În Rusia terenurile neprelucrate vor fi scoase la licitație

/ Vizionări: 1506

В России будут изымать не используемые сельхозземли

Președintele FR Vladimir Putin a trasat sarcina de nivel național – către anul 2020, să asigure în totalitate piața internă cu produse alimentare autohtone.

Compost — darul unei civilizaţii armonioase
Compost — darul unei civilizaţii armonioase

„Noi nu doar putem să ne alimentăm din contul resurselor funciare, acvatice. Rusia poate deveni cel mai are furnizor de produse alimentare sănătoase, ecologic curate, calitative, care demult au dispărut la unii producători occidentali, cu atît mai mult cu cît cererea pe piața globală la aceste produse crește constant”, a declarat șeful statului rus în cadrul mesajului său către Adunarea Federală.

Potrivit președintelui, pentru a soluționa probleme de asemenea amploare, trebuie concentrate resursele în primul rînd asupra acelor gospodării, care vor demonstra o eficiență înaltă.

„Anume pe aceste principiu trebuie să se construiască programul de dezvoltare a complexului agroindustrial, am în vedere și întreprinderile mari, și cele mijlocii, și cele mici – toate trebuie să fie eficiente. Rog Ministerul Agriculturii să atragă o atenție deosebită asupra acestui fapt”, a menționat V. Putin.

ТнВ „Pugachevskoe” regiunea Penza (Video)
ТнВ „Pugachevskoe” regiunea Penza (Video)

Pentru aceasta e necesar să fie introduse în circuit milioane de hectare de teren arabil, care acum nu sînt prelucrate, se află în proprietatea marilor proprietari, care nu se grăbesc să se ocupe de agricultură.

„Ascultați, noi cîți ani vorbim despre asta? Iar carul și acum e acolo. Propun să li se ia pămînturile de la proprietarii care le folosesc contrar destinației și să le vindem la licitație celor care vor și pot să prelucreze pămîntul”, a propus V. Putin.

În acest sens, Guvernul FR trebuie să pregătească pînă pe 1 iunie 2016 propuneri concrete, inclusiv proiecte ale actelor normative, modificările corespunzătoare la legislație vor fi adoptate în cadrul sesiunii de toamnă a anului viitor.

Președintele a accentuat că Rusia are nevoie de propriile tehnologii de producție, păstrare, procesare a producției agricole, propriile fonduri de semințe genofonduri.

„Este o sarcină extrem de importantă. Noi încă sîntem vulnerabili în această direcție. Rog să se implice la soluționarea acestei sarcini instituțiile de cercetare, Academia de Științe din Rusia, precum și mediul de afaceri, care implementează cu succes cele mai moderne inovații”, a conchis V. Putin.

 

Sursa: eg-online.ru