ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bad GeneticăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cum se schimbă deţinute în vederea frecvent? atitudinile veche deţine funcţia până la până la acumula o masă critică nu se încadrează în ele faptelor. genetica tradiţionale, bazate pe ideile lui Mendel - Weismann - de Vries - Morgan, a fost mult timp în măsură să explice o gamă largă de fenomene:. Cu toate acestea, noi fiecare rezultat în această serie autentic este surpriza cum este, elementare adevăruri într-adevăr ar putea fi greşit? Încă o dată, această reacţie din cauza articol recent in revista Nature.

Robert Pruitt (Robert Pruitt) de la Universitatea din Pedyu în Indiana şi echipa sa au studiat moştenire a uneia dintre trăsături din Arabidopsis thaliana - năsturel. Aceasta iarba a fost prima fabrica cu un complet decodat genomul şi, prin urmare, devenit acum un subiect favorit pentru experimente genetice. Am considerat plante avut versiuni defectuoasă a aprins genă («capul fierbinte") în ambele cromozomi. Exterior, aceasta se manifestă în "unire" (fără contrapartidă), petale si frunze. Ciudat, atunci când traversează aceste plante (jargon de genetica - homozigote pentru alela recesiva), 10% din urmaşi au structura normala, ceea ce contrazice legile Mendel. Analizând succesiunea de gene de la părinţii lor şi descendenţii, cercetatorii au descoperit ca mutanţi "copiat" gena, veninos it la normal. Pentru a justifica acest lucru, a trebuit să dovedească faptul că, în acest caz, nu manifesta efectele altei gene, poluarea, materiale străine sau altor cauze, permite de a explica fenomenul înregistrat. Se pare că nu este punctul. Cel mai probabil, plantele descifrat ARN sintetizat pe gene normale şi părinţii lor (şi rămâne în celule), şi a stabilit versiunea rupte ale genei conţinute în cromozomi lor. Pentru a face acest lucru, a fost necesar să se folosească reverstranscriptazei: o enzimă care sintetizează ADN-ului folosind o molecula ARN ca o matrice (amintiţi-vă, cel mai recent această posibilitate, spre deosebire de dogmă de bază "de biologie moleculară", părea absurd).

Astfel, se pare că plantele au un mecanism de "anulează" (ceva ca o comandă de calculator «Anulare»), pentru a permite necesitatea de a reveni la normal semnele caracteristice ale părinţilor lor. Un număr de geneticieni de frunte, comentând pe mesaj, a numit-o un senzaţional, subliniind faptul că nimeni nu ar fi putut prezice existenţa unor astfel de "nepotrivite" mecanisme. Din păcate, motivele pentru astfel de ipoteze (şi propriile ipoteze lor) au fost, ci pur şi simplu împins la periferia conştiinţei specialişti, ferm convins că ei ştiu cum mecanismul de ereditate.

Am dovedi afirmaţiile noastre. Ce am învăţat de la noile rezultate? De exemplu, în acest exemplu a demonstrat că organismul - nu doar rezultatul "literale" punerea în aplicare a programului ereditare. Informaţiile din ADN-ul nu "cauza a organismului, dar numai una a lui" instrumente ".

Probabil, această afirmaţie pare discutabil pentru mulţi cititori. De exemplu, programatorul nu va ganditi cum există în proprietatea procesor pentru a executa comenzi ale programului. Acesta este stabilit a priori, iar problema este doar în modul în care utilizării optime a acesteia. Este ereditatea - nu acelaşi o proprietăţile a priori a vieţii? Nr eredităţii în organismele vii - rezultatul de selecţie a prelungit pentru capacitatea de "succes" organisme pentru a produce "cu succes", ca descendenţi [a se vedea. şi Shabanov, "În căutare de acar (" CT "# 567)].

În 1920 prima oară studiat genetica a persoanelor ereditare de la populaţiile naturale. Rezultatul a fost surprinzător. Pe plan extern, acelaşi "normale" de fiinţe genetic au fost foarte diferite. Printre operatorii de transport de "mutante" semne, unele au modificat gene (şi, din noudissapative), iar unele - au fost genetic normale. Dar operatorii de transport modificate personaje sunt diferite de la persoane normale, un factor important. Tipic pentru ei, schimbarea nu a trecut prin creuzetul de selecţie asupra stabilităţii de a juca într-un număr de generaţii. Prin urmare, manifestarea unei mutaţii este adesea instabil. De exemplu, autorul a fost familiarizat cu familia care gena care cauzează fuziunii dintre degetele de la picioare falangelor. Această familie a fost găsit gamă completă de manifestări de această mutaţie. Un persoană poate fi topit complet degetele de la picioare pe un picior şi normală - pe de altă parte!

genetică Deci, în lumea noastră, se acordă prioritate acestor organisme care sunt capabile să normale (care este cel mai bun compromis în termeni de toate sarcinile de adaptare) de dezvoltare chiar şi în timpul de acţiune a unor abateri (de exemplu, informaţiile genetice). Aici se află principiul de stabilizare de selecţie. Ca rezultat al persoanelor fizice aparent normale este mutant genetic (ADN au modificat, care este pur şi simplu nu evidentă în dezvoltarea lor).

Dar creson mutant nu este doar capabil sa se dezvolte normal. Revenit la normal şi secvenţa de ADN-ul acesteia. Cunoaşte dacă a fost ceva de genul asta înainte? Da.

experimente clasice au arătat că schimbările în genele nu depind de nevoile lor, au fost efectuate pe E. coli, care, ca urmare a mutatiei-au pierdut capacitatea de a descompune lactoza (zaharul din lapte). Astfel de bacterii au fost cultivate într-un mediu care nu a existat lactoză, şi apoi subcultured unde singura sursă de hrană a fost substanţa. Cele mai multe dintre aceste bacterii au pierit, dar unii (cei care au o mutaţie inversă a avut loc că le-a dat posibilitatea de a mânca lactoză) pentru a supravieţui. Experimentatorii au demonstrat ca o mutatie care a împiedicat dreptul de chestii divizat, a avut loc chiar şi asupra mediului originale, bezlaktoznoy, adică o întâmplare şi nedirijate.

S-ar părea că totul este clar. Dar în 1988, Natura a publicat un articol de J. Cairns (J. Cairns), care este doar puţin schimbat punctul de vedere al experimentului clasice. În Cairns în imposibilitatea de a mânca pe noul mediu de bacterii nu a murit, dar numai eked dintr-o existenţă mizerabilă: rămâi în viaţă, dar nu au putut parts (MD Golubovsky Noncanonical schimba ereditare / / Natura. 2001, № 8, pp.. 3-9). În aceste condiţii, au reconstruit rapid unitatea lor ancestrale, şi multe dintre ele dobândi curând trasatura dorit. Forţat să aleagă să moară sau să revină la normal mutante pentru a putea "ridica" mutaţie inversă şi a devenit normal!

Acest exemplu pune în discuţie una dintre pietrele de temelie ale geneticii moderne. După toate ştim că variaţiile ereditare apar la întâmplare şi nu depind de necesitatea pentru ei! Din păcate, acest postulat este repusă în discuţie, şi un timp destul de lung. La un timp de căutare modificări ereditare induse de protecţie a fost efectuat foarte simplu: faimosul "Michurinist" Lysenko la ferma sa experimentale în Gorki Leninskie vaci hrănite de ciocolata. Vaci de lapte s-au dat un foarte bogat (nu!), Lysenko Şi a fost în speranţa că această proprietate pentru a fi transmise urmaşilor lor. A eşuat. În 1984, revista Science a publicat un articol de J. L. Marx (Marx JL), în care el a amintit "fantoma Lysenko." Când inului fost cultivate în sol cu un exces de nutrienţi minerale, cele care cresc inalt si puternic. Cu toate acestea, atunci când puii lor au fost cultivate pe sol normal, nu le pasa de multe generatii pentru a păstra o parte a societăţii-mamă înalt. După cum sa demonstrat în mai multe articole (revizuire a problemei este dat aici: Grant V. proces evolutiv - M..: Mir, 1991), cu exces de aprovizionare în cromozomii in construită în (şi în mod constant transferat la descendenţii) exemplare suplimentare ale genei, care accelereaza cresterea.
Ce altceva mai este nou în avizul de macris? Faptul că corectarea informaţiilor genetice în organisme superioarepoate participa, un revers-transcriptazei. Dar tine minte - recenta "K", a spus (A. Markov, "De la Lamarck la Darwin" ("KT" # 582)) din ipoteza nejustificate grave care moştenirea proprietăţilor imunitar implicate particule virus-like. Acestea sunt, probabil, transferat în celulele germinale despre pericolele cu care organismul trebuie să facă faţă în timpul vieţii sale, şi cu ajutorul reverstranscriptazei sunt integrarea această informaţie în gene.
Astfel, noile date cu privire la moştenirea unei creson continuă seria de rezultate, schimbarea treptat punctul nostru de vedere a sistemului de ereditate. Arunca o piatra de ascutit: ceea ce se predă în şcoli pentru copii şi studenţi în universităţi, pentru a lua în serios nu mai este produs. Dar este doar pentru genetica de azi este caracterizată printr-o situaţie similară?

Autor: Shabanov Dmitri
Publicat în revista "Computerra" № 13 din data de 06 aprilie 2005

Sursa vpomestie.ru cu referire la computerra.ru

Luni, 20 aprilie 2009
Vizualizări: 2272

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
335
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232