Alcool si marijuana sunt adesea prezentate în cântece. Isabelle Lantigua.

/ Vizionări: 5102

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cu adolescenti asculta jucătorii lor? Brian Primak, profesor de medicina la Universitatea din Pittsburgh (SUA), a încercat să răspundă la întrebarea că interesele mulţi părinţi. Pentru început, el a menţionat că "în cazul în care copiii preferă în cântece pop rock, rap sau ţară, ele au şanse mai multe pentru a asculta o trimitere directă la cazurile de abuz de substanţe, cum ar fi drogurile şi alcoolul."

Aceasta a arătat primele rezultate ale Primakov, un studiu care urmează să fie publicate în totalitate în februarie 2008, de 279 cele mai celebre melodii din 2005 (evaluat Billboard) - 93 (33,3%) se referă la utilizarea acestor substanţe. genuri de muzica, conducând numărul de referinţe directe la alcool şi droguri (77%), este rap. Aceasta este urmată de ţară (37%), R & B şi hip-hop-(20%), rock (14%) şi Pop (9%).

Primak, vorbind despre rezultatele preliminare ale activităţii sale la reuniunea anuală a publicului american Health Association din Washington, constată că majoritatea cantareti canta despre alcool (23,7%) şi marijuana (13,6%), iar în majoritatea cazurilor (68%) vorbesc despre utilizarea lor mai degrabă pozitiv decât consecinţe negative sociale, economice şi emoţionale punct de vedere sexual.

"Studiile anterioare au arătat că" accesul adolescenţilor la informaţii care conţine referinţe la aceste substanţe duce la o creştere în utilizarea lor, - profesorul a declarat corespondentului El Mundo special. - Deci, noi trebuie să ia în considerare consecinţele care ar putea avea asupra copiilor din aceste piese de muzică, atunci când acestea se referă la rezultatele pozitive ale utilizării acestor substanţe.

Unii artişti nu lasă loc de îndoială, şi chiar şi în cântec titluri aluzie la consumului de droguri şi alcool. Ca un exemplu, "Heroina" (heroină) Velvet Underground, "Ţigările şi alcoolul" (ţigări şi alcool) de Oasis sau "Tequila Sunrise" (Tequila Sunrise) Eagles. Alte cântăreţi preferă să dezvolte o temă, în funcţie de aceste substanţe în cântec însăşi. Oricare ar fi fost, Primakov a subliniat faptul că tinerii o zi poate auzi până la 84 de referiri la droguri şi alcool.

În ceea ce priveşte motivele care conduc de caractere pentru a lua aceste cântece de substanţă, inclusiv presiune sociale care predomină (48%), sexul (30%), iar utilizarea lor este asociat cu o atmosfera festiva (54%), lectii de sex (46%), violenţa şi schimbari de dispozitie (24%).

Isabelle Lantigua
http://www.inopressa.ru/