ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aromagiya: primii paşi. scurt curs de începutul aromatherapist.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


scurt curs începutul aromatherapist

În Europa, care, ca urmare a cruciadelor şi a îmbogăţit cultura note orientale, uleiuri esenţiale, a apărut în secolul al XII. Adevărat, la un moment dat au avut pentru a face loc - europenii s-au confruntat de moda pentru droguri chimice artificiale şi produse cosmetice. Înflorire a doua a ştiinţei de arome a fost în Europa în secolul al XX-lea. O mare parte din acest fapt se datorează francezul Maurice Gatefosu. El a fost un chimist, şi în timpul primului război mondial am folosit ulei de lavanda ca un dezinfectant, şi a studiat proprietăţile de uleiuri esenţiale în produsele cosmetice. Apropo, Gatefosu datorăm termenul "aromaterapie", care este, tratamentul cu mirosuri.

Lăţimea de aplicare a uleiurilor esenţiale este uluitoare. Dacă vorbim despre produse cosmetice, ei au fost printre primele produse cosmetice care au ajutat femeile să aibă grijă de pielea, parul si unghiile. substanţele aromatice au fost şi încă sunt atribute indispensabile ale ritualurilor religioase. Recall, de exemplu, sacramentul Mirului creştină. Mirra, este smirnă, fără de care ritualul nu este posibil, a fost cunoscut de mii de ani în urmă, şi pentru multe popoare şi religii a fost sacru (de altfel, ea a fost printre cadouri, care, potrivit legendei, magii au adus copilul Iisus).

In medicina, uleiuri esentiale sunt folosite ca anti-inflamator,, tonic liniştitoare şi mijloace anti-microbiene. Abilitatea lor de a lupta germeni legendă: unii spun că, atunci când europene ale oraşului medieval prăbuşit ciuma nemiloasa boala mortala ferite de cele sferturi în care parfumuri decontate aromatice cu apele lor şi unguente. Poate că aceasta este doar un basm frumos, dar adevărul în ea, cel mai probabil, da.

Iar noi, deoarece este vorba de basme, atunci ar trebui să fie remarcat: uleiuri esenţiale-a lungul anilor de existenţă, prea mare de un traseu de mituri, legende si farse. Dar ce altceva poti astepta de la substanţe în al cărei titlu este în mod inerent inexacte? După toate, de-numitele uleiuri esenţiale, astfel privind caracteristicile chimice ale uleiurilor, de fapt, nu au nimic de a face. În componenţa acestor compuşi organici volatili sunt terpene, alcooli, cetone, eteri, aldehide, etc, dar de grăsime nu este acolo pentru a găsi.

Cu toate acestea, acest bug a prins rădăcini în titlu - ceva inofensiv, în timp ce există o serie de mituri, care ar putea confunda serios orice începător.

Mitul numarul 1: uleiuri esenţiale sunt capabili de a vindeca rapid din orice boală.
De fapt, în această declaraţie la fel de mult ca două erori. Uleiurile esentiale sunt efectiv utilizate în tratarea unei game largi de boli: piele, ginecologice, respiratorii, reumatice, psihologice, si multe altele. Dar de ulei, spre deosebire de produse chimice sintetice, au un efect delicat şi treptată foarte pe corp, astfel încât îmbunătăţirea rapidă a bunăstării nu ar trebui să aştepte, aceasta tehnica este proiectat pentru termen lung.

În plus, esteri nu poate fi vindecat de la sine. În severă a bolii (probleme cu inima, cancer la stomac şi alte boli boli grave) trebuie să urmeze ordinele de medic şi de a lua medicamente recomandate de ele. Ei - este un control medical de artilerie grea, în timp ce aromoterapie - o măsură de sprijin, care pot atenua starea pacientului si ajuta la refacerea organismului, dar problema nu este determinantă. Dar aromaterapie este capabil de a preveni problemele, dacă-l utilizaţi ca o metodă de prevenire.

Prin urmare, regula: a recurge la aromoterapie, ar trebui să fie răbdători şi în acelaşi timp, nu să renunţe la medicina conventionala, când organismul dă semnale de puternic pentru a vă ajuta.

Mitul numărul 2: esenţialePetrolul este absolut inofensiv, este 100% ingrediente ecologice.

De fapt, substanţa uleiuri esentiale - extrem de concentrată, care este şi în specii sălbatice, în forma sa pură nu este găsit, astfel încât unele precauţie pentru a se conforma cu toate la fel ar trebui. Femeile insarcinate sunt, de obicei, sfătuiţi să evite uleiuri esenţiale de busuioc, oregano, ienupăr, rozmarin, salvie, tarhon, precum şi recomandările aceeaşi administrat pacienţilor care suferă de epilepsie. Cei care au suferit un atac de cord sau atac cerebral, nu ar trebui să fie experimente cu coriandru esteri şi pini, deoarece acestea duc la creşterea riscurilor asociate cu trombilor. Copiii sub şase ani nu ar trebui să fie familiarizat cu ulei de mentă - are un efect foarte puternic asupra pielii şi poate provoca un copil să doarmă. În plus, orice persoană care a decis să experimenteze cu consumul intern de uleiuri esenţiale, este foarte atent asculta corpul tau.

Prin urmare, regula: corpul - nu un teren de testare pentru experimente neglijent şi, dacă există contraindicaţii posibil, este mai bine să consulte un profesionist şi abia apoi trecem la afaceri. În plus, există o serie de cerinţe simple care se aplică tuturor, indiferent de sex, vârstă şi sănătate.

• Uleiul esenţial nu ar trebui să intre în ochi, aşa cum pot face rău.
• Nu ar trebui să fie aplicate pe piele de uleiuri citrice înainte de plajă. Acest grup de esteri fotosensibelna: ea stimuleaza producerea de melatonină şi pot strica chiar bronz pierde pete intunecate.
• Trebuie să fie întotdeauna de testare efectuat o toleranţă alergice. Pentru a face acest lucru, picătură o picătură de ulei esenţial la incheietura pielii şi ceas de ceva timp. Un număr de speciale "musca" uleiuri cum ar fi uleiul de scorţişoară, aproape imediat provoca o uşoară roşeaţă şi mâncărime, dar aceste simptome ar trebui să treacă în termen de două minute. Dacă disconfortul păstrate mai mult, de la petrol, care provoacă o reacţie negativă a pielii, este mai bine să refuze.
• Când aromapraktike regulate sfătuiţi să schimbe uleiuri esenţiale la fiecare 21 de zile.

Mitul numărul 3: uleiuri esenţiale - afrodisiac piercing-ul care ar face orice nebun merge cu pasiune.

De fapt, aroma afectează foarte mult percepţia noastră a unei persoane. Patru ani în urmă, un grup de oameni de ştiinţă a castigat Premiul Nobel, după cum o demonstrează: 90% din informaţiile care afectează sentimentele noastre, vom obţine un sentiment de miros. Cu toate acestea, este o proprietate magica de mirosuri resping sau, alternativ, de a implica acesta a fost cunoscut cu mult înainte de zilele noastre, chiar şi în vremuri de Cleopatra. Regina legendara, care au plecat la bord pentru a satisface iubitului ei Marc Antoniu, a ordonat grătar puntea navei cu ulei de trandafir pentru o aromă delicată a venit la romani, şi se pregătea de participare la licitaţie la reuniune. Dar este greu de arome pot trezi dorinţa într-un om care a fost întotdeauna indiferenţi la farmecul dvs. - nu este încă dragoste potions. În ceea ce priveşte Antoniu şi Cleopatra, au reuşit să se încadreze în dragoste unii cu alţii la istoria de ulei în afrodisiac lemn de trandafir şi a adus numai coaja mai mult relaţia lor.

Prin urmare, regula: libertatea de a folosi uleiuri esentiale de trandafir, patchouli, neroli si mandarine nuante noi pentru a face într-un joc erotic şi adăugaţi atractia dintre tine si partenerul tau. Este cu siguranţă, se întâmplă dacă ambele placuta aroma.

Mitul numărul 4: uleiuri esenţiale - este ieftin, deoarece sunt realizate numai din plante.

Într-adevăr, amplitudinea din preţul de uleiuri esenţiale variază de la câteva sute la câteva mii de ruble pentru un balon mic. De exemplu, uleiuri esenţiale de usor de lamaie sau portocala pentru a cumpăra cel puţin 300 de ruble. Extractul eterat de metoda de citrice cel mai ieftin - metoda de presare. Dar de ulei de trandafiri, mignonette, sau iasomie va costa cateva mii, astfel cum a eteric lor extractul obţinut prin anflerazha (apropo, această metodă a ajutat erou sinistru a romanului "Parfum" pentru a atribui miroase a victimelor lor). Anflerazh - este o metodă veche de a obţine aroma de petale de flori. Au pus pe o bază care se înmoaie în grăsimi animale purificat, şi aşteptaţi până când grăsime absoarbe maxim miros. Astfel sa născut ruj aromatice, şi un pic de aer din ea şi eliberat cu ajutorul alcoolului. Această procedură a costurilor producătorilor de scump, că, bineînţeles, influenţează preţul final al produsului. Aceasta depinde de costul materiilor prime. Sandale, de exemplu, este inclus în Cartea Roşie, şi firmele sunt obligate să plătească taxe de mediu pentru utilizarea acestui tip de lemn. Inclusiv aşa pentru uleiul de lemn de santal trebuie să plătească suma de trei zerouri. Şi un alt factor care influenţează costurile asociate cu puritate de ulei: mai pure, mai scumpe. În cadrul unui ulei pur înseamnă acele care pot fi adăugate în condiţii de siguranţă la ceai, vin sau alimente. Toate celelalte sunt recomandate numai pentru uz extern şi sunt mai ieftine. Acesta este motivul pentru care, întâmplător, un producător cu reputaţie poate găsi două uleiuri esenţiale derivate din aceeaşi plantă, dar diferite în preţ - doar un an sau mai multe grade de purificare.

Prin urmare, regula: etichetelor de preţ, cu o sumă foarte mică - încă un alt motiv pentru a verifica, nu un fals în cazul în care încercaţi să vă palmier off. Un alt motiv - un ambalaj suspecte. Acest produs trăieşte numai în sticle de culoare închisă, şi inscripţia de pe el scrie: "100% ulei pur de esenţial.
În acelaşi timp, deşi uleiuri esentiale sunt scumpe, aromoterapie fel în cele din urmă, mai degrabă economice să se monitorizeze. În primul rând, toate dozele sunt minime, iar un flacon poate fi suficient pentru un an sau doi, sau chiar mai mult. În al doilea rând, esteri poseda un fan al proprietăţi utile. De exemplu, ulei de lamaie de la un punct de vedere medical, acesta ajută cu răceală, cu produse cosmetice - poate face faţă cu probleme de gras pe piele, şi psihologic - de a stârni interesul în viaţa lui.

Mitul numarul 5: Uleiurile esentiale sunt uşor de stocat, ele nu strica.

De fapt, această afirmaţie este adevărată, dar nu în toate cazurile. Există uleiuri, care sunt, de obicei, în comparaţie cu vinuri nobile subţire, inca din anii doar le va da o sofisticare şi adâncimea: un trandafir, salvie şi neroli. Dar, uleiuri de citrice sunt trecătoare, pe durata vieţii lor - de aproape doi ani, şi apoi supuse la temperatura (-10 - 15), astfel că este mai bine să se ascundă într-un frigider. Dar nu poti face asta cu lemn de santal, patchouli, mir şi iasomie. Ele aparţin unui grup de uleiuri rasinoase si gusteyut rece si sa se intareasca.

Prin urmare, regula: atent la subtilitatile de depozitare. În plus, toate uleiurile esentiale nu trebuie să fie menţinută în zona de foc deschis (inflamabile) şi de razele solare (schimbare buchet aromat).

Mitul numărul 6: utilizarea de uleiuri esenţiale a căzut pur şi simplu picătură - şi toate.

De fapt, drop "- şi toate admise" în cazuri rare. De exemplu, a sărit un coş - se poate arde nediluat, ulei de arbore de ceai. Dar, de regulă, de ulei în formă pură nu este folosit - concentrare prea mult, de altfel, nu poate dizolva în apă.

Prin urmare, regula: Uleiurile esentiale au nevoie de instrumente suplimentare. Ele sunt destul de mult, şi să le utilizeze cu uşurinţă.

• Aromakulon. Astăzi puteţi găsi în orice farmacie sau magazin de suveniruri. Metoda este simpla: picătură câteva picături într-un pandantiv şi a inhalat aroma după cum este necesar, de exemplu, în goana după traficului sau în birou, pentru mintea un pic de odihnă de a se înghesui şi forfotă.
• Aromakamen. Piatra structura poroasa capabil să reţină miros. Principiul de funcţionare este acelaşi: să se scurgă câteva picături şi a pus alături de perna lui, dacă aţi ales o aroma calmant, sau de pe desktop, în cazul în care alegerea dumneavoastră a căzut pe un parfum ascutit energetice.
• arzător, de asemenea aromakuritelnitsa, sau, cum este numit, yum. Ei au fost în vânzare, de asemenea, o mulţime mare, iar printre acest set este sigur de a găsi o lampă care se potriveşte în interiorul tău. Ventilatoare de costum high-tech şi electriceomalampa, cei care apreciază naturalete - simple, cu o lumanare-pad, încălzire-un castron mic pe tub de top. Într-un castron se bazează toarna apa, picurare un pic de ulei (în sala de mijloc de aproximativ şapte picături) şi aprindă o lumânare. Ferestre şi uşi, în acelaşi timp trebuie să fie închise.
• inhalatorul pentru uleiuri esenţiale - un lucru, nu atât de comună, dar foarte necesare pentru fani aromoterapie, ale căror rude nu a împărtăşit entuziasmul lor. Nu răniţi mirosurile înconjurătoare care le deranja. În rolul inhalatorul actul de tub de sticlă mnogokolenchatye. Într-una din kolenets picurare ulei esenţial şi a inhalat o prin gura sau nas, la fel de convenabil.
• Baie. În primul rând, uleiuri esenţiale trebuie să fie dizolvată (în caz contrar acesta va rămâne pe suprafaţa apei şi care pot deteriora pielea). Acest lucru va necesita un emulgator: miere, iaurt, bicarbonat de sodiu sau sare, care ar trebui să se amestecă uleiul esenţial. Prima oprire este la minim a dozelor sale, şi cada de baie să nu ia mai mult de cinci minute.
• Produse alimentare şi băuturi. Dacă luaţi uleiuri esenţiale pe cale orală, este necesară pentru a dilua o picătură sau două de miere, lapte, suc, vin, iaurt.
• Creme. Aici, ca în alte părţi, ar trebui să monitorizeze dozajului şi a inclina spre minim, plus să ia un alt test pentru toleranţă - trebuie să fie încrezători că esterii îmbogăţit crema nu va irita pielea. Adăugarea de uleiuri esenţiale în produsele cosmetice ar trebui să fie orientative de calcul al doi-şapte picături la 15 de grame.
• uleiuri de bază, ceară. Acest asistent de cei care sunt angajate în serios de fabricare a produselor cosmetice de uz casnic: creme, omologii lor lichide, baruri masaj, mijloace pentru îndepărtarea machiajului. ulei bază - acest ulei de seminte de struguri, germeni de grâu, migdale, măsline, nucă de cocos. Fiecare are propriile caracteristici si este potrivit pentru un anumit tip de piele. Aceste proprietăţi sunt îmbunătăţite cu uleiuri esenţiale. Doze şi regulile de siguranţă - la fel ca şi cremă de magazin îmbogăţi.

Acestea sunt regulile de bază ale aromalogii dezvoltare, ştiinţa de gust. Între timp, există încă una dintre cel mai important lucru. Miroase că luaţi arme trebuie să rămână o plăcere. Corpul nostru intuitiv ştie că el are nevoie, şi răspunde la un impuls ", cum ar fi - nu de genul". Aceste semnale nevoie pentru a asculta, numai atunci putem garanta că arta delicata de aromoterapie ar lua sale capacităţi proprii de miraculos in plina forta.

chaskor.ru

Duminică, 21 decembrie 2008
Vizualizări: 3498

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
175
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
130
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
237
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
92