ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În premieră, la Chișinău, întîlnirea cu medicul naturopat Marva Oganean

Pe 18-19 iunie 2016, va avea loc întrevederea cu medicul naturopat Marva Oganean. Lecțiile și materialele Marvei Oganean promovează ideea legăturii organismului uman cu mediul ambiant, abordării ecologice a apariției patologiilor și tratamentului, inutilității abordării specializării înguste la tratarea maladiilor, precum și responsabilitatea medicului față de viața umană de la naștere pînă la adînci bătrînețe. Scopul și moto-ul vieții Marvei Oganean: instruirea populației de toate vîrstele și statutele sociale în direcția orientării corecte în ecosistemul naturii, alimentației naturale, fără profilactică și tratament medicamentos.

Timp de două zile, va fi oferită o lecție la Biblioteca Națională de la 11.00 pînă la 15.00. Tema lecțiilor: asanarea naturală a organismului, cultura alimentației, impactul alimentației corecte asupra sănătății, medicina ecologică, sarcina și nașterea etc. De asemenea, cei prezenți îi vor putea adresa întrebări biochimistului și naturopatului Marva Oganean.

Prețul – 1500 de lei pentru 2 zile. În legătură cu faptul că locurile sînt limitate (cel mult 50), banii achitați nu vor fi rambursați!!

Evenimentul este organizat de Bread & Oils & Herbs by Natalia Matiescu

Participarea și înregistrarea se confirmă prin achitarea prealabilă a biletului. Vînzările biletelor se fac la tel. 069847007 – Renata și 078294879 –Natalia.

Mai multe detalii despre acest eveniment am aflat din interviul acordat de către organizatorul întîlnirii Natalia Matiescu.

Le-ați recomanda acest seminar pentru tinerii originari din Chișinău?

- Informația ce va fi prezentată de Marva Oganean la seminar se referă la toate persoanele ce țin la sănătatea lor.

Ce vîrstă are publicul-țintă?

- Începînd cu 20-30 de ani, deoarece la seminare sînt abordate subiecte ce țin de sarcină, naștere și educația copiilor. Sînt părinți cu abordări conștiente față de copiii lor. Dar și persoanele ce au peste 40 de ani. Nu pot să spun că vîrsta oamenilor, ce vin la seminarele Marvei Oganean, determină publicul nostru. Mai degrabă, publicul nostru se caracterizează prin atitudinea conștientă față de sănătate.

Cum credeți, vor veni și medici tradiționali?

-Da, inclusiv medicii care vor să înțeleagă cauzele unor maladii. Desigur, mulți medici studiază și își tratează astfel pacienții. Studiază maladiile pacienților prin prisma cunoștințelor altor medici, inclusiv ale Marvei Oganean.

Cunoașteți persoane concrete care sînt invitate la seminar?

- Da, în Chișinău sînt medici, care practică metodele Marvei Oganean și sistemul ei de alimentație și de purificare a organismului.

Ați putea să ne spuneți ce teme vor fi abordate în cadrul seminarului?

-Acestea vor fi: metodele naturiste, cauzele maladiilor, bazele alimentației corecte, sarcina, purificarea și bolile canceroase.

De ce anume Dvs. ați decis să organizați acest eveniment? Este o inițiativă personală?

- Pentru că am fost anul trecut la seminarul ei și am hotărît să o invit în Moldova. Din păcate, la noi nu sînt asemenea specialiști în domeniul medicinei ecologice și alimentației sănătoase. De aceea am vrut să o prezint explicit.

Sînteți doar pasionată de această temă sau întreprindeți ceva concret în această direcție?

- Sînt biolog și studiez aprofundat această temă. Însă cel mai important este că acestea e modul meu de viață.

Ce rezultate ați obținut în urma studierii sistemului Marvei Oganean?

- Pot să vă spun despre familia mea, prieteni și apropiați. Desigur, sînt rezultate. Sistemul regulat de purificare mi-a oferit noi senzații, de ușurință și energie. Nu-mi tratez copiii cu medicamente, nu le administrez antipiretice în timpul răcelilor, antibiotice, așa cum recomandă medicina tradițională. Eu folosesc metode naturiste. Ele ne ajută foarte mult. Și depășim răcelile și alte afecțiuni ușor, fără medicamente.

Ce rezultate așteptați de la acest seminar?

- Ca oamenii să utilizeze, să aplice în viață recomandările oferite de Marva Oganean. Deoarece medicina ecologică creează o armonie cu natura. Mulți știu că ea vine și sînt deja pregătiți. Multe instrucțiuni sînt pe Internet în regim deschis. Cercul de persoane care studiază și urmează metodele ei este foarte larg. Acum, mulți dintre ei așteaptă această întîlnire cu Marva Oganean. Or, ei vor avea posibilitatea să o vadă și să-i adreseze întrebări individuale. Dorința noastră este să adunăm mai mulți adepți ai acestui mod de viață.

Au fost anumite cerințe din partea Marvei Oganean în privința organizării acestui seminar?

- Trebuie să fie o încăpere luminoasă și bine aerisită. Ea vine în perioada cînd se coc cireșile. Aceasta a fost o doleanță specială a ei – să prindă cireșele moldovenești.

Ce recomandări le-ați oferi celor care au procurat bilete? Ce trebuie să cunoască despre condițiile participării la seminar?

- În principiu, nimic deosebit. Desigur, e de dorit să vină fără copii. Să adreseze întrebări de interes public. Să evite întrebări prea individualizate, ca să nu abuzeze de timpul oamenilor. Și să ia cu ei apă, un carnet de note și un pix.

Cît timp se va afla Marva Oganean în Moldova?

-Cel mai probabil, o săptămînă.

Vom putea lua un interviu de la ea?

- Vom încerca.

În cadrul seminarului vor putea fi procurate cărțile Marvei Oganean?

- Da, planificăm să aducem cărți. Intenționez să comand pentru vînzări în cadrul seminarului. Vor fi în vînzare și ierburi pentru purificarea organismului, după rețeta specială a Marvei Oganean.

Am reușit să găsim lista de ierburi pentru purificarea organismului:

—mentă, maghiran, melisa, pătlagină, podbal, cimbru, rădăcină de lemn dulce, coada șoricelului, mușețel, coada calului, salvie, urzică, talpa gîștei, rădăcină de valeriană, conuri de hamei, măceș, gălbenele, scoarță de crușin, sunătoare, păducel.

Toate plantele se amestecă. Pentru infuzie, se iau două linguri de amestec și un litru de apă clocotită. Pentru a păstra proprietățile curative ale ierburilor, puteți folosi termosul. Plantele sînt selectate astfel încît să se obțină purificarea sistemelor respiratoriu, digestiv și secretor.

1) Plante cu efect de purificare generală – menta, melisa și maghiranul.

2) Plante ce purifică sistemul respirator: pătlagina, podbalul, cimbru, rădăcina de lemn dulce. Se pot lua 2-3 componente. În cazul tusei învechite se ia rozmarinul, el are un efect expectorant puternic, sau flori de tei.

3) Purifică sistemul digestiv, ficatul: coada șoricelului, mușețelul, agrimonia. Agrimonia curăță ficatul, dar și plămînii.

Notă biografică: Marva Oganean, medic terapeut și biochimist. În 1973 a obținut titlul de candidat în științe biologice. Din 1980 pînă în prezent citește un curs de biochimie a alimentație și naturopatie în Erevan, Moscova, Rostov, Stavropol, Permi, Krasnodar și Canada. Din 1987 trăiește în Krasnodar, primește pacienți. Pînă în prezent, peste 10 mii de pacienți au scăpat complet de alergie, hipertensiune, astm, boala Behterev, oboseală cronică, diabet zaharat de tipul 1 și 2, supraponderabilitate, dureri de cap, mastopatie, infertilitate etc. Marva Oganean promovează metodele naturiste de tratament, publică articole în publicații periodice, este autoare a multor cărți, printre care „Îndrumarul medicului practic”, „Regulile de aur ale medicinei naturiste”, „Rețetele de aur ale naturopatiei”.

Anna Cunț

Citiţi de asemenea

Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
34
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
83
Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
70
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
193