ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Adevărul despre sucuri

Cu toții știm că sucurile au efecte benefice. Dar ce fel de suc să alegem să ne influențeze sănătatea în cel mai efectiv mod?

- Sucul de CAISE îmbunătățește starea pielii, este bun pentru ficat și inima, și în tratamentul miopiei.

- Sucul de ANANAS în afara de bine cunoscutul efect de ardere a grăsimilor are un alt "efect" – acesta ascută simțurile, și astfel este numit "băutură dragostei"

- Sucul de PORTOCALE este un lider în ceea ce privește conținutul de vitamină C. Este util la suprasarcini nervoase, nervozitate, stări astenice și hipotensiune arterială. Indispensabil la intoxicații și răceli. Conține multe vitamine din grupa B.

- Sucul de STRUGURI este benefic la anemie, epuizare generală și pierderea puterii. Este foarte util pentru copii.

- Sucul de VIȘINE activează fermenții, astfel încât după un pahar de suc te simți sătul.

- Sucul de RODIE este considerat hematopoietic. Crește imunitatea. Este de neînlocuit în tratamentul aterosclerozei, anemiei, hipertensiunii, bolilor tractului biliar. Ajută la răceli și bronșită. Fructele de rodie sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, zahăr. Doar 5 boabe de rodie pot înlocui un măr și o portocală la un loc. Sucul îmbunătățește starea părului și a pielii, are efecte benefice asupra rinichilor și plămânilor, a splinei și a glandei tiroide.

- Sucul de GRAPEFRUIT este un remediu bun pentru normalizarea metabolismului și a tensiunii arteriale. Arde excesul de grăsimi. Cu toate acestea, persoanele care iau medicamente pentru hipertensiune arterială, boli de inimă, alergii sau cancer trebuie să fie atenți: sucul de grapefruit blochează producerea anumitor fermente, ce duce la o absorbție redusă a unor medicamente și crește absorbția altor.

- Sucul de PERE previne obezitatea și este de neînlocuit în zilele de post.

- Sucul de LĂM IE ameliorează durerile de cap.

- Suc de MORCOVI conține o mulțime de provitamină A, care afectează acuitatea vizuală și frumusețea pielii, precum și starea mucoasei a tractului gastro-intestinal. Conține cantități semnificative de potasiu ( un ajutor bun la boli cardiovasculare și probleme cu rinichii) și acid folic (util pentru femei, și mai ales pentru femei însărcinate).

- Sucul de CATINĂ este bogat în vitamine (A, B1, B2, B3, C, E), minerale (bor, fier mangan), acizi organici. Acesta conține substanțe care elimină elementele radioactive și metalele grele. Are efect antispastic și anti-tumoral. Afectează în mod pozitiv sistemul nervos.

- Sucul de PIERSICI este benefic persoanelor cu boli de inimă. Acesta conține săruri de potasiu, care hrănesc mușchiul inimii și previn dezvoltarea atacurilor de cord.

- Sucul de PRUNĂ ajută la constipații, și astfel normalizează funcția intestinală.

- Sucul de ROSII conține puține calorii, făcut acasă este bogat în vitamina C. Îmbunătățește memoria, mai ales dacă se alternează cu sucul de struguri. Conține licopen, care protejează împotriva cancerului. Dar cei care se limitează la consumul de sare, trebuie să fie atenți - conține mult sodiu.

- Sucul de COACĂZE negre întărește sistemul imunitar și arde grăsimile.

- Sucul de MERE este bogat în fier, conține mult potasiu și bor – elemente care întăresc oasele. Ajută creierul să se concentreze.

Unele sucuri (cum ar fi cel de lămâie, rodie, catină, măceș, pere, prune, cireșe) nu se pot bea nediluați. Prim urmare, trebuie să fie diluate cu apă.

Toate spuse mai sus se aplică doar pentru sucurile proaspăt stoarse, care trebuie băute maxim în 10 minute după preparare.

 

 

Sursa: rus-health.info

Duminică, 17 mai 2015
Vizualizări: 1240

Citiţi de asemenea

Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
36
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
16
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
214
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
363