ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zece staruri ecologice oneste la HollywoodZece staruri ecologice oneste la Hollywood


Se pare că ei au de toate: faimă, bogăţie şi posibilitatea de a nu gândi la nimic. Dar pentru ele este îndeajuns, starurile participă activ la diverse campanii şi mişcări ecologice şi popularizează eco-lifestyle printre fanii săi.

 

10. Edward Norton este un participant activ (sponsor) al Programul Solar Neighbor Program, prin care în casele familiilor cu venituri mici sunt instalate panouri solare. În plus, E. Norton a fost invitat de Canalul National Geographic în calitate de prezentator  al unei serii de programe despre planeta noastră Strange Days on Planet Eartht. El foloseşte deseori transportul public în loc de automobil particular.

 

Zece staruri ecologice oneste la Hollywood

9. Apropo, Brad Pitt, de asemenea, foloseşte mijloacele şi posibilităţile sale pentru a promova eco-lifestyle. Hobby-ul său - eco-arhitectura, organizaţia lui Brad Pitt Make it Right a contribuit la reconstrucţia zonelor afectate de uragan în New Orleans, prezentând proiecte de eco-case construite după cele mai recente tehnologii verzi. La construcţii au fost folosite mai mult de 150 de Cradle to Cradle (C2C) - materiale potrivite pentru descompunere biologică ulterioară completă sau reciclare tehnică. În reducerea emisiilor de CO2, el a întrecut chiar şi pe E. Norton, înlocuind maşina cu bicicleta.

8. Cate Blanchett. Împreună cu soţul ei, scenaristul Andrew Upton, actriţa Cate Blanchett deţine compania Sydney Theater Company în Australia. În teatrele australiene lui Blanchett sunt instalate panouri solare şi sistemul de filtrare al apei de ploaie. Cate Blanchett, desigur, vieţuieşte în stilul eco: într-un conac al actriţei sunt instalate panourile solare şi în fiecare an starul "verde" participă la acţiunile companiei Walk Against Warming împotriva încălzirii globale.

 

Zece staruri ecologice oneste la Hollywood

7. Daryl Hannah în 2007 a fost arestată de către autorităţile pentru că împreună cu alţi activişti ai mişcărilor verzi a stat 23 de zile pe copac, încercând să apere teritoriul  grădinii South Central Farm din suburbiile Los Angeles, selectat de către autorităţi pentru scopuri industriale. Actriţa de mult timp încearcă să trăiască în armonie cu natura, provocând pagube minime mediului înconjurător: se foloseşte de o maşină care funcţionează biocombustibil, locuieşte intr-o casa echipată cu panouri solare şi menţine un blog pe Internet DH Love Life, consacrat problemelor sociale şi ecologice actuale.

6. Harrison Ford (Indiana Jones) este membru al consiliului de administraţie al  organizaţiei de mediu Conservation International, un participant activ în cadrul echipei de eco-iniţiativă Team Earth,  în cinstea lui au fost numite două specii biologice: furnica Pheidole harrisonfordi şi paianjen Calponia harrisonfordi. Pentru salvarea pădurilor el a fost gata chiar şi să epileze părul! De această procedură neplăcută şi dureroasă a trebuit să se ocupe actorul în timpul filmărilor reclamelor sociale împotriva defrişărilor.

 

Zece staruri ecologice oneste la Hollywood

5. Alicia Silverstone, câştigătoarea de onoare a titlului de "cea mai sexy vegetariană", în 2004, ca şi Natalie Portman este una dintre membrii cei mai activi ai organizatiei PETA («Oameni pentru tratamentul etic al animalelor"). Autorul cărţii "O dietă bună" despre beneficiile vegetarianismului pentru om şi mediul înconjurător, Silverstone pledează activ pentru transport ecologic şi locuinţe pasive.

 

Zece staruri ecologice oneste la Hollywood

4. Julia Roberts şi-a ales un hibrid Toyota Prius (ca şi Cameron Diaz) şi împreună soţul ei a investit aproape 20 milioane de dolari în eco-arhitectura case sale (panouri solare, materiale ecologic curate, produse organic pure din grădină, etc.) De asemenea, împreună ei au realizat o campanie de succes pentru protejarea speciilor sălbatice din rezervaţia New Mexico, îndreptată împotriva companiilor petroliere. Ea a devenit nu doar faţa, ci, de asemenea, consultant şi purtător de cuvânt al companiei Earth Biofuels, implicate în dezvoltarea combustibililor alternativi.

3. Stella McCartney, designer celebru şi vegetariană din născare, ea nu foloseşte în colecţiile sale blană sau piele de animale. Stella a dezvoltat o linie cosmetică ecologic curată CARE by Stella McCartney. Toate produsele din aceasta serie sunt concepute, ţinând seama de considerentele etice (nici un fel de experimente pe animale) şi conţin numai ingrediente organice (cultivate şi obţinute conform normelore de eco-producţie).

 

Zece staruri ecologice oneste la Hollywood

2. James Cameron a echipat, de asemenea, casa lui cu panouri solare, conduce un vehiculehibrid şi este un fermier ecologic. El foloseşte popularitatea lui pentru a contracara proiectul guvernului brazilian de Belo Monte Dam, în urma căruia vor fi distruse suprafeţele întinse de păduri în Amazonia şi sortite dispariţiei bio-comunităţi uimitoare. Filmul lui "Avatar"  a atras atenţia publicului de masă la problemele ecologice.

1. Cele mai mari performanţe întru salvarea planetei a obţinut, probabil, Robert Redford. Activitatea lui verde a început în 1970 când el a făcut lobby mişcării Aer curat (Clean Air) şi Apa curată (Clean Water). În anii 1980, el a participat la conferinţe privind încălzirea globală. Mai recent, Redford a devenit sprijinul mişcării pentru transformarea energiei solare în sursa principală a energiei electrice în economia unor state. El a fondat Festivalul de filme Sundance, care încurajează crearea filmelor ecologice şi un canal de televiziune cu acelaşi nume.

 

 

Sursa: ecobelarus.blog.tut.by

Sâmbătă, 17 septembrie 2011
Vizualizări: 1992

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
68
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
164
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
62
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
111