ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Am găsit capacitatea de plopi la aer curatAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Plantele pot absorbi azot care conţin materie organică din atmosferă şi să le transforme în aminoacizi. O astfel de concluzie a fost făcută de experţii americani care au studiat plop Populus tremuloides osinoobrazny. Activitatea cercetătorilor publicat în revista Geophysical Research scrisori.

Capacitatea de plante de a absorbi azotul compuşi anorganici, cum ar fi amoniac sau o dioxid de azot, a fost demonstrat ceva timp în urmă. Probabilitatea ca frunzele pot "absorbi" de azot sunt compuşi organici, de asemenea, discutate, dar dovezi experimentale că oamenii de ştiinţă nu au. Organici ai azotului este produs de plante sub formă de aşa-numitele compuşi organici volatili. Ei au o reactivitate foarte ridicată, în special, pot forma o durată lungă de viaţă compuşi stabil cu oxizii de azot, oxizi de azot, produs în timpul funcţionării sale din motoarele cu ardere internă.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Purdue din SUA a decis să testeze dacă plantele sunt de absorbţie şi transformare a azotului compuşi organici 1-Nitrox-3-methylbutane. Pentru a "gasi" urme de substanţă după ce este eliminat de plante, oamenii de stiinta au înlocuit "ordinară" izotopi 14n azot în 15N grele. După cultivarea de plopi în mediu care conţine 1-Nitrox-3-methylbutane, cercetatorii au zdrobit frunzele lor şi stabileşte cota procentuală din 15N de azot din doi aminoacizi (glutamic şi aspartic acid), care sunt formate din absorbţie de către plante substanţe azotsozherzhaschih.

Cercetătorii au stabilit că un număr mic de aminoacizi ambele conţin un izotop greu de azot. În instalaţiile de control cultivate în absenţa etichetate 1-Nitrox-3-methylbutane, urme de 15N de azot a fost găsit.

Pe baza rezultatelor, cercetatorii au calculat ca azot, care conţin substanţe organice ar trebui să fie de aproximativ unu la suta din toate absorbţia de plante de compuşi de azot. Pentru prelucrarea de materiale, cum ar fi 1-Nitrox-3-metilbutanu, plantele trebuie să utilizeze necunoscut cercetătorilor calea biochimice.

Oamenii de stiinta cred ca rezultatele lor pot fi utile pentru ecologişti. În puternic poluate părţi ale planetei in atmosfera conţine o cantitate mare de oxizi de azot. Reacţionând la fabrica de compuşi organici volatili alocate, acestea pot forma o conţine azot, substanţe care sunt potrivite pentru prelucrarea de către plante. Cu toate acestea, pentru a evalua eficacitatea de plante în purificatoare de aer nevoie de investigaţii suplimentare.

lenta.ru

Miercuri, 20 august 2008
Vizualizări: 2611

Citiţi de asemenea

Schimbarea bruscă a climei a schimbat indicatorii de temperatură, chiar dacă Pămîntul se află acum  cel mai departe...
39
"Un hectar de pădure de cedru, în timpul zilei, produce aproximativ 30 kg de substanțe volatile organice cu proprietăț...
36
În adresa redacției Noi.md a parvenit o cerere din partea companiei S.R.L. „Solomon Construct” cu privire la dezmințirea...
38
Acesta nu este photoshop. Copacul-curcubeu de eucalipt are într-adevăr o scoarță multicoloră. Cînd se maturizează, el ca...
115