ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alcoolismul de bere — Fantomasul narcologieiAlcoolismul de bere - Fantomasul narcologiei

Se pare că berea poate contribui la apariţia semnelor de sex opus


Alcoolismul nu vine de la bere, vin, coniac sau vodca, ci de la spirtul etilic, care face parte din aceste băuturi. Etanolul este un drog, şi unii medici sunt înclinaţi să-l atribuie la droguri grele. Printre substanţele psihotrope, cel mai apropiat analog al etanolului - haloperidol. Viteza apariţiei alcoolismului, deci formarea dependenţei de la etanol, depinde nu numai de cantitatea etanolului consumat, ci şi de la frecvenţa consumului de etanol şi de la utilizarea băuturilor spirtoase. Severitatea mahmurelii şi, în consecinţă, gradul eforturilor irezistibile pentru a elimina simptome de abstinenţă de alcool, în mare măsură, depind de băuturi spirtoase.

Să vorbim la început despre berea naturală, fabricată după reţetă, fără adaosul substanţelor străine, din malţ, hamei şi apă. În bere naturală nepasteurizată (de preferinţă, nefiltrată) se conţine o cantitate mare de substanţe utile pentru sănătate, deşi carbohidraţii simpli în mari cantităţi nu vor aduce folos organismului. Spre deosebire de alte băuturi alcoolice, în această bere conţinutul alcoolurilor superioare este foarte scăzut şi, prin urmare, mahmureala de la doze excesive de bere vie este slabă.  Pasteurizarea, desigur, nu face din bere otravă, dar reduce cantitatea nutrienţilor. Altceva putem spune despre soiuri de bere ieftine în sticle. Care sunt adaosuri, ştiu numai tehnologii. Cu toate acestea, putem presupune că, soiuri de bere ieftine sunt, în mod artificial, întărite cu etanol.  În  mirosul de bere îmbuteliată, duhoarea teribilă de alcool se asemană puţin cu mirosul de la o bere vie.  Mahmureala de la soiuri ieftine îmbuteliate este exprimată foarte puternic şi, de multe ori, este comparabilă cu fenomene similare de la vodcă contrafăcută sau vinuri alcoolizate ieftine.

Berea provoacă creşterea apetitului şi mulţi oameni nu-i poate face faţă. Cât priveşte soiuri "populare", obezitatea, care se observă în urma consumului lor, probabil, este cauzată de conservanţi.

Este evident că berea, la fel ca şi orice altă băutură alcoolică, provoacă dependenţă. Dar în cazul berei există perioade lungi de alcoholism casnic puternic, fără dependenţă, şi prima etapă a alcoolismului. Acest lucru se datorează gradului slab de bere. Dependenţa de alcool se formează, în primul rând, la beţie alcoolică regulată, dar ca s-o ai, trebuie să bei o mulţime de bere. La consumul a astfel de cantităţi enorme de lichid, problemele renale şi alte probleme cu organe interne pot să apară mai repede, decât va apărea dependenţa. În consecinţă, după ce semne de dependenţă deja s-au format, alcoholicul recent creat trece la soiuri mai tari de alcool, deoarece la dependenţa lui de etanol, consumul de bere simplă este problematic - nu are efectul dorit. Alt lucru – soiuri de bere ieftine tari: cu ele poţi şi să te îmbeţi, şi să te dregi după beţie.

De ce atunci o mulţime de oameni prin toată lumea bea bere în mod regulat şi în doze mari, fără a se gândi la consecinţe şi fără să fie conştienţi de faptul că este un pas spre dependenţă alcoolică? Aparent, noi avem de a face cu un tip special de bulimie, exacerbată de acţiunea sedativelor, cuprinse în hamei, şi de gustul special de bere. Într-adevăr, dependenţa de bere se aseamănă cu toate semnele de bulimie clasică, în special acea, care apare la femeile de la dulciuri. Bulimia de bere - este versiunea masculină de bulimie, iar gustul amar al berii pentru bărbaţi joacă acelaşi rol ca şi dulciuci pentru femei. De la ce moment bulimia se transformă în alcoolism? Aparent, acest lucru se întâmplă la creşterea progresivă a dozei şi creşterea frecvenţei de incidente de intoxicare alcoolică. Mai departe ataşarea la gustul de bere cedează dependenţei mult mai puternice - de droguri.

Cât priveşte fenomenele de feminizare printre bărbaţi, în acest caz, ştiinţa nu a ajuns nici la un consens privind natura acestui fenomen. Propabil, fenomenul de ginecomastie (mărirea sânilor la bărbaţi), reducerea funcţiei de reproducere şi alte manifestări de feminizare la bărbaţi sunt asociate cu obezitatea ca rezultat al bulimiei de bere şi alcoolismului ulterior - după cum ştiţi, etanolul are un efect devastator asupra sistemului reproducător şi endocrin la bărbaţi şi femei. În grade diferite, aceste fenomene sunt exprimate în toate formele de alcoolism, inclusiv alcoolism de bere, acestea pot fi exacerbate de tulburări metabolice şi insuficienţa renală.
Când putem spune că există alcoolism de bere:

  1. Consumul berei din adolescenţă sau copilarie.
  2. Promiscuitatea progresivă în soiuri. Dacă nu este bere preferată, alcoolicul debutant poate să bea orice bere, inclusiv îmbuteliată pasteurizată în loc de naturală.
  3. Dozele sunt de aşa natură, încât produc starea de ebrietate.
  4. Frecvenţa progresivă a consumului altor băuturi alcoolice, în special, un semn alarmant - utilizarea băuturilor alcoolice tari.
  5. Consumul berii la orice moment, în acelaşi timp creşte anxietatea şi frustrarea în lipsa posibilităţii de a consuma berea în timpul orelor de lucru.
  6. Trecerea la soiuri de bere tari.
  7. Gravitatea progresivă de abstinenţă.

 

 

Sursa

Marţi, 15 februarie 2011
Vizualizări: 9400

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
231
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
206
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
225
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
577