ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zaharul rafinat este otravă?

Producția de zahăr rafinat, pe scurt, se reduce la următoarele: zahărul brut este mai întîi amestecat cu sirop de zahăr, dizolvîndu-se resturile de melasă care învelește cristalele...

Amestecul rezultat este centrifugat. Cristalele se spală cu abur pentru a se obține un produs aproape alb. Tehnologia de rafinare necesită utilizarea clorului.

Zahărul este dizolvat, fiind transformat într-un sirop gros, în care se adaugă var și acid fosforic, astfel încît impuritățile să plutească sub formă de fulgi. Apoi se filtrează prin cărbune de oase (care se produce din oase pelviene de bovine).

La rafinarea a 45 kg de zahăr brut dizolvat se consumă între 4,5 și 27 kg de cărbune de oase. La această etapă, se efectuează o decolorare completă cu acid sulfuric și demineralizare a produsului. Masa albă rezultată este evaporată și, după cristalizare, este centrifugată, după care zahărul rafinat este uscat, îndepărtîndu-se reziduurile de apă din acesta. I se dă formă de cuburi și se expediază la magazin.

Рафинированный сахар - яд?

ABONAȚI-VĂ
Joi, 18 ianuarie 2018 18:33
Vizualizări: 2259

Citiţi de asemenea

Compania DAAC-Hermes și proiectul său „VioPark” au fost distinse cu premiul Green Award 2025 la categoria Excelență în P...
191
Tehnologia modernă evoluează rapid, iar digitalizarea vieții noastre se accelerează odată cu ea. Inteligența artificială...
198
Introducere Omenirea se mândrește că este coroana evoluției, numindu-se Homo sapiens – „om rațional”. Am creat tehnol...
185
Compania italiană Mascar S.p.a., specializată în producția de mașini de recoltat furaje și de semănat, a prezentat o sem...
446