ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Animalele, care a invalidat legile ştiinţei pe capul săuAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Tiger vânează sub apă

legile inexorabile ale fizicii şi toate fiinţele vii de pe planeta trebuie să fie numărate, dar de pe pământ există animale care "a sfidat" axiomele a ştiinţei moderne.


Anna's Hummingbird

Животные, которые переворачивают законы науки с ног на голову

Hummingbirds, în ciuda dimensiunii sale miniaturale, este capabil să accelereze până la o viteză de 80 km / h. Forde Fiesta pot atinge viteze de două ori, dar dimensiunea sa este de 4 metri. Dar dacă am măsura viteza, relativ la dimensiunea lor? Apoi, Ford ar fi "zbor" la o viteză de 2,092 kilometri pe oră, de două ori viteza sunetului.

Животные, которые переворачивают законы науки с ног на голову

Ratele de păsări şi aeronave

Uită-te la imaginea prezentată mai sus. Acesta a reprezentat viteza de obiecte în raport cu mărimea lor. Să începem de la partea de jos. Fighter mută la o viteză de 150 egală cu lungimi lor pe secundă, şoim călător - 200 de lungimi de corp pe secundă, de navetă american - 207, Înghiţiţi - 350, şi păsări - 383. "Eficienţa" viteza relativă la dimensiunea la un colibri este mult mai mare decât de transfer. Se pare că natura a creat sofisticate de aeronave mai mult decât omul creat. Pentru a muta cu hummingbirds de viteză pentru a face 1000 de curse pe aripi minut şi arde "combustibil", în forma de nectar este de 400 de ori mai rapid decat corpul uman. Dacă vom absorbi o astfel de cantitate de alimente, este, probabil, pur şi simplu arse.


-Bacterii termofile Extreme

Животные, которые переворачивают законы науки с ног на голову

Bacterii termofile

SUA Freeze cercetători şi Brock a arătat un grup de bacterii care pot trăi în izvoarele calde, temperatura apei care ajunge la 100 ° C. Cel mai recent în Hot Springs (California) oamenii de ştiinţă au descoperit specii de bacterii care trăiesc în sursele de apă subterană, în cazul în care presiunea este mult mai mare decât atmosferice, iar temperatura apei depăşeşte 100 ° C. Cum poate rezista la o temperatură de organisme vii, deoarece temperatura de denaturarea cele mai multe proteine este 50-60 ° C (pentru corpul uman este o temperatură critică de 42 ° C)? Acesta este inca un mister pentru stiinta.


Adânc şi mai adânc

Животные, которые переворачивают законы науки с ног на голову

Spermă

scufundări Record aparţine unui scafandru francez Pascal Bernabe. El a ajuns la adâncimi de 330 de metri. La această adâncime, soferul este sub o presiune mai mare de 30 de ori presiunea atmosferică. Un număr foarte importante, mai ales atunci când consideră că, la o adâncime de 1 metru de corpul uman se confruntă cu o presiune suplimentară egală cu 300 de kilograme. o presiune considerabilă la o adancime, desigur, nu cu nivelirovatDatorita ofertei de respiraţie gaz sub presiune mare, dar peretelui toracic va continua să experienţă de compresie puternic. Scufundare la o adâncime de 330 de metri de scafandru francez a luat 10 minute, în timp ce ascensiune a avut 9 oră, pentru a evita consecinte teribile de boală de decompresie (cu ascensiune rapidă, gaze, gaze respiratorii dizolvat în sânge şi ţesuturi pentru a forma bule, care vasele de sânge daune şi paraliza activitatea organelor). Pentru ascensiune în condiţii de siguranţă scafandru curajos nevoie de "drag" pe un şapte butelii cu amestec respirator. În stabilind un nou record, francezii au ajutat echipa de scafandri de 30 de persoane.


submarine militare avansate poate scufunda la adâncimi de 600 de metri, presiunea apei este de 60 ori mai mare decât atmosferice. Adâncime de 1000 metri, ele nu pot ajunge. La această adâncime, fiecare centimetru de suprafaţă sub presiune coloana de lichid de cântărire 100 de kilograme.


Legile fizicii "dure", dar ele pot părea la prima vedere, "retragerea" pentru fraţii noştri balene mamifer sperma. Aceste animale, care înainte de scufundari, precum şi noi sunt întârziate în aer lor lumina, poate scufunda la o adâncime de mai mult de doi kilometri, şi a fost acolo aproximativ o oră şi jumătate. marginile elastice şi caracteristicile structurale ale sistemului circulator pentru a ajuta rezista balena sperma de înaltă presiune şi temperaturi scăzute.


Planeta este o mulţime de animale care să demonstreze capacitatea fenomenala de a supravieţui în condiţiile cele mai defavorabile. Ia chiar şi pinguini din Antarctica, care sunt capabile să reziste la temperaturi ce scad sub -50 ° C.

Животные, которые переворачивают законы науки с ног на голову

Pinguini din Antarctica

Temperaturile scăzute de periculoasă pentru toate fiintele vii. Fluidele (sânge, limfa, apă), congelate, pentru a forma cristale de gheata care distrug celulele capilare, vasele de sânge şi organe, dar mulţi peşti "nu sunt de îngrijire". Ei îngheţe în gheaţă şi apoi dezghet afară cu uşurinţă, fără nici un pericol pentru sănătatea lor.

Животные, которые переворачивают законы науки с ног на голову

Peşte congelat în gheaţă

Menţionate mai sus "animal-extremals" nu este numai cele de pe Pamant multe organisme uimitoare, a cărui existenţă părea să contrazică legile fizicii. Capacitatea de a materiei vii cu ajutorul unor dispozitive ingenioase de a depăşi limita dincolo de care viata este imposibil, este cu adevărat uimitor.


Acest articol, materialele dailymail.co.uk

Sursă

Marţi, 02 martie 2010
Vizualizări: 5084

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93