Zaharul rafinat este otravă?

/ Vizionări: 2340

Рафинированный сахар - яд?

Producția de zahăr rafinat, pe scurt, se reduce la următoarele: zahărul brut este mai întîi amestecat cu sirop de zahăr, dizolvîndu-se resturile de melasă care învelește cristalele...

Amestecul rezultat este centrifugat. Cristalele se spală cu abur pentru a se obține un produs aproape alb. Tehnologia de rafinare necesită utilizarea clorului.

Beți asta înainte de culcare și veți elimina tot ce ați mîncat în timpul zilei!
Beți asta înainte de culcare și veți elimina tot ce ați mîncat în timpul zilei!

Zahărul este dizolvat, fiind transformat într-un sirop gros, în care se adaugă var și acid fosforic, astfel încît impuritățile să plutească sub formă de fulgi. Apoi se filtrează prin cărbune de oase (care se produce din oase pelviene de bovine).

La rafinarea a 45 kg de zahăr brut dizolvat se consumă între 4,5 și 27 kg de cărbune de oase. La această etapă, se efectuează o decolorare completă cu acid sulfuric și demineralizare a produsului. Masa albă rezultată este evaporată și, după cristalizare, este centrifugată, după care zahărul rafinat este uscat, îndepărtîndu-se reziduurile de apă din acesta. I se dă formă de cuburi și se expediază la magazin.

Рафинированный сахар - яд?

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137