ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ardeiul roșu – iute și folositor

Datorită componenței bogate și concentrate de substanțe active, ardeiul iute se utilizează în cu succes medicina populară de veacuri, iar medicina oficială îl folosește în practică – tinctura de ardei și plasturele de ardei iute.

La folosirea ardeiului în mîncare și în calitate de remediu natura, organismul elimină mai multe endorfine, se neutralizează efectele stresului și se reduc durerile; ardeiul ameliorează activitatea ficatului și digestia în general; reduce nivelul de colesterol în sînge, curăță și fortifică vasele sanguine; stimulează procesul de circulație a sîngelui, inclusiv cea cerebrală – se recomandă administrarea internă în acest scop; previne maladiile cardiovasculare și ateroscleroza; îmbunătățește vederea și starea oaselor.

O proprietate importantă a ardeiului iute este capacitatea de blocare a dezvoltării cancerului: se manifestă mai accentuat la tratarea cancerului ovarian și al prostatei.

În caz de răceală severă și în stări acute se administrează ardei iute măcinat, amestecat cu miere, 1:1, cîte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, după care se bea apă – acest amestec are o acțiune diaforetică, antipiretică și expectorantă.

Se administrează și tinctura de alcool a ardeiului: ardeii se mărunțesc și peste ei se toarnă alcool e 90%, 1:10, se ține o săptămînă și se strecoară. Se administrează cîte 10-15 picături cu apă (50 ml) cu 15 minute înainte de masă. Dacă în loc de spirt folosiți votcă, atunci în raport de 1:7 și se ține 3 săptămîni. Aceeași tinctură se folosește exterior – în caz de răceală: se înmoaie o bucată de tifon în mai multe straturi în tinctură de ardei, se învelesc tălpile, se îmbracă ciorapi groși de lînă. Pentru un efect mai mare, tifonul poate fi acoperit cu o peliculă.

ATENȚIE!

În cazul maladiilor acute de ficat și rinichi, ulcer stomacal și duodenal, gastrite și alte boli gastrointestinale, ardeiul iute nu se întrebuințează.

 

Sursa: rus-health.info

Miercuri, 22 iunie 2016
Vizualizări: 1451

Citiţi de asemenea

Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
36
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
27
Un videoclip complet, pas cu pas despre cultivarea castraveților în cîmp deschis, toate îngrățămintele și tratamentele î...
951
Intoleranța la gluten este o reacție alergică a tractului digestiv la această componentă. Aceste semne tăcute nu ar tr...
250