Alimentele grase și dulci în dieta femeilor gravide provoacă alcoolism la copii
Cercetătorii americani, conduşi de dr. Nicole Avena de la Universitatea Geynsvill din Florida, au efectuat o serie de studii complexe și îndelungate asupra şoarecilor şi au descoperit că utilizarea excesivă a alimentelor grase și dulci de către femei în timpul sarcinii cauzează dependenţa de droguri și alcoolism la copii în viaţa de adult.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie datorită rezultatelor observărilor la şoareci în timpul sarcinei care au fost împărțiţi în trei grupe. Primul grup a mâncat în cantităţi excesive grăsimi, al doilea grup - sirop de zahăr și al treilea - sirop de fructoză. După naștere, puii au fost trimişi la femelele sănătoase.
Observările ulterioare au arătat că şoarecii din toate cele trei grupuri au fost predispuşi la obezitate, iar cu metafetamina și alcoolul oferit, s-au obişnuit mai rapid decât puii de şoareci ale căror mame în timpul sarcinii au fost alimentate cu hrană sănătoasă.
Sursa: zeleneet.com