ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alimentele de vară pe care ar trebui să le mănînci mai des

Vrei să fii în forma maximă în vara asta și să arăți mai bine ca oricînd? Îți recomandăm să incluzi în meniul tău de zi cu zi și alimentele de mai jos.

Fructele de pădure

Toate fructele de pădure au un conținut scăzut de calorii și un pachet de nutrienți extrem de bogat. Putem spune chiar că susțin întregul corp: echilibrează nivelul zahărului din sînge, susțin sistemul cardiovascular, întăresc vasele de sînge, reduc hipertensiunea și protejează împotriva tuturor tipurilor de cancer. Așa că, asigură-te că incluzi o varietate mare de fructe de pădure în alimentația de vară. Corpul tău îți va fi recunoscător.

Harbuzul

Harbuzul este foarte bogat în antioxidanți, în special licopen, substanța care joacă un rol important în lupta cu bolile de inimă. De asemenea, are un conținut ridicat de vitamine A și C, care întăresc sistemul imunitar, pun îmbătrînirea pe pauză și te ajută să-ți menții sănătatea încă de la nivel celular.

Dar probabil cel mai important aspect este cel legat de siluetă – harbuzul este cel mai bun aliat pe care îl poți lua în lupta cu kilogramele în plus. Este 70% apă, ceea ce înseamnă că te hidratează, te scapă de senzația de foame și îți îmbunătățește considerabil digestia, iar dacă mănînci cîteva zile la rînd, ai parte de cea mai bună cură de detoxifiere din lume.

Roșiile

Sînt extrem de bogate în antioxidanți și sînt o sursă excelentă de vitaminele A, C și E. Mănîncă-le cu încredere și vei fi protejată de cancer, boli de inimă și probleme de vedere. Iar dacă vrei un păr frumos, o piele de invidiat și dinți sănătoși, roșiile sînt cea mai bună alegere.

Porumbul

Este un aliment minune, doar ca nu i se acordă atenția cuvenită. Porumbul are niște efecte anti-inflamatorii și anti-cancerigene uimitoare și este un adevărat cocktail de vitamine și minerale. Te ajută în procesul de slăbire, este un aliment detoxifiant natural și te ajută să-ți menții corpul hidratat, datorită conținutului mare de apă.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 25 iulie 2015 13:00
Vizualizări: 1460

Citiţi de asemenea

Fostul studio în aer liber al unui pictor a fost transformat într-o casă ecologică-colibă printre copaci de eucalipt. Du...
225
Mările și oceanele sînt locuri pitorești și unice ale planetei noastre, bogate în biodiversitate și surse de viață. Cu t...
169
Ambalajele din plastic au devenit o parte integrantă a vieții noastre cotidiene și, din păcate, cresc excesiv impactul n...
208
O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
601