ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zaharul rafinat este otravă?

Producția de zahăr rafinat, pe scurt, se reduce la următoarele: zahărul brut este mai întîi amestecat cu sirop de zahăr, dizolvîndu-se resturile de melasă care învelește cristalele...

Amestecul rezultat este centrifugat. Cristalele se spală cu abur pentru a se obține un produs aproape alb. Tehnologia de rafinare necesită utilizarea clorului.

Zahărul este dizolvat, fiind transformat într-un sirop gros, în care se adaugă var și acid fosforic, astfel încît impuritățile să plutească sub formă de fulgi. Apoi se filtrează prin cărbune de oase (care se produce din oase pelviene de bovine).

La rafinarea a 45 kg de zahăr brut dizolvat se consumă între 4,5 și 27 kg de cărbune de oase. La această etapă, se efectuează o decolorare completă cu acid sulfuric și demineralizare a produsului. Masa albă rezultată este evaporată și, după cristalizare, este centrifugată, după care zahărul rafinat este uscat, îndepărtîndu-se reziduurile de apă din acesta. I se dă formă de cuburi și se expediază la magazin.

Рафинированный сахар - яд?

ABONAȚI-VĂ
Joi, 18 ianuarie 2018 18:33
Vizualizări: 2163

Citiţi de asemenea

Noi, Oamenii, sîntem ființe minunate care trăim pe o planetă uimitoare. Noi sîntem stăpînii buni și puternici ai ace...
139651
Sateliții, lansați de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică a Statelor Unite (NOAA), fac imagini ale planetei ...
103
Islanda. Fotograful Matej Kriz a coborât în peșterile ghețarului Breidamerkurjökull. I s-a dezvăluit o priveliște uimito...
92
Este unul dintre cei mai misterioși reprezentanți ai faunei planetei.Balena cu cioc sud-americană (Mesoplodon traversii)...
124