ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Autobuzele și camioanele electrice devin tot mai accesibile

Agenția California Air Resources Board a făcut publice rezultatele studiului său privind faptul că mijloacele de transport electrice autonome au început să pătrundă pe piața camioanelor.

În raport se menționează că electrocarele și camioanele electrice ale diferitor producători devin tot mai accesibile. Deocamdată, doar camioanele din clasa cu tonaj mare nu înregistrează această tendință.

Potrivit estimărilor analiștilor, doar în California astăzi circulă circa 40 de autobuze electrice interurbane, iar în întreaga lume -2500. În SUA sunt utilizate trei modele. În privința camioanelor, situația e și mai promițătoare: circulă 300 de TIR-uri. Există și 4 autobuze electrice școlare, iar pentru programele pilot au mai fost comandate cîteva.

Camioanele electrice de mare tonaj abia se testează – eficiența autospecialelor electrice pentru gunoi deja a fost demonstrată. Alte cîteva proiecte se află în faza pilot.

Principalele bariere pe această piață sunt aceleași ca și pentru toate automobilele electrice: acumulatoarele scumpe și kilometrajul limitat. Compania „Air Resources Board” a calculat că prețul unui kilowatt oră a acumulatorului pentru camioanele de tonaj mediu și mare este de $500-700, ceea ce este cu mult mai mult decît costul pentru agregatele diesel.

Însă standardizare acumulatoarelor pentru mijloacele de transport va simplifica deplasarea la distanțe lungi a acestor camioane, deci acestea vor putea folosi acumulatoare mici.

Amintim că în 2014, compania „Scania” din Germania a început testarea camioanelor electrice, similare cu tramvaiul, construind primele trasee experimentale pentru acestea.

Электрические автобусы и грузовики становятся все более доступными

Электрические автобусы и грузовики становятся все более доступными

 

Sursa: econet.ru

Joi, 24 martie 2016
Vizualizări: 855

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
105
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
198
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
352
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
200