ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A dat naștere la 60 de ani
 

"Nu sunt o vedetă, n-am vrut să fac zarvă", spune moscovita de 60 de ani care recent a născut o fetiță.

”O lună întreaga am trăit în liniște până când începuserăm să perfectăm actele, - spune Galina Shubenina. – De atunci au început să apară întrebările, dar nu sunt Alla Pugaciova, n-am vrut ca lumea să vorbească despre asta. Nici chiar rudelor n-am povestit despre nimic până la momentul de naștere”.

Dar oricum n-ar fi, un asemenea caz e greu de ascuns. Căci nu e de glumă - la 60 de ani a dat naștere unei fetițe sănătoase pe nume Cleopatra, cu o greutate de 2830 de grame și înălțime de 49 cm! Minunea a avut loc pe 13 ianuarie.

Privind la Galina zâmbitoare și strălucind de fericire, nu-ți vine să crezi că are 60 de ani. Desigur, femeia nu arată chiar foarte tânără, dar are atât de multă energie, că o poate invidia și orice tânăr de 30 de ani.
- Acum 10 ani a decedat singurul meu fiu, - spune ea. – A avut 29 de ani, copii nu avea. Am rămas singură, dar am vrut foarte mult să am o familie normală.

În 2008, Galina l-a întâlnit pe Alexei Khrustaliov, un bărbat de 45 de ani. Ambii frecventau un club de dans pentru pensionari, și dansau pe ritmurile nebune de foxtrot. Dar atunci nici nu-și puteau imagina până unde vor ajunge.

- În 2010 ne-am căsătorit, iar cu patru ani mai târziu am rămas însărcinată - spune femeia.

Despre vestea bună Galina i-a povestit soțului la micul dejun, și după o tăcere lungă el a putut rosti doar un singur cuvânt: "Cum?"
Aceeași întrebare au pus Galinei și reporterii. "Cum, să ne scuzați, ați rămas însărcinată în această vârstă? Eco?"

Dar Galina a evitat subiectul delicat. Ne-am bazat, a spus ea, pe propriile forțe, iar chiar dacă făceam o inseminare artificială, oricum nu povesteam despre asta reporterilor.

Sarcina a fost atât de ușoară, încât Galina cu burtica rotunjită creștea legume în grădină și dansa rock 'n' roll.

- Galina a purtat copilul până la capăt și i-am făcut o cezariană – povestește ginecologul Nestor Meshi. - După trei zile, femeia împreună cu copilul au fost externați.

În timpul interviului, Cleopatra, numită în onoarea bunicii de 96 de ani, a dormit liniștit în pătuțul său.

- Fetița este foarte calmă, n-am probleme cu ea - zâmbește Galina. – O alăptez natural, nu-i dau nici un fel de amestecuri. Soțul lucrează. Apropo, am început să ne gândim că mai vrem un al doilea copil.
 

Joi, 16 aprilie 2015
Vizualizări: 1679

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
40
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
79
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
190
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
73