ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zonele pietonale ne permit să păstram funcționalitatea creierului
 

Zonele pietonale sunt foarte importante pentru o viață normală în oraș. Cea mai recentă descoperire este că acestea ajută la menținerea funcției normale a creierului.

În ultimii 9 ani am locuit în 9 raioane ale orașului. Mai multe dintre acestea au fost traversabile, dar unele mai mult decât altele, desigur. Atunci am sesizat cât e de bine să ai o zonă mare pentru plimbări, liberă de automobile; și am înțeles cât e de bine când poți ajunge pe jos până la școală sau la magazin. Dacă ziua trece fără de o plimbare pe jos, simt disconfort un fizic și chiar mental.

Cu toate acestea, știrile recente m-au surprins: "Zonele care motivează mersul pe jos pot preveni declinul cognitiv la persoanele în vârstă", a descoperit un studiu de la Universitatea de Stat din Kansas. Eu cred că astfel de zone ajută nu numai persoanele în vârstă, dar, de asemenea, și pe adulți și pe copii.

Cercetătorii au testat mai multe zone la permeabilitatea pietonală și au menționat că posibilitatea de a face plimbări regulate în apropierea casei a îmbunătățit sănătatea la 25 de pacienți cu boala Alzheimer și tulburări cognitive. Asemenea plimbări au dus la îmbunătățirea rezultatelor ai stării de sănătate generală, ale tensiunii arteriale și ai memoriei.

Un alt fapt interesant este că cu cât mai complex și încurcat este terenul pentru mers pe jos, cu atât e mai bine pentru creier.

Aceste plimbări sunt un instrument bun pentru a proteja creierul și funcțiile sale cognitive, astfel zonele pietonale sunt mult mai bune pentru sănătate decât o zonă cu legături bune de transport.
 

 

Sursa: ruslekar.info
 

Miercuri, 08 aprilie 2015
Vizualizări: 1144

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
170
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
280
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
406
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
218