ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ardeiul roșu – iute și folositor

Datorită componenței bogate și concentrate de substanțe active, ardeiul iute se utilizează în cu succes medicina populară de veacuri, iar medicina oficială îl folosește în practică – tinctura de ardei și plasturele de ardei iute.

La folosirea ardeiului în mîncare și în calitate de remediu natura, organismul elimină mai multe endorfine, se neutralizează efectele stresului și se reduc durerile; ardeiul ameliorează activitatea ficatului și digestia în general; reduce nivelul de colesterol în sînge, curăță și fortifică vasele sanguine; stimulează procesul de circulație a sîngelui, inclusiv cea cerebrală – se recomandă administrarea internă în acest scop; previne maladiile cardiovasculare și ateroscleroza; îmbunătățește vederea și starea oaselor.

O proprietate importantă a ardeiului iute este capacitatea de blocare a dezvoltării cancerului: se manifestă mai accentuat la tratarea cancerului ovarian și al prostatei.

În caz de răceală severă și în stări acute se administrează ardei iute măcinat, amestecat cu miere, 1:1, cîte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, după care se bea apă – acest amestec are o acțiune diaforetică, antipiretică și expectorantă.

Se administrează și tinctura de alcool a ardeiului: ardeii se mărunțesc și peste ei se toarnă alcool e 90%, 1:10, se ține o săptămînă și se strecoară. Se administrează cîte 10-15 picături cu apă (50 ml) cu 15 minute înainte de masă. Dacă în loc de spirt folosiți votcă, atunci în raport de 1:7 și se ține 3 săptămîni. Aceeași tinctură se folosește exterior – în caz de răceală: se înmoaie o bucată de tifon în mai multe straturi în tinctură de ardei, se învelesc tălpile, se îmbracă ciorapi groși de lînă. Pentru un efect mai mare, tifonul poate fi acoperit cu o peliculă.

ATENȚIE!

În cazul maladiilor acute de ficat și rinichi, ulcer stomacal și duodenal, gastrite și alte boli gastrointestinale, ardeiul iute nu se întrebuințează.

 

Sursa: rus-health.info

Miercuri, 22 iunie 2016
Vizualizări: 1488

Citiţi de asemenea

În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
130
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
147
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
207
Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D...
316