ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bebelusii sunt capabili să distingă prieten de la duşmanAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Şase luni sugari sunt capabile să distingă prieten de la duşman, se arată în studiul de noi. Oamenii de ştiinţă cred că sentimentul nostru de ceea ce este bun şi ce este - rău, se dezvoltă bine în avans de instruire formală.

Pentru a comunica eficient, prospere şi să supravieţuiască, creaturi sociale, inclusiv omul, trebuie să fie în măsură să determine rapid care acestea pot avea încredere şi care nu.

Poate că gradul de conştientizare a diferenţelor dintre bine şi rău este parte a naturii umane, şi nu produsul de educaţie. Acest instinct, de cercetare prezinta noi, este fundamentală atât pentru supravieţuire rolul nostru că suntem în stare să recunoască "bun samaritean", chiar înainte ca aceştia să înveţe să pronunţe primul cuvânt.

În ultimul număr al revistei Nature Cleal Hamlin de la Universitatea Yale din New Haven, Connecticut, si colegii ei au raportat o noua metoda pentru a identifica naşterea morale compas noastre prin testarea de reacţie a sugarilor la "bun" sau "neutru" şi "rele" jucarii din lemn.
Şase-şi-copii zece oameni de ştiinţă au demonstrat o serie de caractere de jucărie. Încercat mai întâi pentru a ajunge la partea de sus a unui deal abrupt, dar el nu a avut succes. În al doilea rând de caractere - "utilă" Triunghiul - împins alpinist pe deal, în timp ce caracterul pătrat ", a dăunătorilor" întâlniri cu alpinist.

Caracterele sunt din lemn forme colorate cu "ochii bulbucaţi" pentru a asigura interesul copiilor pentru acţiunile lor.
După ce au văzut copiii de acţiune "ajutor" şi "rele" personaje care au ajutat sau împiedicat alpinist pentru a ajunge la scop, au fost rugaţi să aleagă una dintre cele două.

Este de remarcat că majoritatea copiilor prefera eroi care au ajutat, nu a împiedicat. Ele par să se facă distincţia "baieti buni" de la rău.
Acesta confirmă că abilitatea noastră de a distinge binele de rău este universală, şi nu dobândite în timpul antrenamentului. "Nu putem spune ca bebelusii se nasc cu talent - doar şase luni în care au orice", - a spus autorul studiului The Daily Telegraph.

"Este de până la aspectul de exprimare şi de învăţare motivante, da, dar poate nu de la început."

Rezultatele experimentelor efectuate în colaborare cu profesori Karen Wynn şi Paul Bloom, sugerează că abilitatea de a distinge între cei care ne pot ajuta, iar cei care pot răni ", joacă un rol central în percepţia lumii sociale.

O înţelegere a binelui şi răului la sugari, care apare mult mai devreme decât se anticipase, poate fi de adaptare biologică, morale care stau la baza de reflecţie şi de acţiune mai târziu în viaţă, oamenii de ştiinţă cred.

Roger Highfield
Sursa: www.inopressa.ru

Miercuri, 05 decembrie 2007
Vizualizări: 2266

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
130
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
110
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
218
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83