ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bărbaţii cred că sunt mai inteligent, dar este o greşealăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

diferenţele intelectuală între sexe sunt adus de departe - aşa spune un psiholog de conducere. El susţine că oamenii supraestimează inteligenta lor in timp ce femeile minimalizează intelectuală a capabilitatilor lor.

Profesorul Adrian Fernhem de la University College din Londra, a examinat rezultatele a 25 studii privind diferenţele de gen intelectuală. revizuirea lui confirmă existenţa efectului, cunoscut sub numele de combinaţie de "aroganta de sex masculin şi feminin modestie.

Studiile arată că femeile au tendinţa de a evalua capacitatea lor intelectuale este mult mai mică decât bărbaţii (diferenţa este de aproximativ 5 puncte), în timp ce acesta din urmă au avut tendinţa de a supraestima puterea minţii sale.

"Oare barbatii ce în ce mai pricepe sau nu - este o altă întrebare," - spune Furnham.

Bărbaţii sunt în general mai încrezători în sine, dar nu şi inteligent, el spune că "poate avea un impact pozitiv asupra rezultatelor de interviuri şi chiar examene.

În grupurile de control, participanţii sunt rugaţi să evalueze propria inteligenta lor, o mare parte sunt cele care sunt puternic greşit în această evaluare - cunoscut autlayerami (outliers).

Printre oameni, de obicei este mediu sau persoane subdezvoltate, care supraestimează inteligenta lor, în timp ce o femeie foarte inteligent care dau estimări eronate IQ-ul său propriu, aluneca pe partea de reducere a acesteia.

Ce este surprinzător, adauga profesorul Fernhem, atât bărbaţii, cât şi femeile tind să creadă că bunicii lor mai inteligenti decat bunicile lor, părinţii mai deştept decât mamele şi copiii din mai inteligent decât fiica lui.

Aceste disparităţi în determinarea IQ responsabil evaluările lor existente în realitate, diferenţele dintre rezultatele a IQ-teste la ambele sexe, care, după cum spune profesorul Fernhem să nu depăşească 5,3 procente. Deci, a avut loc pe scară largă ţinând cont de diferenţele de materie gri din bărbaţi şi femei nu poate reflecta o realitate atât de mult ca superstiţie.

Cu toate acestea, adaugă profesorul Fernhem, cu toţii de acord că, în anumite privinţe, dezvoltarea intelectuală a distincţia între bărbaţi şi femei există.

Barbatii au mai bună dezvoltare a gândirii spaţiale, care este responsabil pentru orientarea în spaţiu şi competenţe cu numere.

Femeile sunt de luare a mari ritmul de lucru în domeniul "inteligentei emotionale" si dezvoltarea limbajului.

Ei au folosit un vocabular să stăpânească largă, utilizarea gramaticale complexe structuri mai bune şi mai citit.

Conform cu un alt ecran, diferenţa dintre sexe în estimările de capacitatea acestora de a găsi o explicaţie în distribuţia de inteligenta, printre altele: media IQ pentru bărbaţi şi femei sunt, de obicei, la fel, dar natura mai mult bărbaţi confuz, compensată de o sumă corespunzătoare de bărbaţi, foarte dezvoltat intelectual.

"Bărbaţi dura până în sus şi de jos linii de rating - care a fost de multă vreme observat în învăţământul superior", - spune profesorul Fernhem.

Roger Highfield http://inopressa.ru/telegraph/2008/01/16/15:17:14/psychologist

Vineri, 25 ianuarie 2008
Vizualizări: 2088

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
336
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232