ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

4 motive pentru a nu consuma castraveți și roșii împreună

1. Castraveții sunt alimente alcaline, iar roșiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită și nu pot fi digerate.

2. Castraveții conțin ascorbinază – o enzimă care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roșiile sunt foarte bogate în vitamina C, așa că consumând salata din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi. Și astfel salata noastră devine inutilă.

3. Castraveții combinați cu roșiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare: astfel, stomacul secretează un anume tip de acid pentru digerarea unei legume – sau castravetelui sau roșiei, prin urmare, una este digerată, iar cealaltă - nu.

4. Însă în primul rând noi blocăm funcția normală a ficatului, care de zi cu zi lucrează la greu pentru a elimina consecințele digestiei produselor alimentare incompatibile. Timp de mulți ani ea se uzează și încetează să funcționeze în mod activ.

 

Sursa: 4mama.com.ua

Miercuri, 09 septembrie 2015
Vizualizări: 1432

Citiţi de asemenea

La finele lunii aprilie, parlamentul a votat în primă lectură  proiectul de lege care prevede introducerea unui mor...
71
În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
232
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
267
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
458