Arta de reciclare a deşeurilor de la compania Waste Management (+ Video)

/ Vizionări: 11378

Arta de reciclare a deşeurilor de la  compania Waste Management (+ Video)

 

Arta de reciclare a deşeurilor de la  compania Waste ManagementLa mijlocul lunii aprilie, în Philadelphia de nord-est a fost inaugurată o nouă uzină de recuperare a materialelor (Philadelphia Material Recovery Facility, MRF). La inaugurare a fost prezent primarul Philadelphiei, Michael A. Nutter, precum  şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale de stat. Echipamentul inovator pentru o bandă transportatoare, ocupând o suprafaţă de 60 000 metri pătraţi (5600 metri pătraţi), va permite localnicilor să doarmă cu o conştiinţă curată, iar reprezentanţilor companiei – să tragă foloase la maxim din reciclarea deşeurilor.

Pentru a crea în loc de o clădire industrială abandonată una din cele mai avansate uzine, folosind tehnologia de bandă transportatoare, compania Waste Management a avut nevoie de mai mult de 20 milioane de dolari. Uzina din  Philadelphia a devenit cel mai mare obiect de acest tip din regiune, care permite lunar să selecteze şi să recicleze mai mult de 20 mii de tone de materii prime secundare - ziare , carton, aluminiu, sticlă şi plastic. Reprezentanţii companiei au remarcat faptul că uzina va extinde gama materialelor reciclabile. Acestea includ, de asemenea, pelicula de plastic şi materiale din plastic rigid.

Datorită sistemului de o singură linie, localnici şi clienţii comerciali vor putea să uite de sortarea gunoiului şi să aruncă toate deşeurile reciclabile intr-un singur container. De acum înainte, acestea vor nimeri într-un sistem special, care foloseşte pentru separarea, sortarea şi reciclarea materialelor tehnologii diferite - magneţi, ecrane şi scanere optice. După trecerea prin toate etapele, materialul sortat este gata pentru refolosire.

Potrivit reprezentanţii WM,  sistemul cu o singură linie simplifică procesul de colectare şi procesare a materiei prime secundare, precum şi sporeşte rata de reciclare cu 50%. Uzina nouă primeşte materiale, predate pentru reciclare, în cadrul programului municipal din Philadelphia de colectare a deşeurilor menajere, precum şi de la alte comunităţi regionale şi clienţii comerciali.

 

Arta de reciclare a deşeurilor de la  compania Waste Management

Maşină pentru transportarea deşeurilor.

 

Arta de reciclare a deşeurilor de la  compania Waste Management

Procesul de sortare a deşeurilor la uzină.

"Compania Waste Management se specializează în restaurarea maximă a materialelor valoroase din deşeuri, folosind tehnologii avansate, cum ar fi procesarea pe o singură linie", - a explicat Patrick DeReuda, preşedintele Waste Management Recycle America. - "Simplificând sistemului de gestionare a deşeurilor (pentru locuitorii din zonă şi antreprenorii), uzina  asigură o participare mai mare din partea societăţii. Acest lucru ne va permite să reducem în continuare volumul deşeurilor, să recuperăm mai multe materiale şi să îmbunătăţim eficienţa programelor municipale şi comerciale de reciclare".

Potrivit reprezentanţilor companiei, clădirea uzinei şi echipamente au fost realizate cu folosirea tehnologiilor ecologice durabile, ceea ce este confirmat de certificatul de argint, Leadership, în energie şi planificare ecologică (LEED), emis de Consiliul Green Building din Statele Unite ale Americii. Pereţii şi acoperişul clădirii sunt compuse la 80% din materiale reciclate. Sistemul avansat de management al liniei de transportare  include filtrarea şi purificarea precipitaţiilor deasupra acoperişului verde în spaţiul de birouri.

 

De fapt, proiectul în cauză face parte a unei iniţiative mai mari a companiei privind o creştere triplă a volumului materialelor reciclate şi regenerate până la anul 2020 (de la nivelul actual de 7.3 milioane de tone până la peste 20 milioane de tone) – este o perspectiva benefică, din punct de vedere ecologic şi economic.

"Deşeurile nu mai sunt ceva de ce ar trebui să scăpăm, ele devin o resursă. De aceea Waste Management deschide calea pentru aplicarea unor soluţii inovatoare, cum ar fi procesul de prelucrare efectuat pe o singură linie, de la care câştigă atât clienţii noştri individuali, cât şi oraşele întregi",- a concluzionat directorul adjunct al Waste Management Gestionare, James Fişh.

 

 

Sursa: facepla.net cu link pe wm.com


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.