ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Antarctica este acum vizibil ca lumina zilei.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

În Antarctica, nu mai există pyaten.Po imagini alb de la oamenii de stiinta au facut un spaţiu hartă detaliată a continentului a şasea. Şi a constatat că obiecte neobişnuite.


Andrei Egorov. Foto de la lima.nasa.gov - 10.12.2007

Săptămâna trecută, specialiştii de la American National Agenţia Spaţială Europeană şi British Antarctic Societatea a anunţat înfiinţarea detaliate hărţi tridimensionale cea mai mare parte a continentului inghetat. Timp de trei ani, 1999 - 2001, un satelit Landsat-7 imagini din Antarctica în 1100 a spart în tot felul de unghiuri. Plus câteva zeci de mii de cadre de fotografie aeriană. Şase ani, oamenii de stiinta au cheltuit pe ceva să investigheze şi să colecteze imagini acest mozaic într-un întreg coerent. Cu toate acestea, harta completă a continentului încă nu o sa întâmplat. Datorită satelit orbitele Pământului nu a putut surprinde foarte "sus" a planetei noastre - Polul Sud. Dar oamenii de stiinta nu sunt confuz: în timp ce primele fotografii prin satelit a continentului apărut pentru prima dată în 1972, şi prima hartă - în 1998, curentul a fost de 10 ori mai clare decât orice imagini pre-existente ale continentului alb. De exemplu, se pot vedea obiecte la fel de mici ca 15x15 metri. Acesta este un teren de baschet jumătate. În plus, toate imaginile sunt în culori reale, şi harta puteţi înţelege modul în Antarctica, într-adevăr arată din spatiu.

Potrivit managerului de proiect de Robert Binshadlera de la Laboratorul de hidrosfera şi biosfera NASA, dacă oamenii de ştiinţă din întreaga lume ", a studiat continentul de gheata de alb şi negru TV, acum le-au furnizat cele mai" recomandate "de culoare".

Carte va ajuta pentru a evalua efectul, şi influenţe dacă încălzirea globală generale privind Antarctica. Acum situaţia este ambiguă. Conform imaginilor din satelit arată că, pe de o parte, în Marea Ross, gheţarii de coastă sunt rapid de topire şi alunecarea în mare, dar în alte părţi din domeniile de gheaţă creşte.

"Alb" pete albe de pe continent nu mai există. Dar în timp ce experţii au lucrat la cartografiere, au găsit de mult încât a fost neaşteptată. Şi a rupt capul prost pentru a explica ceea ce am văzut.

Antarctica

Vulcanii în gheaţă

Acest loc pe exploratori polari din Antarctica de vest este bine cunoscut - aici au vizitat în mod repetat de expediţie.

Dar dacă stai la suprafaţă, nu "în cercurile de gheata" nu este vizibilă - acoperite cu zăpadă simplu de obicei. Cu toate acestea, imaginile satelitare găsit doar un astfel de anomalie convex. Sa dovedit că acesta este un vulcan stins. Acestea sunt stabilite în Antarctica. Şi se dovedeşte încă o dată că continentul al şaselea planetei noastre nu a fost întotdeauna limitată de gheaţă.

Antarctica

Aberant aerodrom

"Un astfel de lucru nu poate fi Legenda!" Le-a spus că acest lucru este un student, care a fost pus să demontaţi imagini trimise de sonda pe orbita Landsat-7. Cineva a trimite un semnal de primejdie şi a pus în cruce gigant Antarctica.

Totul a fost mult mai simple. "X" - două piste la polare McMurdo Station SUA.

Apropo, la stânga de la punctul de intersecţie lor este staţie de cupola vizibil.

Antarctica

Noe a fost congelat în gheaţă?

Şi această imagine la fel ca fanii anormale. Imagine extraordinar de asemănătoare cu a lui rămâne Arca lui Noe, care, se spune, transfixed de pe pante de Muntele Ararat (vezi foto mai jos). De fapt, Valea Seacă regiune - singurul loc în Antarctica, fără zăpadă.

Antarctica

Ca rau inghetat curge

Astfel de imagini pot fi deseori văzute de arheologi.
Utilizarea fotografiilor aeriene sunt modelarea contururilor de nisip înregistrate oraşe antice sau pământ.

Şi oameni de ştiinţă au descoperit ceva similar în Antarkide. Din păcate, acest lucru nu este ruinele lăsate de o civilizaţie misterios. Dar "River" - un flux de gheaţă, care se mişcă cu o viteză de câteva sute de metri pe an. Şi dacă la partea de jos a râului au orice obstacole sau două râuri se ciocnesc, să înceapă apoi vartejuri, ca în această fotografie.

HANDY

Acum, în Antarctica sunt cu 50 staţii de cercetare polare din 20 de ţări din lume. Rusia a 6 staţii permanente şi două de sezon. În acest an, planurile de viitor, 53 într-un rând rus Expediţia Antarctică, au fost reluate cu două mai multe staţii noastre închise la sfârşitul anilor '80.

Canal: http://www.kp.ru


Luni, 17 decembrie 2007
Vizualizări: 6516

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
36
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
79
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
189
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
73