ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alimentaţie sănătoasă din pestera om (ceea ce este comun între Robert De Niro, Gwyneth Paltrow, Madonna şi oamenii pesterilor?)Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


"Dieta de praprapradedov nostru a inclus o mare cantitate de legume şi fructe. Astazi, oamenii se restrâng un set minim de produse. Am consuma o multime de zahăr, concentrate, devine frecvent fast-food. Alimentele pe care le alege, adesea ne face rău şi de imbatranire prematura, organismul intra o stare de stres. Fără îndoială, strămoşii noştri au mâncat mai bine ", - a declarat inventatorul paleodiety Oz Garcia. Recomandările sale au devenit atat de popular incat acum serveşte ca medicul personal de la Hollywood multe stele ca Robert De Niro, Gwyneth Paltrow si Madonna.

Ideea de o vârstă de aur la zorii umanităţii a apărut în diferite perioade ale istoriei noastre, aproape toate popoarele lumii. Celebru popularizator cea mai mare parte această idee a fost Jean-Jacques Rousseau, care credea că ar trebui să ne reveni la societatea primitivă, atunci când oamenii trăiau în armonie unele cu altele şi cu natura. El a dat, de asemenea, conceptul de "bunului sălbatic", a cărui imagine este adesea exploata cultura de masă. De obicei, acest lucru nu este fizic dezvoltate, puternic om care a sanatatea perfecta si place asta - Tarzan, Conan the Barbarian, Mowgli, vineri, de la romanul său "Robinson Crusoe" si Don Juan Matus, cunoscut la noi prin cărţile lui Carlos Castaneda. Toate aceste personaje sunt unite de un singur lucru - ei erau copii ale naturii, au crescut în afara influenţei corupătoare a civilizaţiei.

Don Juan mi-a dat o bucată de caise uscate, sau, poate, a fost de smochine uscate - Nu am putut vedea în întuneric şi nu au putut distinge gustul - şi a obligat-o să mestece bine şi încet, încet. Am avut dificultăţi la înghiţire. Se părea că înghiţite nu ar merge în jos.
După un timp, o sticla din nou, a mers în jurul cercului. Don Juan mi-a dat o bucată de carne fibroase uscate. I-am spus că nu vreau să mănânc.
- Nu este alimentare - a spus el ferm.

Carlos Castaneda. Conversaţii cu Don Juan


Odată cu dezvoltarea rapidă a progresului ştiinţific şi tehnologic, omenirea a dobândit util numeroase invenţii. Dar unul dintre cele mai grave consecinţe negative a fost o deteriorare accentuată a sănătăţii fizice şi mentale. Potrivit biolog american Jared Diamond, un fel de cutie a Pandorei a fost revoluţia neolitică - începutul de domesticire de plante sălbatice şi de domesticire (îmblânzire) animale. După acest flagel a căzut asupra omenirii, printre ele boala, care nu ştia de oameni. Motivul - o schimbare bruscă de regim alimentar. Articolul "agricultură: Bug major în istoria omenirii," Diamond scrie că selecţia plantelor a dus la faptul ca fructele au devenit mai multe calorii în detrimentul calităţi alte produse alimentare. "Agricultorii preferă o astfel de culturi bogate în carbohidraţi, cum ar fi orez şi cartofi, în timp ce combinaţie de plante sălbatice şi de carne de animal, dieta componenta supravieţuit vânători-culegători oferă mai multe proteine şi să ofere cel mai bun echilibru a altor nutrienţi," - a spus omul de ştiinţă . El citează detalii uimitoare: dieta zilnică a boşimanii (pentru produsele alimentare abundente din luna) conţinea o medie de 2400 calorii si 93 grame de proteine, care depăşeşte cu mult norma, recomandat pentru oameni de creşterea lor. Greutatea medie a unui Bushman este de numai aproximativ 40-50 kg, în timp ce pentru culturisti creşterea musculară şi mănâncă două grame de proteine pe kilogram de corp. Este uşor să calculeze cu faptul că această "iarbă", boşimanii sunt bine dezvoltate fiziceşi. Unul dintre cercetători din Africa, a scris că antropologii europene nu au fost capabili să îndoiţi umeri arcul Bushman, cum a fost vigoare a şir tensiune.

Un alt aspect al revoluţiei neolitice Jared Diamond solicită declinul diversităţii speciilor de plante consumate. agricultorilor antică mancat o specie cultură amidonoase, care acum sunt fierte la doar trei - grâu, orez şi porumb. Ele asigură cantitatea necesară de calorii, dar individual ei sume cuprinse inadecvate de vitamine şi aminoacizi cerute de oameni. "Este greu să ne imaginăm că boşimanii care au mancat aproximativ 75 de specii diferite de plante, au murit de foame, la fel ca mii de fermieri irlandezi şi familiile lor care au murit în timpul foametei de cartofi în 1840," - scrie Diamond. Datorită conţinutului ridicat de zaharuri în produsele alimentare, agricultorii au început să sufere de la carii. George Armelagos si colegii sai de la Universitatea din Massachusetts a constatat că, în comparaţie cu precedenta vânători-culegători care le-au deteriorat de două ori pe cultivatori smaltului dintilor. Apoi, Diamond citează oameni de ştiinţă de cercetare: "În patru ori mai acută anemie de deficienta de fier (cum este indicat de către stat a oaselor numită hyperostosis parotide), o creştere de trei ori în cazurile de afectare a oaselor, ca urmare a bolilor infecţioase şi ar putea complica procesul de degenerare a coloanei vertebrale, care se pare că a fost consecinţă a muncii fizice grele. "

Dieta mediteraneana - un exemplu de o abordare moderată până la alimente. Ea a aparut ca urmare a respectării tradiţiilor locuitorilor din bucătăria mediteraneană - pentru durata de viata sanatos acolo extrem de ridicat. Deşi scepticii cred că longevitatea astfel - rezultatul nu este numai o dieta, ci un stil de viaţă sănătos şi climatul marin, astfel încât să dieta în sine este puţin probabil să producă acelaşi efect, oamenii de ştiinţă din nou şi din nou revenit la dieta si se pare şi util de noi proprietati.

Aceste publicaţii determinat pe unii cercetători să sugereze că omul modern nu a consuma toate alimentele necesare organismului nostru. Ea a apărut paleodieta, de la cuvantul grecesc Palaios - vechi «. inventatorul său este adesea numit nutritionist american Oz Garcia. recomandările sale a devenit atat de popular incat acum serveşte ca medicul personal al multe stele la Hollywood precum Robert De Niro, Gwyneth Paltrow si Madonna. "Dieta de praprapradedov nostru include o mare cantitate de legume şi fructe. Astazi, oamenii se restrâng un set minim de produse. Am consuma o multime de zahăr, concentrate, devine frecvent de fast-food. Alimentele pe care le alege, de multe ori ne face rău şi de imbatranire prematura, organismul intră într-o stare de stres. Fără îndoială, strămoşii noştri au mâncat mai bine "- Oz Garcia a scris în cartea sa" High Tech Sănătate.

- Prin ce indicele pentru a determina produsul, vrednic să-mi fie? Există recomandări generale?
- Intreaba-te daca poti vedea acest produs sau constituie feluri de mâncare şi în specii sălbatice. In gradina, gradina, păduri sau stilou? Castravete - se poate, la cartofi - puteţi, picior de pui a fost parte a unei păsări. Şi, în unele păduri sunt găsite câini? Ce copac creste cârnaţi? Şi că acestea sunt amestecate?
Şi, pe cât posibil, pentru a reduce meniul de produse cu elementele de "nevoie" conservanţi chimici -, coloranţi, agenţi cancerigeni, format ca urmare a fumatului, numeroase aromă artificială, mascare calitatea slabă a produsului, adică produsele de civilizaţie, mai degrabă decât natura.

Pentru prima dată am întâlnit în lagărul de paleodietoy Urvision primitivist, care are loc anual în Suedia. Cuvântul «urvision»poate fi tradus ca "aparitia naturale." Primitivists scopul de a reveni la societatea primitive de vânători-culegători. În aceste tabere sunt imaginea parţial reconstruit de vieţile oamenilor care au trăit pe Pământ pentru câteva mii de ani în urmă, sau există încă în micile enclave, în locuri, care nu sunt încă reusit sa o civilizaţie tehnocratic. Am fost pregătirea masa de pranz pentru întregul lagăr, şi când am vrut să supa de sare, care părea prea proaspete, m-am oprit de prietenul meu din Germania, Thomas Toivonen. "Acest paleoblyudo. Fără sare, fără condimente, nu cereale. Numai produsele care pot obţine "vânător-culegător, - mi-a spus. Ca rezultat, am prăbuşit în supă de cartofi, morcovi, ceapa si sfecla. Sa dovedit ceva asemănător vag o supa la gust.

Deoarece Rusia pledează pentru paleodiety aproape nici unul, am hotarat sa scriu Thomas în Germania. El locuieşte în Bavaria, în apropierea oraşului Straubing, ceea ce duce permakulturny "gradina" - o agricultură permanente, care a sugerat ideea unui australian zoolog Bill Mollison. "Eu mănânc legume şi fructe, care aduna în grădina sa. Permaculture îmi dă posibilitatea nu cocoşat acolo în fiecare zi, şi doar gata pentru a colecta fructe. Este ceva între agricultură extensivă şi de colectare de vânătoare, şi este un mare plus la paleodiety mea "- mi-a spus Thomas. - Nu pot vâna în condiţii moderne, astfel încât cumpărarea de carne de la agricultori. De obicei, această carne de vită macră. Dar cel mai important loc pe biroul meu să pescuiască, care eu personal am prins în cel mai apropiat râu. Mănânc o cantitate egală de fructe şi legume din grădina sa, dar de nuci trebuie să ia în magazin. Thomas a refuzat să facă din recolta, considerându-le "pentru om nenatural." În plus, acesta consumă alimente în cantităţi mici de mai multe ori pe zi, în loc de trei ori, la fel ca majoritatea oamenilor. "Eu nu mănânc desert, înlocuindu-l cu fructe si boabe, nu bea ceai şi cafea, nu fumeze sau să bea alcool. Greutatea mea în următorii cinci ani este de 72.5 kg, înălţimea de 182 cm Mă simt bine, desi colegii mei au deja o multime de boli (Thomas 45 ani - AT.) ", - a spus german. Setaţi legume paleodiety foarte simplu si variat: care conţin fibre si carbohidrati, carne slabă sau peşte, care conţine omega-3 acizi graşi, nuci, bogat în minerale şi grăsimi polinesaturate. În opinia lui Thomas, rinichii petrece prea multa energie pentru a goli lichidul de impurităţi, aşa că preferă apă de izvor pentru ceai şi cafea. O completare perfectă pentru paleodiete sunt de sarcină fizică. "Strămoşii noştri au avut o mulţime de mişcare. Ei au alergat după cerb cu o suliţă în mână, copaci urca pentru banane, săpat pământul în căutare de rădăcini. În fiecare zi, am fugit câţiva kilometri prin pădure, prin apăsarea şi strângere. Este puţin probabil ca cineva ar putea lăuda că le pot recupera pe cele patru degete "- Thomas termină scrisoarea sa.

... Permaculture - samofunktsioniruyuschey crearea sistem închis de producţie agricolă. Idei şi competenţe care sunt folosite aici nu sunt unice la ea. Unele dintre ele - o agricole metode tradiţionale, în timp ce altele impun aplicarea ştiinţei şi tehnologiei moderne. Ce este cu adevărat unic, care a construit pe liniile de tip ecosistemelor forestiere, păşuni şi mlaştini. De exemplu, în pădure numai prin utilizarea energiei solare, suprafata de teren şi precipitaţii creşte un număr foarte mare de plante şi animale multe vii. Pentru funcţionarea acestui sistem nu sunt necesare pentru a face îngrăşăminte şi muncă fizică. Dacă re-crea un sistem similar de plante comestibile şi animale, poate mai eficient consumul de energie şi muncii umane.

Oamenii de stiinta rusi au confirmat ideea de adepţii primitive de bucatarie. Un membru al Institutului de Nutritie, profesorul Alexandru Baturin întrebarea "Chaskora" a răspuns fără echivoc: "În cazul în care strămoşii noştri au mâncat corespunzătoare, atunci noi nu ar fi cu tine".

Jared Diamond în articolul său a scris că stilul de viaţă de vânători-culegători "a fost cel mai de succes din toate timpurile de existenţă a omenirii, iar termenul cel mai din viaţa lor a fost cea mai lungă. Dacă declaraţia despre două mai puteţi paria primul lucru este dincolo de orice îndoială. starea lui de sănătate "bunului sălbatic" este obligat să naturii, care, ca o mama senil, îi dă numai cele mai bune produse. În acest vârstă de înaltă tehnologie, mai avem încă multe de învăţat de la omul de pestera.

Sâmbătă, 06 martie 2010
Vizualizări: 2234

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
230
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
205
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
224
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
576