ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Arunachala (India)ArunachalaMuntele Arunachala şi un templu antic, situat la poalele lui, ocupă un loc special în inima unui hindu credincios.Să începem cu faptul, că muntele Arunachala se consideră Shiva însuşi, în cel mai literal sens al cuvântului. Acest munte nu este doar un munte, ci -  întruchiparea Shivei. Geologii cred, că acest munte este mai veche decât Himalaya. Acesta este considerat unul dintre cele mai sfinte locuri din India.

Conform legendei, anume aici Shiva pentru prima dată s-a trasformat în primul Shiva Lingam – un stâlp de foc, începutul şi sfârşitul al căruia, Brahma şi Vishnu, au căutat prin întregul Univers, dar totuşi nu au putut detecta. Stâlpul de foc era atât de orbitor, că a fost imposibil să uiţi la el. Shiva s-a transformat în muntele Arunachala, spunând: "Precum luna reflectă lumina soarelui, aşa şi alte locuri sfinte vor reflecta caracterul sacru al Arunachala. Aici e singurul loc unde am luat această formă pentru cei care doresc să se închine mie şi să atingă iluminarea. Arunachala - este OM-ul întruchipat.

Fiecare lună plină, zeci de mii de pelerini omagiază Shiva, înconjurând desculţi muntele Arunachala într-un cerc, acest traseu este aproximativ de 14 km.

În zilele de sărbătoare pe munte se aprinde o lampă uriaşă.

 

Arunachala


Dacă vom urca pe munte, atunci acolo vom găsi două peşteri în care mai mulţi ani a meditat Sfântul Sri Ramana Maharshi.


TEMPLUL ARUNACHALESHVAR

Arunachala


Templul antic Arunachaleshvarar, situat la poalele Arunachala, nu este doar unul dintre cele mai mari şi mistice temple din India. Este localul lui Shiva, întruchipat în Lingam-ul de foc - Arunachaleshvar.

Templul a fost pe acest loc din vremuri străvechi; clădirile actuale au fost construite în secolele XVI-XVII. Acesta este unul dintre cele mai mari temple ale lui Shiva din India, suprafaţa lui este aproape de 10 hectare.

 

Arunachala

 

Însuşi Lingam-ul de foc se găseşte în clădirea principală a templului - Sala de mii de stâlpi.Sri Ramana Maharshi


În afara faptului că muntele Arunachala este Shiva însuşi, acesta este asociat de 50 de ani de viaţă a celui mai favorit, blând şi liniştit sfânt din India Sri Ramana Maharshi.

Arunachala

Sri Ramana s-a născut în 1879 şi a crescut copil absolut normal, nimic nu predispunea calea lui sfântă uimitoare. Însă s-a întâmplat aşa, că în vârsta de 16 ani el a început să se gândească la chestiuni de viaţă şi de moarte, şi s-a gândit aşa de mult, încât a căzut într-o transă şi a mers dincolo de "eul" lui,  cu alte cuvinte, a încercat o iluminare. După aceasta, el s-a schimbat foarte mult şi tot ce era important pentru el înainte - şcoala, prietenii, rude - a încetat să mai aibă orice semnificaţie. El a început să evite societatea, şi prefera să stea singur, concentrându-se asupra adevărului.
La scurt timp după aceea, el a plecat de acasă, lăsând o scrisoare rudelor: "Eu am de gând să caut Tatăl în conformitate cu porunca Lui."

El a mers la muntele Arunachala. Anume acolo, pentru că întotdeauna a retrăit nişte sentimente speciale la auzul acestei denumiri; după cum el însuşi a scris: "Din copilărie, m-am gândit că Arunachala este ceva de neconceput de mare". Nimerind acolo, el şi-a tăiat părul, a aruncat restul banilor şi cordonul de Brahman – singure bunuri ale lui. Pentru un timp el a trait în templu (şi apoi - în anexa sa subterană). Cel mai mult timp a fost într-o stare de o astfel de îndepărtare de corpul lui, că nici nu ştia - unde se afla şi ce i s-a întâmplat. În cazul în care oamenii nu ar observa ascet tînăr şi nu ar începe să-l îngrijească, acesta ar putea dispărea cu totul. El însuşi nu a cerut nimic niciodată, el în genere tăcea: el nu a depus jurământul de tăcere, pur şi simplu nu spunea nimic, pentru că nu vedea în aceasta nici un sens.
Dar şi şederea în templu pentru el a fost o vanitate prea mare, după o jumătate de an, acei, care au început să-i poartă grija, i-au găsit o peşteră în munte, unde el a rămas timp de câteva decenii.

Treptat au aflat despre el şi au început să vină la el pentru ajutor spiritual. Pare ciudat, ce fel de ajutor spiritual poate oferi o persoană care tace? Dar tăcerea lui calma conştiinţa oamenilor, care veneau la el, şi atunci când ucenicii în jurul lui s-au înmulţit - pentru ei Sri Ramana din nou a început să recurgă la cuvinte.
Zvonul despre el s-a răspîndit nu numai în India, ci şi în toată lumea, şi atunci  când el a părăsit trupul său pământesc în 1950, plecarea lui a fost  jelită de milioane de hinduşi.

Sri Ramana a numit muntele Arunachala "centrul spiritual al lumii" şi a spus că “în cele din urmă, fiecare om trebuie să vină la Arunachala”.

Ashram din Sri Ramana Maharshi, care acţionează la ziua de azi, este situat la poalele muntelui, în partea de vest a oraşului.

ArunachalaCum să ajungem la Tiruvannamalai

Tiruvannamalai este situat la aproximativ de 200 km de Bangalore, Chennai.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 13 iulie 2010 16:09
Vizualizări: 4768

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
507
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
495
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
520
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
245