A prezis în URSS: Nikolai Kondratiev a prezis criza financiara

/ Vizionări: 15584

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Criza Kondratyev Criza economică globală ar putea fi prezis, pe baza teoriei de economistul sovietic Nikolai Kondratiev.

Ca teoretician al lui Lenin NEP-ul, el a revizuit de istorie a economiei, de la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi a identificat o serie de tendinţe. Teoria descrie Kondratieff de intrare al crizei financiare americane, care a dat nastere declinul economic global. Situaţia actuală din lume, cu privire la teoria Kondratiev, ar putea fi numit "de iarnă" a economiei, care ar putea dura până la 20 de ani.

Criza mondială actuală a prezis în 20 de IES al secolului XX, economistul sovietic Nikolai Kondratiev. El a fost cel care a devenit fondator al teoriei dezvoltării dinamice a economiei, economiei ciclice.

Aşa cum scrie New York Times, Nikolai Kondratiev nu a fost doar un birocrat din Rusia după-revoluţionare. El a ocupat un loc important în guvernul provizoriu al lui Alexandru Kerenski, înainte de bolşevici preluat puterea. După aceea, el a fondat o organizaţie de cercetare influente, Institutul de condiţii, şi a devenit directorul său şi un teoretician important al Noii Politici Economice (NEP) a lui Lenin.

Nikolai Kondratiev sa născut în 1892 în satul Galuevskaya Kineşma District, Ivanovo-Voznesenski provincie. În 1911, sa înscris la Facultatea de Drept a Universităţii Sankt-Petersburg. În 1918-1920, Kondratiev şi sa mutat la Moscova, a fost responsabil al Consiliului Central al Agricultura Cooperare in asociere, a predat într-un institut de cooperare şi Timiryazev Academiei Agricole.

Din 1920, el a lucrat în Comisariatul (aici a fost pana in 1923 seful departamentului de economie agricolă şi politica, şi apoi "învăţat profesionale"). În 1928 el a fost revocat din funcţie, iar în 1930 a fost arestat în cazul Muncii Partidul Ţărănesc "şi închis într-un lagăr de concentrare pe 26 ianuarie 1932.

Kondratiev a fost impuscat 17 09 1938. A lasat doar o notă de la fiica sa, unde mi-a cerut să nu uitaţi despre el. Iar el nu a uitat, notele ediţie. Kondratieff teorie nu a fost adoptată în timpul vieţii autorului său. Numele lui a fost reabilitat doar in 1987.

Teoria ciclurilor Kondratieff mari mediului economic susţine că "războaielor şi revoluţiilor loc pe baza de real şi, mai presus de toate, condiţiile economice ... pe baza de a creşte ritmul şi stresul vieţii economice, agravarea luptei economice pentru pieţe şi de materii prime ... Revolte sociale apar cel mai uşor este perioada de debut rapid al forţelor economice noi. " Ea a fost scrisă în 1926. Cu toate acestea, tulburări sociale şi de dorinţa de a depăşi rapid ei de multe ori şi împingeţi economiei pe un drum fundătură.

Kondratiev explorat economiei în 1790 şi a constatat că, cu fiecare ciclu constă din patru etape. Ele sunt ca anotimpuri: "de primăvară" - dezvoltarea rapidă a economiei, "Vara" - fericirea sa, "Toamna" - o recesiune teribil şi de iarnă ", în care economia scade, în ciuda eforturilor depuse de stat. Ultima etapă poate dura până la 20 de ani.

Acum, în funcţie de adepţi din Kondratieff, putem spune că vremurile grele pentru economia a început în 2000, când Statele Unite din cauza incertitudinii cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale au avut loc prăbuşirea pieţelor financiare. Aceasta a fost urmată de etapa de toamnă din anii Bush, care a fost însoţit de un imens, sau, cum ar Kondratiev, fără speranţă, creşterea datoriei externe.

După cum sa observat The New York Times, Kondratieff val, în mod evident, au descriptiv valoare mai mare de predicţie. În mod semnificativ, recesiunea economica din 2000, SUA a fost precedată de 25 de ani de creştere economică neîntreruptă. Înainte de aceasta a fost o criză de 1980-1982, care a izbucnit în mare parte înregistrări ale predecesorului său pentru 1974-1975, etc

Dar ultimele deceniişi în economia americană este într-adevăr însoţită de o creştere a datoriei şi încearcă fără speranţă să membre să sprijine un nivel nesustenabil de consum. Asta este exact ceea ce descrie această etapă a Kondratiev.

Cu toate acestea, într-un interviu cu istoricul David economice Kolender remarcat faptul că Kondratiev uşor de impact exagerat asupra economiilor de o serie de factori. El a menţionat de asemenea că Marea Criză din anii 1930, Friedrich Hayek a prezis de la scoala economice austriece. urmaşii Săi, prin urmare, afirmă că nu a prezis criza actuală.

Aceasta a spus că Kolender outsideri diverse economice, adepţii teoriilor originale ar trebui să fie luate în serios, deoarece acestea ajuta să privim lucrurile în perspectivă nou: "Cel mai rău lucru - atunci când politicienii sunt convins că ei au dreptate."


COMENTARII

Valeri Fadeev, editor al revistei "Expert":

Teoria undelor lungi Kondratieff exista, si a functionat foarte bine. Şi foarte bună dreptate a ziariştilor americani, în cele din urmă ne amintim că pentru o explicaţie a crizei nevoie de concepte ştiinţifice serioase, însă nu de eroare balabolstvo infinit în sectorul financiar. Această criză - este foarte gravă.

Dacă vorbim despre Kondratiev, apoi în 1998 în "expert" a fost primul articol pe această temă, în care a fost scris că economia americană se încadrează într-un perioadă de instabilitate şi că şocurile foarte puternice sunt inevitabile, pur şi simplu pentru că se termină un lung val Kondratiev. Aici este de peste. Şi aici nu există nici o revelaţie, la urma urmei, acei cercetători care sunt familiarizaţi cu acest concept, înţelegem că a fost foarte viabile.

Mihail Mayorov, sociologice reacţionare portal

Trebuie să spun că eu sunt oarecum modificat teoria Kondratiev şi înlocuit anumite părţi. Eu, din fericire, nu un fundamentalist, şi un cercetător. Asta e ceea ce cred că am respinge vechi, sau încercarea de a găsi un înlocuitor moderne.

Iată două ilustraţii care le-am pregătit pentru descrierea grafica a proceselor care au loc în Rusia şi SUA. A se vedea şi Analizaţi Evident, care este atât de disimulate cu grijă în Occident.
Criza Kondratyev

Criza KondratyevSursa: vpomestie.ru