ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Albinele învăţat cel mai bine lecţia de democraţieAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Albinele sunt explora un timp foarte lung, dar se pare că le-au în stoc este plin de surprize (foto de Daniel Mushrush din pollinator.com site-ul).

Care este cel mai bun pentru o alegere potrivita rapid? Unic de comandă sau de democraţie? Ajungerea la un consens deplin sau de vot, oprit la timp? Astfel de chestiuni politice cu care se confruntă biologi respecta de luare a deciziilor albine.


Provocator activitatea desfăşurată Thomas Seely (Thomas Seeley) de la Cornell (Universitatea Cornell), care a studiat modul în care roi de albine sălbatice alege un loc pentru un stup nou, atunci când vechiul devine aglomerat.

A constatat că albinele s-au dezvoltat pentru această procedură, pe care le-ar numi "democraţie optime." De ce este "optim"? Da, pentru că aceasta este diferită de idealul simplist al democraţiei, care poate, contrar aşteptărilor, creşterea eficienţei sale. Şi ceea ce este eficient în această situaţie? Această căutare pentru cel mai bun loc pentru stup, dar pentru moment posibil minime. Asta a spus, raportul dintre rezultatul / cost.


Seeley si colegii sai au urmarit roiuri de albine până la 10.000 de viaţă de pe insula Eppldor (Appledore) în Golful Maine. Albine marcaţi şi filmat călătoria lor spre aparatul de fotografiat. Este transpired detalii curios.


Când vine vorba de timp să caute o nouă reşedinţă, câteva sute de albine, spionii sunt trimise în toate direcţiile în căutarea, să zicem, un copac hollows adecvat.

albine

Vedere exterioară a roi vede doar haos, dar aici - statul de democraţie. Limited (fotografie din tribuneindia.com).

Ele sunt în căutarea unui orificiu care merge spre sud, o zonă care nu mai mult de 30 de centimetri pătraţi, situat la mai mult de 2-3 metri de sol şi de conducere în cavitatea de nu mai puţin de 20 de litri.


Ar trebui să fie clar că în experimentele lor Sealy şi colaboratorii săi - Kirk Visscher (Kirk Visscher) de la Universitatea din California din Riverside (Universitatea din California, Riverside) şi Passino Kevin (Kevin Passino) de la Universitatea din Ohio (Ohio State University), utilizate artificiale "gol" , cutii de diferite dimensiuni, care se închid la copaci pentru a simula varietate de a alege.


Când "corectă" gaura este găsit, se întoarce la stup Scout şi începe să danseze, pentru a arăta direcţia şi distanţa până la constatări.


Aici trebuie să facem o digresiune despre dans albine.


Acestea includ dansuri balansoar dintr-o parte in alta in timp ce se deplasează în linie dreaptă. Unghiul dintre verticală şi linia dreaptă indică unghiul dintre direcţia de zbor la obiectivul şi direcţia de soare, numărul de rock - distanţa până la obiectiv.


Un "trece", cum ar balansoar este împărţită de zbor pe opt. Swinging repetate de mai multe ori.


Deci, albinele indică pentru fiecare alt loc în care produsele alimentare se găseşte şi, de asemenea, aşa cum este acum clar, locul unde a găsit o gol pentru acasa viitor.


Prima observare a "vorbi" dansurile au fost efectuate încă din 1960, şi, recent, efectuat experimente au demonstrat că dansurile şi înţelegerea lor de albine, altele - nu accident, dar codifică de fapt sistemul de informaţii, în timp ce nu dau informaţii cuprinzătoare.

albine

Într-un experiment cu albine cercetatorii britanici de la Rothamsted de cercetare echipate cu o mulţime de experimentale emiţătoarelor de radio cu dungi pentru a urmări mişcările lor în detaliu (foto BBSRC / Rothamsted de cercetare).Aceste experimente au fost stabilite în anul trecut Janet Riley (Janet Riley) din Marea Britanie Rothamsted de cercetare.


Ea a folosit lipite transmiţătoare pentru albine, urmărind cercetaşi dans, hOba know - how de către "începători" găsiţi şi ţintă. Deşi este bine gestionată în nici înseamnă toate, iar calea era departe de cea mai scurtă linie, Riley observă că instrucţiunile au fost scoşi de albine dans destul de aproape de alimentare (5-6 metri), chiar şi în prezenţa în derivă de vânt (imagina insecte au fost introduse să-l amendament) . Apoi, albinele au trecut la o altă metodă de a căuta - miros si culoare.


Când sunt privite de către cercetaşi dans albinele au fost capturate şi eliberate oarecare distanţă de stup, acesta zburat exact distanta la produsele alimentare a susţinut că a fost prezentat în dans. Desigur - nu a putut găsi nimic, doar pentru ca punct de plecare au fost "bătut în jos".


Dar, înapoi la studiul Sealy. Deci, cercetaşi nostru sa întors acasă şi a început să-i spuneţi alte albine unde şi ce au găsit. Deşi fiecare dintre cercetaşilor va fi "lauda" este descoperirea lor, durata de dans va fi strict proporţională cu "calitatea" de viitor de locuinţe, relevanţei sale pentru un ideal anume.


Urmărind cercetaşi, alte albine, cercetaşi, de asemenea (dar nu stup), rezolva - în cazul în care pentru a merge la "test". O parte din zboară într-un singur loc, unele în altul, dar, evident, de cele mai multe val "al doilea" zboară în direcţia de gol, care a fost lăudat cel mai intens.


Când sa întors, al doilea val, de asemenea, începe să danseze gaura despre nou deschis, încercând să atragă alte albine, este până la destinaţie. Deci, în cele din urmă au format o "coaliţie", care este lăudat în acelaşi dans, una sau alta alegere.


Acest vot nu continua mult timp. Nu mai mult de 16 ore - că e bine pentru o astfel de decizie importantă a coloniei. Şi să nu conducă la un consens deplin şi a acordului, practic, toate de albine pe ceea ce casa este încă mai bine. Nr clarificări suplimentare şi comparaţia nu deţine.


Simplu. Odată ce numărul de ofiţeri de informaţii în asteptare pentru trecerea la un loc "X", 10-20 bucăţi, Roy începe să se încălzească muşchii lor de zbor. Când temperatura va atinge dorit, toate zboară spre o nouă casă.

albine

Albinelor ton Scout de "efectul jiggle", în funcţie de calitatea site-ului. Aici cercetaşi au găsit două site-uri potenţial pentru cuiburi, unul cu o mare (stânga) şi unul gol, cu un mic mai mult de dorit (dreapta). Fiecare se întoarce la roi de albine (săgeţi verzi) şi execută un dans (centru). Dar un scouter de la "corectă" copac efectueaza mai multe cicluri de Dans (roşu) decât inteligenta copac stânga (simbolul albastru). Trei ore mai târziu, numărul de albine, vot pentru "corectă" copac, crescut de şase ori, în timp ce sprijinul pentru copac stânga a crescut doar de trei ori. Într-un alt număr de trei ore cercetaşilor care au declarat pentru un "buna" copacul de fapt, a crescut, astfel încât exclus copac din stânga a concurenţei (poza mică) (poza Stephanie Freese din americanscientist.org site-ul).Astfel, dezbaterea "(vezi Scouts diferite de dans), pe baza a descentralizării şi a concurenţei nu sunt întârziat prea mult timp - aceasta este temelia unui mecanism eficient de a găsi, dacă nu cea mai buna dintre toate, şi aproape de ceva de o locaţie ideală pentru un nou acasă, şi - pentru o perioadă scurtă de timp.


Aceasta este concluzia studiului, publicat în revista American Scientist.


Ar fi interesant de a urmări analogie între diferitele variante ale democraţiei în rândul oamenilor şi a eficienţei lor reale, în termeni de a găsi soluţia potrivită într-o perioadă rezonabilă de timp.


Dar această sarcină vor pleca la psihologi, sociologi şi politologi. Noi ne asumăm numai că ne aici au multe de învăţat de la albine. "Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) ".

Miercuri, 16 iulie 2008
Vizualizări: 3573

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
115
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
47
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
76
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
122