ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În centrul Moscovei va apărea un parc-minune a designului de landșaft (FOTO)

Deja în septembrie 2017, în centrul Moscovei se va deschide un nou parc „Zariadie”. La doi pași de Kremlin vor crește liane, papură și migdale de stepă. Lumea vegetală bogată a viitorului parc va fi împărțită în cîteva zone naturale, caracteristice pentru Rusia.

„Zariadie” este un proiect de amploare de creare lângă Kremlin a unui spaţiu unic pentru odihnă, agrement şi distracţii pentru copii şi maturi. Parcul imens de 10,2 ha va deveni un centru de atracţie pentru locuitorii şi oaspeţii capitalei ruse.

Principala particularitate a parcului va fi faptul că toate obiectele „se vor ascunde” în spatele landşaftului. Totodată, spaţiul verde de la „Zariadie” nu va fi monoton – întregul teritoriul al parcului va fi împărţit în patru zone climatice: păduri mixte, landşaftul de nord, stepa şi cîmpiile.

„Podul aerian va reprezenta o construcţie vină sub forma literei „V”. Lungimea podului va fi de 70 de metri, iar înălţimea construcţiei deasupra apei va atinge 13 metri. Pentru securitatea orășenilor, gardurile vor fi înalt și nimeni nu va putea sări peste ele.

Pasajul subteran, ce leagă parcului cu faleza Moscvorțkaia, se va transforma într-un pavilion arheologic. Principalele exponate ale pavilionului va fi comoara, găsită de arheologi, ce constă din 43 de monede de argint, un manuscris și peste 3 mii de obiecte de uz casnic și militare.

Pe o suprafață de 7,8 mii de km pătrați, în parcul „Zariadie” va fi amplasat un centru media cu diferite instalații interactive. În centrul media va funcționa o sală media – un spațiu virtual pentru rularea materialelor științifico-populare, inclusiv istoria parcului Zariadie, precum și un studio de televiziune.

Pentru cei care nu a vizitat partea de nord a țării sau care dorește să ajungă acolo din nou, la „Zariadie” va fi deschisă o peșteră arctică. Un pavilion amenajat cu suprafața de 1,1 mii de km. p. cu o expoziție interactivă despre explorarea Extremului Nordic – o regiune unică cu faună și floră diversă, bogată în atracții turistice și resurse naturale.

În parcul „Zariadie” va fi amenajată și o sală de concerte cu amfiteatru. O filarmonie sub o cupolă de sticlă și o scenă-transformer va deveni o scenă multifuncțională a capitalei ruse. Aceasta va fi un obiect separat, ce nu va avea legătură cu parcul și va fi dat în exploatare după deschiderea parcului – în primăvara anului 2018.

În cadrul instalațiilor 4D „Zbor deasupra Rusiei”, vizitatorii vor putea vedea toată frumusețea și întinderea Rusiei, vor putea vizita Nordul Extrem, munții Ural și Caucaz Orientul Îndepărtat și Marea Baltică.

În parcul „Zariadie” vor fi instalate scări pentru odihnă, scaune și bănci iluminate. Băncile vor fi confecționate din materiale naturale, preponderent din stejar și piatră. Toate elementele vor fi produse în Rusia. Seara, fotoelementele instalate în bănci vor lumina cărările.

Intrarea în noul parc va fi liberă 24 de ore. Biletele vor fi vîndute doar pentru expoziții și concerte. Potrivit organizatorilor parcul „Zariadie” va fi vizitat de circa 12 mii de persoane pe an.

В центе Москвы парк - чудо ландшафтного дизайна (+Фото)

В центе Москвы парк - чудо ландшафтного дизайна (+Фото)

В центе Москвы парк - чудо ландшафтного дизайна (+Фото)

В центе Москвы парк - чудо ландшафтного дизайна (+Фото)

В центе Москвы парк - чудо ландшафтного дизайна (+Фото)

В центе Москвы парк - чудо ландшафтного дизайна (+Фото)

В центе Москвы парк - чудо ландшафтного дизайна (+Фото)

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 20 septembrie 2017 13:00
Vizualizări: 2122

Citiţi de asemenea

Mediul înconjurător poluat, lipsa activităților fizice, situațiile de stres permanent, provocate de evenimentele care au...
61
Sezonul estival a început anul acesta mai devreme datorită primăverii neobișnuit de calde. Toate destinațiile de vacanță...
126
Mass-media, „canalele de divertisment”, blogurile imorale și stupide distrug oamenii spiritual, transformându-i treptat ...
93
Acesta este un loc uimitor, unde formele ciudate ale stâncilor stârnesc imaginația cercetătorilor. Cubul are o înălțime ...
73