Adevăratele valori 6. Dieta sănătoasă redă forţele, promovează evoluţia!
Continui să scriu despre beneficiile reale pe care le putem obţine numai de la Natură, în plus cu abundenţe şi gratuit. Scriu pentru ca fiecare persoană gînditoare le-ar putea compara cu beneficiile civilizaţiei, care ne distrug încet, dăunează planeta noastră şi, în mod paradoxal, suntem dispuşi să plătim pentru aceste "bunuri" sume considerabile, să mulţumim celor care le-au inventat, ne-au convins că sunt de o necesitate vitală şi ne forţează să le achiziţionăm. Da, astăzi pe planetă sunt destule persoane care nu-şi imaginează vieţile lor fără cîrnaţi şi dulciuri. Aceşti oameni nu înţeleg fără de ce, cu adevărat, nu se poate trăi: apă curată, aer curat, alimente naturale, Natură vie.
Beneficiu 8. La dace, pentru prima dată în mulţi ani avem posibilitatea de a mînca alimente cu adevărat sănătoase. S-a dovedit că o pătlăgică, cultivată cu dragoste din seminţele proprii , cu mîinile proprii, pe pămîntul propriu nu este acelaşi lucru ca şi roşiile cumpărate într-o gheretă de legume, crescute departe de casă din seminţe modificate genetic, generos hrănite cu îngrăşăminte chimice. Aceste roşii nu sunt fraţi, chiar şi vitregi, acestea sunt două legume diferite, cu un miros şi gust diferit, care în mod diferit afectează organismul nostru. Pe scurt, primele roşii dau sănătate şi putere, ale doilea – le iau.
Mărul, crescut aproape de casa ta, pe arbore, pe care l-ai îmbrăţişat, cu care ai vorbit, nu este acelaşi lucru ca şi mărul modificat genetic cu ceară de la supermarket. Aceste mere nu sunt rude, ci două fructe diferite. Primul are miros, gust şi dă organismului dvs. putere, îl umple cu substanţe utile. Al doilea - nu are nici miros, nici gust, în plus ia forţe din organism, canalizate pentru neutralizarea nitraţilor şi altor substanţe chimice, cu care mărul este îmbibat în loc de vitamine.
Trăind în oraş, am obosit să hoinăresc prin supermarket-uri, studiind inscripţii pe ambalaj şi ajungînd la o concluzie teribilă: aproape tot ceea ce produce astăzi cu abundenţă industria noastră alimentară este imposibil de consumat - pune viaţa în pericol. Cineva, probabil, va surîde ironic, considerînd această idee prea exagerată: patruzeci de ani consum cîrnaţi şi nimic nu s-a întîmplat, încă sunt în viaţă. Da, şobolanii, de asemenea, nu mor toţi deodată atunci cînd sunt agresaţi, iar cei care au supravieţuit, evoluează genetic. Locuitorii moderni din mediul urban, care mănîncă alimentele cu conservanţi, agenţii coloranţi, potenţatori de aromă, miros şi alte E-E-EE, se otrăvesc cu doze mici, ceea ce duce la maladii, deces prematur şi diferite mutaţii. Şi după cum ştiţi, nu toate mutaţiile contribuie la evoluţie.
Sursa: 8d.ru