Aerostat pentru turiştii în spaţiu

/ Vizionări: 5642

Aerostat pentru turiştii în spaţiu

Compania spaniolă Zero2infinity a dezvoltat un proiect tehnic interesant al unui  balon zburător, pe care ea intenţionează să utilizeze în două direcţii. Prima direcţie de bază - călătoriile turistice până la cea mai apropiată planetă din spaţiu. A doua direcţie - utilizarea aparatul de zbor pentru cercetări ştiinţifice.

 

Aerostat pentru turiştii în spaţiu

 

Aerostatul spaniol numit Bloon reprezintă un balon cu un coş, care va ridica turiştii în spaţiu la o altitudine de 36 km deasupra nivelului mării. Inovaţia tehnică va găzdui patru pasageri şi doi piloţi. O călătorie în spaţiu va costa bogătaşilor 140  de mii de dolari.

Aceasta tehnica nouă pentru spaţiu va folosi heliu ca "combustibil" , anume cu heliu se umplu balonul, cu ajutorul căruia aparatul se va ridica în spaţiu.

 

Aerostat pentru turiştii în spaţiu

 

Însă caracterul ecologic al aerostatului var fi pe ultimul loc, mai importantă este siguranţa zborului, oferită de compania spaniolă. După ce echipamentul va fi ridicat la o înălţime dată, balonul cu heliu se va lăsa jos şi capsula cu pasagerii  va începe, de asemenea, să coboare, apoi se va deschide o paraşută, cu ajutorul căreia se efectuează coborârea pe Pământ.

Compania spaniolă planifică să lanseze călătoriile turistice în spaţiul cosmic în 2015.

 

 

Sursa: hontos.ru