ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Anul Nou în stilul eco
Imaginaţi-vă un tablou clasic de petrecere a Anului Nou. În fiecare an, se începe o alergătură plăcută şi ciudată. Cumpărăm podoabe de Crăciun fabricate din materiale de o siguranţă dubioasă, preferăm arborii naturali, la aparatul de casă cerem ambalaj din material plastic, decorînd cadouri cu panglici din plastic de o singură folosinţă. Darurile sunt deseori alese în grabă, fără a ne gîndi şi, prin urmare, ele rareori sunt practice şi utile. Noi cheltuim o mulţime de timp şi de bani pentru a servi masa festivă, plină cu mîncare nu prea sănătoasă. A doua zi, ne confruntăm cu semnele de supraalimentare şi un munte de gunoi din ambalaje. Destul de trist ...

Gîndiţi-vă, oare sunteţi mulţumiţi de Anul Nou consumerist sau aţi dori să încercaţi un alt scenariu mai ecologic şi mai sănătos? Dacă deja acum încercaţi să duceţi un stil de viaţă sănătos, veţi accepta cu uşurinţă ideile de mai jos. Dacă numai vă gîndiţi la acest lucru, însă nu v-aţi decis, încercaţi să intraţi în noul an 2012 cu o nouă imagine. La urma urmei, Anul Nou este o sărbătoare luminoasă şi caldă, o speranţă şi un început al unui alt an de viaţă minunat. Aceasta este o sărbătoare de uniune, pentru că întreaga planetă o celebrează! Ar fi minunat dacă toţi noi am deveni un pic mai conştienţi şi mai ecologici.

 

 

 

Decorăm casa şi bradul

 

Este perfect să implicaţi în procesul de decorare a casei şi de împodobire a Pomului de Crăciun întreaga familie. Puteţi începe decorarea la începutul lunii decembrie, astfel încît veţi prelungi sentimentul frumos de sărbătoare. Dacă nu vă închipuiţi un an nou fără brad, mai bine să alegeţi unul artificial şi de calitate. Nu economisiţi banii, un brad artificial de calitate vă va servi pentru zeci de ani, va economisi banii şi va proteja brazii şi pinii naturali de tăiere. Un număr foarte mare de brazi sunt cultivaţi pentru ca omul timp de cîteva zile să îi folosească şi apoi să îi arunce la groapa de gunoi. Chiar şi mai rău este atunci cînd frumoşii brazi verzi sunt tăiaţi de braconieri. Amintiţi-vă de fraza lui Şarik din desenul animat "Prostokvaşino": "Dacă toţi vor începe să taie copacii de Anul Nou, atunci în curînd în pădure vor rămîne numai buturugi!" La urma urmei, pentru a creşte un brad de o înălţime, cel puţin de un metru, sunt necesari măcar zece ani! Prin urmare, ecologiştii recomandă să cumpăraţi un pom de Crăciun artificial, sau să daţi dovadă de fantezie: să decoraţi ficus-ul casnic, să construiţi un brad decorativ cu mijloacele proprii din materiale la îndemînă, cum ar fi conuri, sau să decoraţi un copac care creşte în grădina dvs.

 

Anul Nou în stilul eco 

Pomul de Crăciun decorat cu jucării naturale, bomboane şi mandarine la moşia ecologică Maison Blanche.

 

Mulţi admiratori ai brazilor naturali susţin că sunt atraşi de arborele natural, deoarece are o aromă foarte frumoasă, însă acest miros de pin persistă doar cîteva zile, după care copacul începe să piardă treptat acele, creînd mai multe probleme şi pericol pentru copii mici şi animale de companie. Pentru a obţine mirosul de pin, cumpăraţi uleiul esenţial de pin natural şi aromatizaţi cu el încăperile cu ajutorul unei lămpi aromatizate sau aduceţi din parc ramurile de pin căzute şi puneţi-le într-o vază ca decor.

Încă mai credeţi că Anul Nou, fără frumoasa pădure nu este o sărbătoare? Atunci va oferim informaţii pentru cugetare. Occidentul are o tradiţie îndelungată de a cumpăra regina de Crăciun într-un ghiveci. În acest caz, copacul păstrează sistemul de rădăcină şi la o îngrijire corectă nu se va îngălbeni şi nu se va scutura. În timpul sărbătorilor de Crăciun familia dvs. se va bucura de aroma naturală unică de brad şi nu veţi avea nevoie să strîngeţi acele căzute. Apoi veţi putea planta copacul lîngă casă, în parc sau pe teren de dace. Şi viaţa miracolului veşnic verde va fi salvată! De-a lungul ultimilor ani, vazele cu brazi au devenit larg răspîndite în Ucraina. Acestea pot fi cumpărate la grădina botanică orăşenească, firmele agricole speciale sau centrele comerciale mari. Încă o veste bună pentru adepţii brazilor vii: la Kiev deja se practică închirierea pomilor de Crăciun vii. La alegerea decorului de Anul Nou, preferaţi ornamentele naturale.

 

Anul Nou în stilul eco 

 

In magazinele de specialitate apar uneori decoraţiuni naturale fabricate din lemn, paie, fetru, ţesături. Investiţi într-un set de decoraţiuni naturale pe care le veţi utiliza pentru mulţi ani. În loc de ornamente standard ieftine, care se strică în fiecare an, pentru că nu sunt proiectate pentru utilizare prelungită, mai bine să investiţi banii în articolele cu adevărat interesante şi unice. Le veţi cumpăra într-un număr mai mic, dar în fiecare an, şi peste cîţiva ani, veţi avea o colecţie superbă, plină de impresii pozitive. De asemenea, încercaţi să confecţionaţi cu copiii dvs. ornamentele de Crăciun, cu mîinile proprii. Utilizaţi ramuri de pin, conuri, fructe de măceş, panglici, ouă, fulgi de hîrtie. Fiţi de acord că este mai interesant decît să cumpăraţi ghirlandele de argint.

Fiţi creativi şi creaţi: pomul de Crăciun poate fi decorat cu mandarine, panglici din atlas împletite frumos sau cu bomboane naturale. Copiii vor fi încîntaţi să ştie că pot sărbători cu podoabele delicioase. Faceţi cu copii figurine de origami, de exemplu, în formă de lebădă clasică şi le atîrnaţi pe copac.

 

Anul Nou în stilul eco 

 

Dacă aveţi dorinţă şi capacităţi pentru obiectele lucrate de mînă, creaţi jucării în tehnici diferite: croşetaţi fulgi de zăpadă sau clopoţei, faceţi bile din lînă, coaseţi inimioarele festive, umplute cu mirodenii şi coajă. Crede-mă, pomul de Crăciun, decorat astfel, va fi cu totul unic şi vă va aduce o mare satisfacţie.

 

Alegem cadouri

 

Este mai bine să nu amînaţi alegerea cadourilor pentru ultima zi. Faceţi o listă de persoane şi de cadouri posibile. În loc de suveniruri inutile, opriţi alegerea dvs. asupra lucrurilor interesante, naturale şi ecologice. Purtaţi de grijă celor dragi şi apropiaţi şi selectaţi produsele de înaltă calitate, organice şi naturale pentru uz casnic, cosmetice, îmbrăcăminte, cărţi utile.

 

Anul Nou în stilul eco 

 

Femeile vor aprecia un set de aromoterapie, diferite produse cosmetice naturale şi organice. Bărbaţii vor fi bucuroşi de ceea ce le va aduce confort sau prestigiu, fie papuci naturale sau portofel din piele. Copiii vor fi interesanţi să primească jocuri educative, jucării naturale constructori. Ca o formă universală de eco-cadou sunt lumînări de ceară, săpunuri, ciocolată organică.

Puteţi crea cadouri cu propriile mîini, de exemplu, să tricotaţi o eşarfă de design cu o etichetă de firmă proprie, să preparaţi de sine stătător uleiuri de masaj şi săpunuri.

 

Anul Nou în stilul eco 

 

Ambalaţi cadouri în hîrtie reciclată. O opţiune mai ecologică ar fi să renunţaţi la ambalaj sau să împachetaţi într-un ambalaj original: intr-un ziar sau paginile de revistă şi să înfăşuraţi cu un fir natural. Cui îi pasă de mediul înconjurător nu este important, cît de atrăgător arată ambalajul temporar. Mult mai important este conţinutul, şi destinatarul, cu siguranţă, va aprecia acest lucru. 

 

Anul Nou în stilul eco 

 

Servim masa

 

La alegerea meniului de Anul Nou, încercaţi să utilizaţi mai multe produse alimentare ecologice. Salata olivier clasică, preparată din cartofi, morcovi organici, maioneza de casă, pui de casă crescut pe furaje naturale fără antibiotice sau hormoni de creştere, cartofi organici copţi cu caşcaval natural după reţeta franceză, măsline cu sîmbure, sandviciuri din pîine coaptă în cuptor cu lemne cu unt organic şi icre naturale, fără conservanţi - toate acestea vor adăuga o notă de originalitate mesei de sărbătoare dvs. 

În calitate de băuturi pregătiţi uzvar (denumire învechită a băuturii răcoritoare făcute din fructe uscate şi uneori cu adaos de miere – trad.), mors (băutură răcoritoare din fructe de pădure – trad.) , sucuri organice, vin şi cidru.

 

Anul Nou în stilul eco 

 

În ornamentul mesei folosiţi materiale naturale: conuri, ramuri de pin, felii uscate de portocale, păstăi de scorţişoară. Aprindeţi o lumînare – strălucirea ei într-un mod magic uneşte oamenii. În locul lumînării de parafină şi celei parfumate în mod artificial, alegeţi lumînări din ceară naturală: ele miroase plăcut şi sunt mai ecologice. Aprindeţi o lampă aromatizată cu uleiuri esenţiale de pin şi de portocale dulci - aceste arome sunt asociate cu noul an, creează o bună dispoziţie şi dezinfectează aerul.

 

Anul Nou în stilul eco 

 

Anul Nou este o sărbătoare minunată şi nu vrem să vă limitaţi în bucurie anuală. Nici nu este nevoie. Găsiţi modalităţi de a celebra un An Nou "verde". Căutarea opţiunilor de a sărbători Anul Nou „ a là verde” este o activizare a capacităţilor creative, o sensibilizare ecologică şi pur şi simplu ceva nou şi interesant.

 

 

Sursa: organic.org.ua

 

Miercuri, 28 decembrie 2011
Vizualizări: 5137

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
811
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
221
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
336
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
284