ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bar turisti port baobab viaţă peretiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ia, şi rotiţi cele mai vechi şi cel mai mare copac de pe planeta intr-un bar - nu este o ruşine? Chiar ce. Nu în zadar să-l vezi vină la mai mult de şapte mii de oameni pe an. Dar conservare gelos poate fi liniştită: un copac care continua sa creasca cu succes, în ciuda de a lucra intensiv in portbagaj, de salon sale.

Este puţin probabil ca Doug şi Heather van Heerden (Doug, Heather van Heerden) a reprezentat ceea ce îi aşteaptă în cazul în care a mers în Africa de Sud in cautarea unui loc linistit, unde puteau achiziţionarea de terenuri. Nu prea departe de civilizatie, dar încă departe de marile orase, natura magnifică şi de neuitat africane Starry Sky - ce este necesar pentru fericire?

Si apoi, în 1990, soţia a cumpărat o fermă în provincia Limpopo Sunland, aproximativ 500 km nord-est de Johannesburg.


Auditul a arătat că despre restul Doug şi Heather prea devreme să se gândească: site-ul a fost într-o stare teribil. Nu a existat nici electricitate, clădiri au fost distruse în ochi, gaura dat doar salmastră puţină apă, şi spaţii deschise de noi moşiile lor au fost capturate în mare parte de agave.


Soţii Van Heerden pe fondul şef comorile sale (fotografii de pe site-ul bigbaobab.co.za).


Dar, în baobab Sunland a crescut un, ochi-prinderea de înregistrare dimensiuni remarcabile, chiar şi printre colegi: 22 de metri în înălţime şi 47 metri în circumferinţă. Printre speciile sale baobab (Adansonia digitata) - acesta a fost cel mai mare.


În plus, datarea cu radiocarbon a aratat ca baobabul - 6000 de ani. El este mult mai vechi decât piramidele egiptene! El a văzut epoca de piatră.


Admiraţi această minune, probabil, ar putea fi invitate, nu doar prieteni. Principalul lucru - pentru a aduce la ferma în ordine.

Din Baobab multe legende. Deloc surprinzator, din cauza acestor copaci minunat în Africa depinde de o mulţime de animale, insecte şi păsări. Iar pentru un om rămas singur cu natura, baobab pot fi salvate (poze de la bigbaobab.co.za site-ul).
Cu multe legende baobab. Deloc surprinzator, din cauza acestor copaci minunat în Africa depinde de o mulţime de animale, insecte şi păsări. Şi pentru persoana lăsat în pace cu natura, baobabul pot fi salvate (poze de la bigbaobab.co.za site-ul).


Doug şi Heather sa dus la locul de muncă. Terenul a fost eliminat, iar majoritatea au ajuns agricultori nou au plantat câteva mii de arbori din specii diferite, mii de avocado şi copaci de mango - plante care sunt mai mult sau mai puţin tolerante faţă de lipsa apei. Cuplul a decis să organizeze o pepinieră de fermă.


De fiecare dată când Van Heerdenov sunt bani în plus, au cauzat Driller şi a încercat să găsească acvifer. "La urma urmei, au supravieţuit ca baobab aici de mii de ani", - spune Doug. Să baobabul este renumita pentru enormă rezistenţă sale, fără apă şi nu poate face acest lucru.


Şi răbdarea a fost recompensată de către olandeză: soţii şi-au pentru a detalia puturi de apa, a fost al doilea cel mai mare din judeţ.

zona Sunland de 110 hectare (fotografii de la bigbaobab.co.za site-ul).
zona Sunland de 110 hectare (fotografii de la bigbaobab.co.za site-ul).


Dar punct de cotitură în soarta ferma restaurat sa întâmplat în 1993: Wan Heerdeny examinat o gaură într-un gigant baobabul si a realizat că nu există de fapt o cameră. Mai precis, chiar şi două camere.


Tânăr de rutină suflecat mânecile şi curăţate în interiorul unui copac de la marea masă a compostului. Ei au decis să deschidă un bar aici - "Baobab Mare" (Big Baobab Pub).


Trunchi de copac să nu se atingă de fapt. Doug şi Heather utilizat cu atenţie nule naturale din gigantul antice. uşă mai multe orificii au format, ferestre şi conductelor de ventilaţie.

Cyclorama bar (foto de la bigbaobab.co.za).
Cyclorama bar (foto de la bigbaobab.co.za).


Tânăr decorat restaurantul în spiritul antichitate si romantism cucerirea faunei sălbatice. In holul principal al Ţările de Jos au pus mese si banci, echipamente pentru baruri, muzică de sistem. Dar în prezent, numai o aluzie la telefon şi darts.


Al doilea este o cavitate naturală în baobabul a fost o pivniţă de vinuri uimitoare - există pe tot parcursul anului temperatură de 22 ° C.


În plus, nu pivniţă, nu nu baopabu nevoie de aer conditionat - clima prevede copac în sine, calm continua să trăiască şi să crească. "Rădăcinile sale sunt încă profund accesarea cu crawlere în căutare de apă - Doug râde - dar găsi numai bere."


Păi, să baobab alcool greu ar floare. Iar acest gigant solitar cu regularitate în fiecare primăvară să vă rog, proprietarii şi oaspeţii lor.

Bun venit Paul este un metru sub nivelul solului si inaltime este un decente de 4 metri (fotografie Barsroft Media).
Bun venit Pavel este un metru sub nivelul solului si inaltime de 4 metri de decente (fotografii Barsroft Media).


Şi în ramurile arborelui de mirare păsări bucuros vii, inclusiv două perechi de bufniţe. Este interesant faptul că muzica provin din timp în timp în pub, şi nu prea îngrijorat. Aceasta, cu toate acestea, există o explicaţie simplă: muzica in aer liber auzit este foarte rău. Vă mulţumim pentru trunchi puternic, cu o grosime a peretelui de doi metri.


În acelaşi timp, baopabe cazare pot confortabil şi spaţios de 15 persoane. Dar, dacă este necesar, societatea poate şi sigiliul. "Odată ce am rătăcire o dată, 54 de persoane - spune Heather - dar nu am să vă recomandăm să repete această experienţă."


La soţia fermă a organizat, de asemenea, un hotel mic - 5 bungalow-uri pentru 17 persoane, oferind odihna pentru oaspeţi. De exemplu, aici puteţi conduce pe ATV-uri - dreapta pe poteci, printre lichidare ferma verde Sunland.

Biologii spun că cavitate internă pentru baobab, care mai mult de o mie de ani - de afaceri, ca de obicei. Dar nu toată lumea este capabilă de a genera golul atât de mult, astfel încât nu ar fi putut potrivi Pub (fotografii de pe site-ul bigbaobab.co.za).
Biologii spun că cavitate internă pentru baobab, care mai mult de o mie de ani - de afaceri, ca de obicei. Dar nu toată lumea este capabilă de a genera mai mult gol, astfel, astfel încât nu ar fi putut potrivi Pub (fotografii de pe site-ul bigbaobab.co.za).


În general, sa dovedit o destinatie atractiva pentru turisti.


Dar, destul de ciudat, acum câţiva ani, Van Heerdeny brusc a decis să vândă ferma. Ei chiar a mers la un psihic pentru sfaturi şi a primit un cuvânt despărţire: luaţi cu îndrăzneală teză foarte primul.

o specie - Madagascar. Africa - cea mai mare (foto de la dailymail.co.uk). " width = 230 height = 285>

În Africa, o specie de copac baobab creste. Un alt vedere al trăiesc în Australia şi şase specii - Madagascar. Africa - cea mai mare (foto de la dailymail.co.uk). Dar a doua zi de la fermă dispărut misterios cablul telefonic. Tânăr crezut ca a fost mult mai important semn, mai degrabă decât spiritualist "revelaţie" şi a înţeles - pentru a rămâne.


"Aparent, spiritele au decis că noi - gazde cele mai potrivite pentru acest loc", - a spus Van Heerdeny, dacă în glumă sau serios. Deci, ei trăiesc în Sunland, împreună cu copiii lor - Decan (Dean) si Holly (Holly). Şi capul nu cred că chiar.


Un fel de "mistic" justificarea lor destin Van Heerdeny găsite în acelaşi baobab, chiar şi în timpul un bar şi o săpătură mai multi ani de compost. Doug şi Heather au descoperit multe lucruri, a indicat faptul că baobab a fost de mare importanţă nu numai pentru boşimanii, dar pentru buri, pionierii olandeză, investigat curaj întindere din Africa de Sud, în mijlocul secolului al XIX-lea.


Ce-l bea, pentru soluţionarea noapte într-un copac gol imens, astăzi este imposibil să se stabilească. Dar se poate presupune că pomul unic serveşte ca loc de refugiu mai mult de o dată şi a fost chiar ceva de un atelier de reparaţii - Doug şi Heather au găsit în instrumente baobab antice şi piese de schimb pentru căruţe.


Fără un popas la umbra "copac în creştere cu susul în jos" (asa, de asemenea, cunoscut sub numele de asemănarea dintre ramurile unui copac baobab cu radacini), aceşti pionieri sunt puţin probabil să fie capabil să se deplaseze în continuare pe căile. Deci, gigantul vechi de nenumărate a reafirmat titlul celei de a doua - pomul vieţii.

"Material furnizat membrana revista online ( www.membrana.ru ) ".

Miercuri, 06 august 2008
Vizualizări: 2328

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
103
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
196
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
351
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
200