ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Am nevoie de un fermier pe un computer?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Computerele sunt viaţa noastră foarte repede. Daca se compara cu ritmul lumii de bază tehnologiile (radio, electricitate, automobile, televiziune, etc), introducerea de calculatoare este de mai multe ori mai repede. Astăzi, locuitorii din ţările dezvoltate percep natural stil de viaţă bazat pe tehnologia digitală. În primul rând, s-au calculatoare la locul de muncă, şi achiziţionate calculatoare de start, apoi de a lucra cu ei şi mai multe persoane implicate mai mult.

În ţara noastră, tehnologii informaţionale sunt foarte dezvoltate în principal în oraşe. In satul de computer personal (PC) - dar puteţi găsi încă destul de rare.

Am întâlnit pentru prima oară utilizarea masivă de calculatoare în agricultură în 1994. Acesta a fost in SUA, unde a fost în delegaţie a Asociaţiei Fermierilor din Crimeea pe o excursie organizată de către organizaţia americană "Citizens Network".

În termen de trei săptămâni, am făcut cunoştinţă cu activitatea Biroului Farm California, organizaţiile regionale sale, a vizitat Universitatea din California, la întreprinderile de prelucrare (atât private cât şi de cooperare), a trăit în mod direct în familiile de fermieri americani.

Cu toate abundenţa de impresii, în special mi-a lovit este faptul că peste tot în cadrul fermei le-am văzut a veni vizavi de calculatoare. În cazul în care o cantitate mare de ele într-una din cele mai bune universităţi din ţară nu a provocat o surpriză, atunci prezenţa lor la o fermă de la distanţă la timp chiar nedumerit.

În mai familiare, am văzut că acest lucru în prezent asistent agricultor. La ferma producătorilor de tomate, am văzut această imagine. Fermier trimite la o instalaţie de prelucrare direct de la domeniul de la masina de recoltat roşii. După o perioadă de timp necesare pentru a livra la fabrica de tomate, el comunică prin intermediul calculatorului cu laboratorul care efectuează analiza produselor. Pe un monitor de calculator - toate informaţiile cu privire la calitatea produsului cu această maşină.

Familiarizarea cu lanţ întregul proces, le-am vizitat în acest laborator. Laboratorul este situat direct lângă întreprinderea de prelucrare, dar nu în el - cum avem noi. Ce surprins mai presus de toate - de laborator nu este nici de plante, nici agricultori. Este neutru şi rezultatele testelor sale sunt recunoscute şi plantelor, şi agricultori. Imaginaţi-vă dacă fermierii noştri, trimiterea, de exemplu, cereale la lift ştiu că calitatea de cereale sale defineşte un laborator de testare independente. Cât de mult mai puţin ar fi fost probleme. Poate că problema de a determina calitatea produselor agricole în Ucraina să fie rezolvate în acest fel?

Dar, înapoi la maşină cu rosii. În faţa ochilor noştri pentru câteva minute o selecţie de produse şi a efectuat o analiză rapidă. Aici este analiza efectuată în calculator, şi la aceeaşi clipă informaţiile sunt disponibile şi fermier, şi fabrica. Agricultorii trebuie să meargă oriunde, aşteptaţi ore şi pierde timp. În schimb, de informaţii operaţionale având, agricultorul decide să domenii care să înceapă recoltarea.

fermă de vaci în nordul Californiei. Pentru vacile noastre, s-ar părea statiune. Curat şi îngrijit, chiar greu de descris. Ce să spun, dacă uger de vacă înainte de muls pentru a curăţa pânză de unică folosinţă şi şterse! Toate informaţiile despre fiecare vaca specifice, catina concentrate în calculator. Puteţi face cunoştinţă cu întreaga istorie a vaca, productivităţii sale. Un fermier a utiliza un PC analizează toate informaţiile despre producţia de lapte pe zi pe cap de vacă, în conformitate cu prezentul distribuţie optimă calculat de furaje.

Acestea sunt doar câteva exemple de utilizare a computerelor direct în producţia de produse agricole. In plus, fermierii americani sunt utilizaţi computere sunt de contabilitate, sub forma rapoartelor cerute, email utilizare, pentru a primi informatiile necesarermatsiyu de pe Internet. La ferma cele mai îndepărtate nu se simt foame de informaţii, acestea sunt disponibile toate informaţiile necesare nu doar pentru producţia, dar şi pentru vânzările sale.

Când prietenii noştri americani ne-a aratat cum sa lucreze cu un calculator, cu tot interesul în acest caz, mi se părea că toate acestea sunt teribil de complicat, şi dificil de stăpânit.

Apoi, pentru prima dată am avut senzaţia că pentru acest viitor. Deşi, sincer, dacă m-am gândit pentru agricultorii noştri folosesc calculatoare în activităţile lor de zi cu zi, în viitorul previzibil, pur şi simplu imposibil din cauza costului ridicat al acestora.

Dar în anii '90-e existat o reducere semnificativă a preţurilor de calculatoare, care să permită mult mai realist să cred că posibilitatea de a achiziţiei sale. Aceste tendinţe sunt încă prezente azi, costul PC-ul se apropie de costul de televizor modern.

În acelaşi timp, a dezvoltat un simplu de a utiliza software-ul care nu are nevoie de o lungă şi complexă de învăţare. Comunicarea cu computerul devine atât de simple, care chiar şi o casnică este disponibil.

Toate acestea se obligă mai mult să se gândească de cumpărare cu privire la un computer. Dar, ca întotdeauna au existat mai multe şi mai multe motive să întârzie acest moment - pentru totdeauna nu este de ajuns bani pentru necesităţile goale pentru producţia (combustibil, seminţe, îngrăşăminte, etc, etc.) Scuza este mereu acolo pentru a amâna ceva până la vremuri mai bune.

Dar în 2001, oamenii cred că amânarea făcut pentru totdeauna dreptul de lucru este imposibil. În această vară, Crimeea Agrară de Stat Centrul de Instruire si Consultanta invită toţi managerii şi agricultori la un seminar privind introducerea tehnologiilor informaţionale în agro-industrie. Acest seminar a avut loc în gosplemzavode ele. Frunze - una dintre cele mai bune ferme din Crimeea. Aici, am văzut în mod clar de potenţialul tehnologiei informaţiei în contabilitate şi analiză a producţiei agricole.

Toată lumea îşi aduce aminte să vă stea în acelaşi an la fermă "Sud" din regiunea Donetsk recolta de grâu de iarnă, la 130 de tone pe hectar. O astfel de descoperire a productivităţii este văzută de către agricultori ca o descoperire în spaţiu. Un touch interesant - detalii cu privire la tehnologia de cultivare a randament ridicat agricultura învăţat prin intermediul site-ul internet al Ministerului Agriculturii.

În acelaşi an, devenind primelor calculatoare agricultorilor din Crimeea. Michael Viena, Alexandru Suslov - aceste nume sunt cunoscute tuturor, în Crimeea. Aceste persoane, care a început de la zero şi a reuşit în agrobusiness-ului, nu încă în picioare, caută noi oportunităţi pentru dezvoltarea dinamică a mai multor afaceri. Şi natural, acestea au început deja să împartă cu alţi agricultori în propria lor, deşi mică, dar are experienta in comunicarea cu computerul.

Toate acestea demonstrează faptul că cineva care vrea să aibă succes, încearcă să aibă informaţii. Am avut sentimentul că nu există nicăieri să se retragă, este timpul pentru a începe. Altfel, vei lucra ca munca, va veti simti chiar - că totul este bine, dar tot acest flux de informaţii va trece de tine. Şi, eventual, veţi începe să rămână în urmă, de la cineva care dezvoltă noi informaţii şi oportunităţi de a beneficia de aplicarea lor de afaceri.

În acel moment am putut ghici numai cu privire la oportunităţile care vor apărea înainte de mine.

Aceasta este o cantitate uriaşă de utile şi necesare programe. Ei au creat mai mult şi mai mult. Acestea sunt concepute pentru orice ocupaţie, activitate sau hobby. Programe pentru procesare de text, de întreţinere şi de înregistrare contabilă, ingineriei şi calculele financiare pentru proiectarea - lista ar putea fi nesfârşită.

Chiar dacă în care computerul este utilizat pentru provocări "foarte grave", este imposibil să treacă jocurile pe calculator, în special a copiilor noştri. Pentru ei nu este doar o mulţime de distractie, dar, de asemenea, dezvoltarea de multe abilităţi utile.

a atras de asemenea posibilitatea de mass-mediaawns calculator - muzica, prezentând filme şi desene animate, utilizarea de discuri laser, etc Discurile pot fi concentrate gamă foarte largă de informaţii - studiul limbilor străine, istorie şi literatură, muzică, fotografie şi design. Total nu menţionează nici măcar.

Avand o linie de telefon şi cumpere un modem este disponibil în legătură cu banca, e-mail şi, desigur, pe Internet. Nu este o oportunitate de a comunica cu milioane de oameni din întreaga lume, de a primi orice informaţie, ţine pasul cu orice evoluţii.

În final, aţi înţeles - pentru calculatoarele de viitor pentru agricultori şi de copiii lor.

agricultor-business.info

Joi, 30 aprilie 2009
Vizualizări: 3781

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
49
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
87
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
337
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192