ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zaharul rafinat este otravă?

Producția de zahăr rafinat, pe scurt, se reduce la următoarele: zahărul brut este mai întîi amestecat cu sirop de zahăr, dizolvîndu-se resturile de melasă care învelește cristalele...

Amestecul rezultat este centrifugat. Cristalele se spală cu abur pentru a se obține un produs aproape alb. Tehnologia de rafinare necesită utilizarea clorului.

Zahărul este dizolvat, fiind transformat într-un sirop gros, în care se adaugă var și acid fosforic, astfel încît impuritățile să plutească sub formă de fulgi. Apoi se filtrează prin cărbune de oase (care se produce din oase pelviene de bovine).

La rafinarea a 45 kg de zahăr brut dizolvat se consumă între 4,5 și 27 kg de cărbune de oase. La această etapă, se efectuează o decolorare completă cu acid sulfuric și demineralizare a produsului. Masa albă rezultată este evaporată și, după cristalizare, este centrifugată, după care zahărul rafinat este uscat, îndepărtîndu-se reziduurile de apă din acesta. I se dă formă de cuburi și se expediază la magazin.

Рафинированный сахар - яд?

ABONAȚI-VĂ
Joi, 18 ianuarie 2018 18:33
Vizualizări: 2131

Citiţi de asemenea

Complexul megalitic misterios este situat la 700 de metri la nord de satul Anastasievka. Este un tumul cu o înălțime de ...
32
Rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire. Nu creează dependență și curăță eficient mucoasa plămânilor.Beneficiul...
133
Valea râului Hunza (la granița dintre India și Pakistan) este numită "oaza tinereții". Durata de viață a locuitorilor ac...
120
Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
162