate mare de substanţe utile. Le colectează numai în zona ecologic curata, cel puţin 300 m de autostrăzi, de cele mai bune din pădure sau la marginea padurii, pe pantele însorite. Atunci când colectarea de plante prefera exemplarele mari, şi cele mai bune dintre ele lăsat neatins, astfel încât ar putea întâmpla diseminare. Toate părţile plantei sunt bine spălate, rizomi şi rădăcini zdrobite şi a pus un strat subtire pe suport de hârtie curată, frunze mari separate de tulpini şi răspândirea un strat de o singură foaie. plantele recoltate pot fi uscate într-o formă suspendat, legarea acestora în buchete. Şi în fapt şi în alt caz de uscare întuneric utilizare bine ventilat. Uscarea plantelor poate fi în cuptor la o temperatură de 45-50 ° C. Componente de colectare, inclusiv seminţele, ar trebui să fie bine amestecat. Brut materialul uscat este stocat în saci facut din tesatura densa sau hârtie. De obicei, perioada maximă a vieţii sale - doi ani.
Înainte de a utiliza plante uscate sunt pisate într-un mojar, astfel încât dimensiunea particulelor de iarbă şi frunze tăiate a fost de 2-3 mm, rădăcinile şi rizomii - 5-6 mm. Florile sunt de obicei, nu sfărâmate.
Aplicaţi pentru scopuri medicale ar trebui să fie numai instalaţiile de familiare, în acelaşi timp respectând pe deplin recomandările dozaj privind pregătirea forme de dozare.
Principalele forme de medicamente utilizate în ţara de origine, sunt decocturi, infuzii şi decocturi, infuzii.
Pentru a pregăti materiilor prime pe bază de plante se toarna apa fiarta sau rece şi, după ce lichidul ajunge la o fierbe pe foc mic (sau mai bine - pe o baie de apă), fierte de ceva timp. Apoi, "supa" rezultată se adaugă apă fiartă, aducând volumul până la original, deoarece ciorbe concentrat răuabsorbită de către organism.
Pentru a pregăti extracte, prime, se toarna apa clocotita sau apă rece, şi să insiste. În cazul în care iarba este turnat apă rece perfuzie este necesar pentru perioade mai mari.
Pentru a prepara decoct, materialul de perfuzie se toarnă apă fierbinte, se aduce la punctul de fierbere, fierbere baie de apă pentru o perioadă scurtă de timp, apoi insista.
La fabricarea de forme de dozaj nu trebuie să folosiţi ustensile de metal. De apă trebuie să fie distilată sau de a lua, în cazuri extreme, filtrată prin "izvor mic termos." Dacă doriţi lunga si fierbinte o perfuzie este convenabil să facă într-o. ciorbe Prigotavlivaya, jumătate din doza de plante poate fi fiert într-un vin rosu sec, iar cealaltă jumătate - în apă şi apoi a le conecta.
O mare parte din boli sunt boli cronice care necesită tratament continuu. Deoarece utilizarea prelungită a medicamentelor duce la nervos şi boli alergice, apariţia unor ulceraţii ale mucoaselor de stomac şi intestine, întreruperi ale proceselor metabolice şi alte "boala medicamente, terapie de întreţinere între cursuri de tratament primar este potrivit cel mai bine myagkodeystvuyuschie toxic pe bază de plante suplimente de complexe, în special cele forme superioare. Durata de la primirea unei plante medicamente specifice nu trebuie să depăşească 1,5 luni, ca organismul se obisnuieste cu el, şi după această perioadă, este necesar să se mute la o adecvate privind medicale acţiunii sale pe bază de plante. Re-utilizare este permisă în termen de şase luni.
Deseori, pentru utilizarea în scopuri medicale recomanda 2 - 4 melodii plante. În acest caz, selectarea dintr-un amestec de două componente, fiecare dintre ele este luată în doze de 1 / 2 portii necesare pentru fabricarea de droguri dintr-o plantă, selectarea dintr-un amestec din trei componente - 1 / 3, şi aşa mai d. gama de amestecuri de mai extinsă decât spectrul de produse fabricate dintr-o singură instalaţie, precum şi perioada de obişnuinţă pentru a le mai lungi. Cu toate acestea, mult prea complexe reţete ierburi poate inactiva reciproc, pierderea proprietăţi de vindecare sale. A doua - a patra zi de la data primirii medicament pe bază de plante pot veni exacerbare. În acest caz, aveţi câteva zile pentru a reduce doza, şi apoi reveni la vechea.
Termen de tratament - de obicei de aproximativ trei săptămâni, după care acesta devine clar dacă faceţi acest lucru pe bază de plante sau vor fi înlocuite printr-o acţiune similară.

Utilizarea de plante sălbatice în bucătărie

Colectarea de plante sălbatice pentru utilizare în produsele alimentare a început în primăvara timpurie, atunci când o nevoie acută în special pentru vitamine corpul uman şi legume proaspete sunt practic absente. Colectarea de plante comestibile ar trebui să fie posibil, înainte de începutul înfloririi lor, ca mai târziu licitaţie lăstari tineri şi grubeyut frunze, îşi pierd valoarea nutriţională a acestora şi bun doar pentru uscare si fermentate. Adunaţi angajate în vreme bună în după-amiaza, când frunzele plantei se usuce roua si se umfla Cheltuieli faţănoapte rezervele nutritive odovannye. muguri verzi şi frunzele sunt taiate cu grija dintr-un cuţit sau foarfeci pentru a evita deteriorarea sistemului de rădăcină.
Colectăm numai acele plante pe care le cunosc bine. Urmaţi regulile, obligatoriu în colectarea de ciuperci: sigur nu - Going NU! În condiţii de mediu nefavorabile, plantele devin improprii pentru produsele alimentare, astfel încât depozitele de deşeuri, de canalizare în locuri publice, pe drumuri şi oraşe din apropierea oraşului şi a întreprinderilor industriale, nu le poate colecta.
Colectate zone verzi de plante curat de la gunoi si sunt insecte mici şi spălată cu grijă fără murdărie şi praf. Salata de verdeturi pentru a pregăti în ziua de colectare, ca o ultimă soluţie - cel mai târziu după două zile de depozitare într-o pungă de plastic de pe raftul de jos din frigider,. Înainte de gătit verde trebuie să fie spălate în apă rece modificarea acesteia 2-3. verdeaţă Tocare nevoie de repede pentru a reduce timpul de contact a ţesuturilor celulare cu aer, care distruge vitamina C. După rectificat plante ar trebui adăugate la aceasta otet sau zeama de lamaie - ele facilitează hidroliza celulozei, umflarea componentelor de proteine şi pentru a preveni vitamina C de la distrugere.
Atunci când fac salate de tocat de plante aromate epice. La 100 g de verde, de obicei, adauga 1 lingurita sare 1-3 linguri otet, 1 lingura ulei vegetal, 1-3 linguri de lapte bătut sau lapte acru, 1 lingurita zahar, / 4 linguriţă de muştar 1, la sol piper negru - pentru a gust. Nu ar trebui să fie reumplut cu piper sau de muştar plante gorchaschie (de pungă doamnă, papadie, Thlaspi arvense, etc), deoarece aceasta creşte amărăciune. Plantele cu un gust dulceag (alb-urzica moarta, vaca păstârnac siberian, stonecrop mov, etc) devin mai gustoase atunci când adăugaţi condimente fierbinte. Salate poate fi preparat dintr-o specie de plante sau mai multe specii de amestecare. Bun amestec obţinut prin combinarea cu ierburi, inodoră insipidă - cu vedere bun gust, acid - cu, amar malokislymi - cu apă proaspătă.
verdeturi tocate, cu otet, sare si piper pot fi folosite pentru sandwich-uri, manca-le înainte de micul dejun, pranz sau cina.
În verdeaţă fierte plante comestibile pot fi folosite pentru gătit borş, supă verde, supa de sfeclă de zahăr, precum şi principiul de a combina diferite uzine rămâne aceeaşi ca pentru salata. Frunzele zdrobite sunt scufundate în fierbere supa inainte de masa gata, şi tulpini şi frunze petioles - 5 minute mai devreme. făină terminate şi supă de crupe este umplut cu ierburi proaspete tocate doar inainte de servire.
Din depăşit de plante impropriu pentru consumul de carne proaspătă în forma de pureu (brute piese proaspete de plante supuse fierbere prelungită, iar apoi a trecut printr-o maşină de tocat) şi l utilizaţi ca o-produse finite, semifabricate pentru supe, supe, cereale fierbinte, hamburgeri, etc Pentru prepararea must de cereale din adăuga o cantitate mică de bulion, se aduce la punctul de fierbere, se umple cu sare, unt şi făină, de gătit cotlete pus în sare şi făină şi apoi prăjit pe tigaie fierbinte cărnoase verdeaţă plante. (siberiana pastarnac, brusture,Angelica medicament) este bun în a pune formularul.
Pentru a păstra piese verde este folosit pentru uscarea, decapare şi marinarea, şi pentru aceste scopuri multe ori să ia plante brute utilizarea necorespunzătoare proaspete. Când ierburi de uscare în cuptor la o temperatură de 80 - 110 ° C timp de 25-50 minute, vitamina C se menţine la 70%, şi amărăciunea parţial distruse. Ca rezultat, transformarea ulterioară a ierburi uscate, care este, de rectificat în pulbere, modificarea proprietăţilor de ţesut, îmbunătăţeşte digestibilitatea în intestinul subtire este de 2-3 ori, precum şi de prevenire a proceselor de fermentaţie şi formarea de amine biogene din colon.
Prafuri de verdeaţă, ca ierburi proaspete, utilizarea se face cu piure de cartofi, sosuri, supe, şi prăjituri, plăcinte, prăjituri şi budinci (greutate praf ar trebui să fie 25-40% din greutate şi făină de porumb). Sub formă de pulberi oameni bolnavi bine absorbită chiar verde care conţin cantităţi mari de fibre. Prafuri ar trebui să fie stocate în borcane de sticlă cu dop rodat.
Vesela Varză murată (sau sare) este pregătit verdeaţă, precum şi de la proaspăt. Prea ascutit la gust, înainte verde manca sunt spălate în apă. legume marinate folosit fără prelucrare ca un condiment.

plante erbacee

MARSH, AIR, sau IRNY ROOT
(Acorus calamus L.)
O plantă perenă din familia Araceae înălţimea de 120 cm, cu tulpini triunghiulare, xiphoid frunze lungi şi groase, ca un rizom ridichi. Inflorescenţă - galben-verde spadix până la 8 cm, o respins câteva din stem. Bloom la începutul verii, seminţe care nu fac. Înmulţite vegetative.
Ea creste pe malul noroios, apele de mică adâncime în banda, golfuri şi Oxbow, formând adesea hăţişuri mari. Limita nordică a zonei duce până la 60 °. sh.
În timpul cuceririi Hoardei de Aur, tataro-mongol călăreţi cu obligeană determină calitatea apei, crezând că ori de câte ori a plantelor care supravieţuieşte şi se dezvoltă bine, este potrivit pentru potabilă.
În scopuri terapeutice, precum şi în bucătărie sunt utilizate rizomi, în principal, uneori în alimente proaspete consumate în partea de jos a alb frunze. În Cehoslovacia, obligeană teren este folosit ca un condiment în loc de boia.
Rizomi de obligeană recoltate în toamna, atunci când scăderea nivelului de apă în rezervoare şi pot fi îndepărtate uşor de furcă sau o lopăţică. Recolta de rizomi proaspete de 1 m2 a rezervorului este de 1,2 kg.
În rizomii conţin amidon, guma, taninuri, akorin glicozide amare, ulei esenţial, camfor, etc
În scopuri terapeutice, folosind cea mai mare parte decocturi şi infuzii sunt. Ei util în tratamentul de nefrolitiază, reglementa activitatea tractului gastro-intestinal, contribuie la progresul (1) * (aici si mai jos, numerele denotă numărul de forme de dozare de plante sălbatice, informaţii cu privire la pregătirea, care, precum şi despre particularităţile lor de admitere sunt prezentate în anexă). Posedă acţiune antimicrobiană (2). Folosit pentru consolidarea si cresterea parului (3). Împreună cu infuzii şi decocturi pot fi folosite infuzii de 40% alcool la un raport de 1:5. Ceai de obligeană stimulează apetitul, reduce şi pirozisîmbunătăţeşte funcţia vezicii biliare.
Utilizarea de obligeană în bucătărie este similar cu ajutorul rubarbă.

utilizarea culinare **
(În selectarea de retete folosite în departamentul materiale de igienă alimentară Perm med sfaturi. Inst [7], SIDA, scrisă în timpul asediului de 4 Leningrad [], un vechi bucătărie [11], precum şi nota de expediere de către autor)
Înăbuşit cu obligeană mere.
Cook mere (300 g de carne proaspătă sau uscată la 100 g), până în momentul în 1 litru de apă, se adaugă rădăcini de obligeană (2 linguri uscate sau proaspete 1 ceasca), se aduce la fierbere, se lasă timp de 5-10 minute. Apoi pune zahar (6 linguri), şi să aducă din nou la fiert. Puteţi pune rădăcini în sac de tifon, care, atunci când compot de depunere pe masa ar trebui eliminat.
Dulceata de obligeană. rădăcini uscate de rogoz (1 ceasca) toarnă sirop de zahăr de fierbere rare (3 litri), bucătar 5-10 minute, apoi se adaugă 3 cesti de suc de mere (sau de prune, cireşe prune, gutui), feliate, bucătar şi până la făcut.
rădăcini confiate de obligeană. Într-un sirop de zahăr gros pus rădăcini proaspete (cm lungime piese 2-3, împărţite în patru părţi), se aduce la fierbere si gatiti pentru 5-10 minute. Scoateţi din sirop, să uscare în tifon curat sau o tăiere bord din lemn. Odată sirop pe usucă rădăcini şi întăreşte, le-a pus în borcane de sticlă de ceai. Servi cu.

Brânca-ursului siberian
(Heracleum sibiricum L.)
, Până la 2 m, bienale, plante erbacee mare de Umbelliferae. tubulare stem pufos a tubului melkorebristoy forma ramificată în partea superioară. Radical de trei ori frunze penate sunt mari (până la 90 cm şi o lăţime de 80 cm) pe lung (până la 100 cm) petioles. Multiple-verde gălbui flori cu petale de până la 1 cm bisexual, asamblate în mare cu mai multe mugurii - umbrele. Flori in mijlocul verii. În primul an de forme de viata o priză puternică de frunze mari, iar al doilea oferă o tijă înaltă, fructe si moare.
Creşte în păduri rare, defrisari de pădure, în tufişuri, în pajişti. Graniţa de nord a gamei ajunge la 70 °. sh.
În pastarnac conţine 10% zahăr, până la 27% proteine, 16% grăsime, şi vitamina C, caroten, tanin, ulei esenţial, glutamina, compuşi numărul cumarine, etc
Este recomandat pentru probleme digestive, ca un drog spasmolitic pentru diaree, dizenterie, guturai de stomac şi intestine, pentru creşterea poftei de mâncare şi de boli de piele (4). Poate fi folosit ca medicament in salate, ciorba si alte mancaruri ca un sedativ.
In medicina populara siberiana, rădăcini şi seminţe sunt folosite ca colagog pastarnac, boli de rinichi, inflamatorii şi purulente diferite procese de litiază biliară epilepsie. Decoct din rădăcini recomanda.
În carnea proaspătă utilizată în petioles şi tineri tulpini de plante, fără piele, şi frunze (din ele este gustul supa de ciuperci şi este utilizat pentru supe). Atunci când plantele de recoltare pentru o utilizare viitoare leafstalks coajă şi se marinează ei, precum şi utilizarea de iarna ca garnitura.

Culinară utilizare
Salata de frunze de pastarnac. Fierte timp de 3-5 minute, frunze (100 g) zdrobite, amestecate cu ceapă verde tocat marunt (50 g), pune felii de cartofi fierti (100 g), completaţi cu ulei vegetal (10-15 g) şi condimente.
Salata de tulpini şi petioles păstârnac. frunzele tinere şi petioles (R 200), coji, cotlet, se adaugă ceapa verde tocata marunt sau (50 g), şi hrean ras (20 g), sare şi se amestecă. Umple cu condimente, oţet şi smântână (20 g).
supa de varza cu frunze verzi păstârnac. În apă clocotită sau bulion (0,35 litri) de a pune tocat cartofi (100 g) în 15 minute ceapa prajita (40 g), frunze zdrobite de păstârnac (100 g) şi pătrunjel (30 g) şi bucătar pentru 10 minute . Se adaugă sare, piper, frunze de dafin (dupa gust) si margarina (20 g). Atunci când un tabel pentru a umple ou (1 / 2 bucati) şi smântână (20 g).
Pastarnac supa. Se fierbe în apă sau în bulion (2 cupe), cartofi (50 g) şi de morcovi (10 g), se adaugă tocat frunze de pastarnac (100 g) şi măcriş (25 g), fierte pentru 2-5 minute, apoi completaţi ceapă prăjită, grăsimi şi condimente .
Supa de asezonare. Frunze de plante tinere carne tocată, marinate (200 g de sare pe 1 kg) şi se pune în borcane de sticlă. Utilizaţi pentru adăugarea la supe, supă şi garnituri la carne, peşte şi legume.
Pulbere de pastarnac si telina. Trei din cele de pulbere din frunze uscate de păstârnac se amestecă cu o parte din pulbere din frunze de ţelină. Utilizaţi pentru completarea supe şi sosuri de gătit complicate.
Tulpini păstârnac prăjit. tulpini Peel (200 g), se taie în bucăţi de 2-3 cm, se fierbe in apa sarata (0,4 litri), înclina într-o strecurătoare, se presara cu pesmet (20 g) şi prăji în margarina (20 g).
Confiată tulpini păstârnac. Clar tulpini (1 kg) curăţate, tăiate în bucăţi de 1-3 cm, si gatiti pentru 10 minute într-un sirop de zahăr gros (2 cupe de nisip la 2 cani de apa) ceai. Scoateţi din sirop şi se usucă camera la cu temperatura. Servi.

Nod-iarba, sau troscot
(Polygonum aviculare L.)
O plantă anuală din familia Polygonaceae înălţimea de 10-50 cm, cu tulpini ramificate ridicate şi mici, 1-4 cm, eliptice frunze lungi. Noduri de tulpinile acoperite cu membranous prize palid. Florile sunt mici, asamblate de 2-5 în axils frunze. Înflorire toata vara. Timpul perioadei de vegetaţie o singură plantă produce până la 5.000 de seminţe.
Acesta creşte în pajişti, tufişuri, luminişuri de pădure, mlaştini, Shoals şi nisipuri, de-a lungul drumurilor, în grădini, în special bine - pe parcelele irigate. Buruienilor de câmp şi culturile de legume. Graniţa de nord a gamei merge mult mai departe, dincolo de Cercul Arctic.
În iarba proaspătă, troscot conţine o cantitate mare de proteine (4,4%), fără extractibile de azot (11%), grăsimi (5,3%). În plus, acesta a arătat o cantitate semnificativă de caroten, vitamina C, flavonoide, glicozide şi oligoelemente. Conţinutul de vitamina C care depăşeşte valoarea de varză creaţă. Nu este de mirare că această plantă este utilizat pe scară largă în terapie.
Aceasta are un efect tonic, este utilizat pentru tratarea soluluiboala chnokamennoy, ca o reglementează, activitatea gastro-intestinale, tractul promovează diuretice coagularea sângelui, este utilă în atonia a uterului (5) şi pentru a consolida părului (exterior). Lui ia pe hipertensiunii ca anthelminthic şi sedative (6).
Cuplu frunzele şi troscot sunt folosite în salate şi supe, în plus, frunze uscate în timpul iernii.

Culinară utilizare
Salata de troscot. Spălate şi frunze tinere de tocat (50 g) si ceapa verde (50 g), amestecat cu ou fiert tocat (1 bucata). Adauga sare dupa gust, se presara cu mărar şi smântână (20 g).
Supa de troscot. Tăiate cuburi de cartofi (100 g) fiert in apa sau supa (0,35 litri) pentru 15-20 minute, se adaugă ierburi troscot pudră (100 g), ceapa prajita (50 g), morcovi (10 g), grăsimi (5 g ) şi sare (dupa gust).
Caviar de troscot. frunze de spălat (100 g) şi de morcovi (10 g) fiert până la jumătate, apoi trece printr-o maşină de tocat, se adaugă ceapa prajita (10 g) şi se fierbe până la făcut. După răcire, se presara cu marar (5 g) şi se umple cu ulei vegetal (5 g), otet (5 g) şi muştar (1 g).
Piure de troscot şi urzici. Frunzele spălate de troscot şi urzici, luate în cantităţi egale, promolot într-o maşină de tocat şi sare după gust. Utilizaţi pentru completarea supe (2 linguri per portie), ca un condiment pentru carne de al doilea şi mâncăruri din peşte, precum şi fabricarea de salate (1-2 linguri pe portie).
Piure de troscot si usturoi. troscot verde (200 g) şi usturoi (1950 g) se pisa într-o maşină de tocat, sare (dupa gust) şi se amestecă. Adauga piper si se umplu cu oţet.

Dudnikov MEDICAMENTULUI, sau DYAGILEV
(Angelica officinalis L.)
Bienala mari, de până la 3 m, cu miros de plante frumos din Umbelliferae cu o tulpină gol şi o redkovidnym rizomul gros, care conţine un suc lăptos.
La prima vedere, aceasta poate fi confundat cu Siberia de vaca pastarnac, dar, spre deosebire de pastarnac, o Angelica, roşiatică de mai jos, iar partea superioară uşor violet tulpini netede şi globulare inflorescenţe mari. Înflorire de vară. În primul an de forme de viata o priză puternică de frunze mari, iar al doilea oferă o tijă înaltă, fructe si moare.
Acesta creste de-a lungul râurilor, în zone umede jurnalele, la marginile pădurilor tropicale, uneori în zone mlăştinoase.
tovarăş de droguri Angelica este foarte similar cu el pădure Angelica. Tulpina plantei ajunge la o înălţime de 2 m şi nu este de culoare roşie, ca Angelica şi medicamente, precum şi Bloom albastrui, muguri nu sunt cu galben-verde, şi-roz umbra alb, tulpini frunze de tăiere nu este circulară, şi triunghiular. În plus, rădăcini de angelică de pădure are un fault miros slab.
Frunze de angelica medicamente în faza de înmugurire caracterizate printr-un conţinut ridicat de proteine, grăsimi şi fibre. Această plantă este găsit, ulei esenţial acizi organici, taninuri, aromat, şi multe alte substanţe biologic active, şi în rădăcini mult mai mult. În pădure Angelica aromatice conţinute mai puţin, şi proteine - mai mult.
Cu medicalesă aplice rizomi şi rădăcini de Angelica medicamentelor care fac toamna e primul an de dezvoltare a plantelor (pot fi utilizate în legătură cu pădure Dudnikov).
Rădăcinile de droguri Angelica acţionează anestezie şi antispastice, numit cu flatulenţă şi pentru tonifierea stomac cu probleme digestive şi aciditate ridicată, sunt folosite ca expectorant în sistemul respirator şi un mijloc pentru iniţierea secreţiei de bilă, în calitate de diuretice (7). Recomandat pentru scăldat în isterie, emoţie nervos al plămânilor. Folosit ca o tinctură de alcool (1:10) pentru măcinarea reumatism.
În bucătărie, de droguri Angelica utilizate în principal ca un condiment. suculent lemn Angelica Mai multe pot fi folosite în salate şi supe.

Culinară utilizare
suc de mere cu medicamente Dudnikov. Spălate şi tocate rădăcini de angelică (300 g), fierte în sirop de zahăr 70% (3 litri) pentru 30 de minute. Apoi se adaugă mici, de marimea unui gălbenuş de ou de pui, mere (3 kg), împreună cu tulpina şi bucătar până la făcut.
Ceai cu Dowdney

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 25 mai 2007 10:43
Vizualizări: 21024

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
301
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
294
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
314
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
162