ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Întrebuințarea alimentelor, crescute și produse la locul de trai al omului

Se recomandă alimentarea cu produsele, crescute și produse în localitatea de trai și „în sezonul său”. aceasta este determinat de faptul că asupra omului acționează în permanență plantele, animalele, mediul ambiant, inclusiv diferite structuri ale cîmpurilor, memoria cărora se imprimă în toate celulele propriei structuri.

La consumul legumelor sau fructelor proaspete, crescute în propria grădină, structurile celulare ale plantelor și ale omului coordonează între ele și asemenea produse sunt mai utile pentru organism. Totodată, organismul cheltuiește mai puțină energie pentru digestia și asimilarea hranei, precum și acumulează rezistența la condițiilor climaterice ale localității date. Cînd produsele sunt consumate după ce au fost păstrate o lună sau chiar un an, în formă conservată, structurile acestor produse și organismul omului intră în disonanță.

La consumul produselor crescute sau produse în țările îndepărtate (aceste produse poartă anumite calități informaționale), organismul omului este supus unui micro-stres (de la dezorientare și dezadaptare), mărimea căreia depinde de sănătatea lui. Acest micro-stres conduce la o dereglare a schimbului de substanțe și a mecanismului de funcționare a organismului, iar în unele cazuri chiar poate provoca boli.

Multe popoare, tradițional, folosesc produse, ce le permit să reziste la diferiți factori naturali. De exemplu, popoarele din nord beau untură de focă, locuitorii Tibetului beau ceai cu unt topit, iar rușii, ucrainenii și belarușii mănîncă slănină, ce le permite să reziste la frig.

În prezent, merele, portocalele, mandarinele, lămîile, kiwi, strugurii și alte fructe pot fi cumpărate aproape în fiecare chioșc sau magazin alimentar. Abundența de fructe proaspete întreg anul, este o posibilitate de a suplini organismul cu vitamine și substanțe minerale.

Însă fructele suculente sunt crescute, de regulă, pe alte continente și ele au anumite capacități de rezistență la clima caldă și abundența de umiditate. În cazul consumului permanent a acestor fructe în perioada rece a anului, omul aduce în organismul său frig și umezeală, care pot conduce la frisoane și reducerea capacității de digestie și asimilare a hranei. Anume aceasta are loc pe timp de vară, cînd fructele mîncate răcoresc corpul înfierbîntat, creează senzația de prospețime, potolesc setea și conduc repede la sațietate.

Desigur, puteți să vă delectați cu fructe exotice sau alte produse de peste hotare, însă consumul lor permanent nu este de dorit. Produsele de import pot fi gustate pentru testarea organismului și a sistemului digestiv, mai ales pentru cei care intenționează să călătorească în țările îndepărtate. Dacă doriți ca copilul Dvs. să beneficieze vara la maximum de vitamine, atunci cele mai accesibile fructe, pomușoare și legume vor îndeplini această sarcină mai bine decît anumite fructe exotice.

Cu 2400 de ani în urmă Hipocrat a spus: „Consumul plantelor, ce cresc în țara unde locuiește omul, este cea mai bună chezășie că organismul va obține toate mineralele necesare”.

 

Sursa: ruslekar.info

Miercuri, 27 aprilie 2016
Vizualizări: 1115

Новости наших партнеров

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
24
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
171
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
28
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
114