ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zaharul rafinat este otravă?

Producția de zahăr rafinat, pe scurt, se reduce la următoarele: zahărul brut este mai întîi amestecat cu sirop de zahăr, dizolvîndu-se resturile de melasă care învelește cristalele...

Amestecul rezultat este centrifugat. Cristalele se spală cu abur pentru a se obține un produs aproape alb. Tehnologia de rafinare necesită utilizarea clorului.

Zahărul este dizolvat, fiind transformat într-un sirop gros, în care se adaugă var și acid fosforic, astfel încît impuritățile să plutească sub formă de fulgi. Apoi se filtrează prin cărbune de oase (care se produce din oase pelviene de bovine).

La rafinarea a 45 kg de zahăr brut dizolvat se consumă între 4,5 și 27 kg de cărbune de oase. La această etapă, se efectuează o decolorare completă cu acid sulfuric și demineralizare a produsului. Masa albă rezultată este evaporată și, după cristalizare, este centrifugată, după care zahărul rafinat este uscat, îndepărtîndu-se reziduurile de apă din acesta. I se dă formă de cuburi și se expediază la magazin.

Рафинированный сахар - яд?

ABONAȚI-VĂ
Joi, 18 ianuarie 2018 18:33
Vizualizări: 2281

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, percepțiile de frig și căldură nu sunt doar parametri fizici. Ele sunt semnale, imagini, simpto...
156
Într-o cultură apropiată de pământ, chiar și o piatră poate vorbi. Ea poate fi graniță, semn, casă pentru un spirit, ins...
109
„Când o persoană trece o graniță, corpul ei poartă nu doar durerea, ci și metodele de vindecare.” — Ina VandebroekI. Un...
185
În cultura populară, ciupercile nu sunt doar hrană. Ele reprezintă mister, trecere, semnal al schimbării timpului și mar...
140