ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Estonia crește cel mai mare pin din lume

 

În ultimul timp, din cauza defrișărilor, puțini dintre copaci ajung la înălțimea maximă. Acest pin poate să-i întreacă pe toți pentru că a avut norocul să nu fie tăiat.

Cel mai mare pin din Estonia, care crește în comuna Veriora, comitatul Polva, s-a dovedit a fi și cel mai mare reprezentant al pinului obișnuit (Pinus Sylvestris).

Înălțimea acestui pin este de 46,6 metri, ceea ce depășește cu 1,3 metri pinul din Polonia, considerat cel mai înalt din lume. Precum au arătat măsurătorile recente, efectuate de savanții de la Universitatea științelor naturale, vîrsta pinului este de cel puțin 214 ani.

Cel mai mare pin din lume a fost măsurat la finele anului 2015, întîmplător, după ce a fost măsurat un brad in apropiere. Cînd s-a dovedit că acest brad este un nou record pentru Estonia cu o înălțime de 48,6 metri, savanții de la universitate au început să măsoare și pinii din apropiere. Precum au stabili savanții, bradul are cel puțin 202 ani.

Faptul că pinul din valea Ootsipalu este cel mai înalt din lume s-a constatat mai tîrziu, cînd cercetătorii au introdus înălțimea în baza internațională de date a celor mai înalți copaci.

 

Sursa: Monumentaltrees.com

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 23 mai 2017 12:05
Vizualizări: 2078

Citiţi de asemenea

Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
2764
Agenția pentru Eficiență Energetică și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), anunță lansa...
334
Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ...
6138
 Rezultatele multiplelor cercetări de substanțe care se folosesc în construcții atestă că unul dintre cele mai peri...
38343