Anul Nou vegetarian
Produse:
Pentru 4 porţii:
- 2,5 ceşti de ulei vegetal;
- 4 bucăți de tofu tăiate în felii subţiri;
- 6 bastonaşe de caș de fasole (opțional);
- 60 g de ciuperci stridii uscate, înmuiate în apă fierbinte timp de 25 minute;
- 60 g de ciuperci negre de iarnă uscate, înmuiate în apă timp de 25 minute;
- 100g de felii de bambus conservat;
- 100g de felii de chilim conservat;
- 60 g de petale uscate de "crini de tigru" (fidea de aur), înmuiate în apă timp de 10 minute;
- 60 g de nuci decojite gingko sau migdale;
- 1 bucată de tofu roşu;
- 1 linguriță de zahăr brun;
- 1 lingură de sos de soia .
Pregătire:
Încălziţi uleiul vegetal într-o tigaie wok până la apariţia fumului, puneţi tofu, bastonaşele de caș de fasole (JI) și se fierbeţi timp de 3-4 minute, pana când tofu se va umfla şi se va rumeni. Scoateți tofu și bastonaşele de caș de fasole și scurgeţi-le pe hîrtie. Scurgeți uleiul din tigaie, lăsînd 4 linguri. Puneţi ciupercile, feliile de bambus, chilimul, petale de crini şi le gătim timp de 5 minute. Adăugaţi nucile și prăjiţi timp de 1 minut. Turnaţi puțină apă și fierbeţi la foc mic timp de 4 minute. Adăugaţi bastonaşele de caș de fasole.
Amestecaţi tofu roșu, zahăr și sos de soia și turnaţi amestecul în tigaie. Acoperiţi-l cu un capac şi gătiţi timp de 10 minute, dacă amestecul începe să se usuce, adăugați mai multă apă. Puneţi tofu fiert și încălziţi.
Источник: edatoday.ru