ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În SUA a fost creată o tehnologie ieftină de producere a energiei electrice din deşeuri

Americanii din Lockheed Martin vor construi o uzină de transformare a gunoiului în energie electrică, după o tehnologie originală.

Compania de producţie a tehnicii aeriene şi aerocosmice şi expertul în tehnologii militare din Lockheed Martin şi-a deschis propria uzină de procesare a deşeurilor în energie electrică.

Aici este important nu atît faptul prezenţei uzinei sau gunoiului, ci tehnologia, folosită la procesare. Prima uzină a fost deja lansată la New York cu capacitatea de 250 kWt.

Autorii proiectului au împărţit tehnologia în cîteva etape – colectarea gunoiului, sortarea după tipuri, procesarea. Iar ultima etapă se mai împarte în două procese – o parte din deşeuri, ce pot fi procesate în obiecte utile societăţii/companii, vor fi expediate la „reincarnare”, iar o parte a gunoiului, ce nu poate fi procesat – la ardere.

Aceste deşeuri iniţial sînt uscate, se amestecă cu un agent termic şi un catalizator. Catalizatorul lansează procesul de sinteză a gazului sintetic, iar acesta ulterior emană, la ardere, energie electrică şi gaz.

Compania comunică că această tehnologie este destul de ieftină şi aduce venituri suplimentare din vînzarea produselor secundare ale procesării. Compania declară că metoda lor de dobîndire a energiei – este mai puţin dăunător pentru mediul ambiant. Arderea gunoiului are un efect foarte nociv asupra ecologiei.

De menţionat că noua uzină mai este şi majorarea numărului de locuri de muncă.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Uleiul de jojoba este un dar prețios al naturii. Conținutul ridicat de esteri de ceară face din jojoba o opțiune bună în...
51
Baba Manea voia să se așeze la cină. Pînă la apusul soarelui mai era încă mult timp, dar ea deja a reușit să facă trebur...
33
Ficatul are nevoie de curățare! Acest lucru este valabil pentru fiecare dintre noi.Chiar dacă sînteți încă tînăr, nu c...
115
Țipova este un simplu sat pe malul Nistrului. Dar în aceste locuri pitoricești mereu se întâmplă ceva important. De exem...
58