ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Beneficiile de sauneAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Obiceiul de a merge la baie cu o mătură merge înapoi la origini foarte băii de naştere în Rusia. Un alt vechi triburi slave sunt utilizate pe scară largă în mături baie de mesteacan, stejar, paltin si alte plante. Nu e de mirare, spune înţelepciunea populară: "În baie mătură -" Domnul, "În mătură baie valorează mai mult decât bani", "Baie fără o mătură - că, fără ţeavă samovar." De ce sunt strămoşii noştri ca o atitudine rezonabilă pentru a matura? Ceea ce au găsit în asta?

mătură organism Pohlestyvanie - un fel de masaj care creşte circulaţia sanguină, promovează contrast ulterioare de temperaturi, transpiraţie mai intensă şi metabolism crescut. Utilizaţi o mătură ajută la deschiderea porilor si spalare din aceste toxine diferite şi microbi. Impactul de substanţe volatile pe piele - phytoncides conţinute în frunzele de mătură, neutralizeaza efectul de agenţi patogeni diferite. Uleiurile esentiale sunt eliberate în piele, pentru a îmbunătăţi metabolismul şi pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Nici o coincidenţă faptul că oamenii spun: "Această zi nu este una veche, care, în parishsya baie.

În utilizarea de o mătură: opahivanie, stroking, postegivanie, pohlestyvanie, comprese, stretching, frecare. Cel mai bun de tot, atunci când sunt utilizate împreună, unul câte unul.

OPAHIVANIE: fluturînd uşor o mătură, nu atingeţi corpul, de mai multe ori te duci prin corpul din cap pana in picioare si spate cu ambele părţi. În acest caz, exista o briza caldă frumos.

Stroking: Petreceti o mătură pe îndelete de-a lungul corpului la gât şi înapoi de mai multe ori, precum şi din ambele părţi. În cazul în care temperatura aerului este foarte mare, nu smulge o mătură.

Tremurând: Dacă doriţi pentru a incalzi corpul puternic, ridicaţi periodic mătură, în cazul în care temperatura aerului de mai sus şi se păstrează scuturare. mătură incalzita apăsat timp de 2-3 secunde, apoi până la brâu, apoi la omoplaţi, apoi la picioare şi a articulaţiilor genunchiului. În cazul în care raft este foarte caldă, mătură periodic se raceste, se scufunda în apă.

POSTEGIVANIE: stroking a corpului-alunecare accident vascular cerebral uşor cu o mătură. În această minciună primul pe burta lui, apoi - pe spate, iar apoi - o dată în abdomen.

Compresie: cu o mătură şi, apucând cu aer cald, face 2-3 lovitură la corp, a ridicat din nou şi presat la corpul de 2-4 secunde, face o compresa. Comprimare este deosebit de util pentru durere în muşchi şi articulaţii.

Frecare: faci un obicei sau ultima secundă de intrare în camera de aburi după o scurtă pohlestyvaniya. Pentru a face acest lucru cu o singură mână să ia o mătură mâner, şi mâna de altă alte prese jos pe corp mătură şi frecarea accident vascular cerebral si miscari circulare. După şlefuire, stai jos, ridica-te, după care trebuie să fie uşor şi cu atenţie - poate ameţeli.

Stretch: Pune pe spate mai mici, două mături, şi presat le trupul său, arunca in directii diferite (pentru cap şi picioare). Buna utilizare pentru durerile de spate.

Cu toate acestea, în afară de efectele benefice generale asupra organismului uman, mături diferite pentru a ajuta la combaterea o varietate de maladii. Deci, înainte de a merge la baie, se alege cu grijă o mătură la distracţie de baie nu a fost numai placut, dar de asemenea, util.

crengi mesteacan ajuta cu durere în muşchi şi articulaţii după exercitarea şi a activităţii fizice. El a curata pielea bine cu tendinţa de a erupţii cutanate şi abcese, accelerează vindecarea rănilor şi escoriaţii, are un efect calmant, imbunatateste starea de spirit. speciale său avantaj - o expansiune majoră a bronhiile mici. Acest lucru ajută la descărcarea de gestiune şi de a îmbunătăţi sputa ventilaţie. De aceea, după o astfel de mătură este foarte usor de a respira! Pentru astmatici şi fumători mesteacan nuiele de neînlocuit. În frunze de mesteacan au uleiuri esentiale, taninuri, vitamina C, provitamina A. perfuzie mătură curăţat cap, ea întăreşte părul şi mătreaţa.

mătură de stejar este mai potrivit pentru persoanele cu tenul gras. El face şi ferm, oferind putere plicticosNOE efect anti-inflamator. Aroma de stejar previne creştere excesivă a tensiunii arteriale la camera de aburi. Prin urmare, este recomandat ca atlet mătură şi predispuse la hipertensiune. În plus, el calmeaza sistemul nervos si de stres ameliorează. Frunze de stejar conţin o cantitate mare de taninuri. Decoct de stejar este folosit ca un remediu pentru anumite boli de piele, cu picioarele transpiraţie.

mătură Linden elimina durerile de cap perfect, deţine moale "exerciţii" pentru rinichi (efect diuretic), accelerează transpiraţie, liniştitoare, vindecarea rănilor, bronchodilatory, efect antipiretic. Pentru răceli el nu are egal!

crengi de conifere (brad, ienupăr) stimularea transpiraţie, creşterea fluxului de sânge adânc în muşchi şi - reflex - chiar şi în organele interne. Acest mătură este bun pentru tipul de masaj. De exemplu, pentru dureri în măduva spinării, nevralgii, radiculite. El este pe deplin dezinfecteaza aerul si previne bolile respiratorii. crengi de răşinoase ar trebui să zaparivat timp de 10 minute în apă fierbinte. De îndată ce el devine moale, puteţi începe să abur. Una sau două ramuri de pin este util pentru a adăuga un mesteacan sau stejar nuiele. Perfuzie de o astfel de matura poate fi utilizat pentru irigaţii pietre, şi pentru spălat.

mătură eucalipt - contine ulei de 1-3% esenţiale, asociate cu proprietăţile sale curative. Este deosebit de bun pentru răceli, dureri în gât. În camere duble este presat la nivelul feţei şi respiraţie nas pentru 4-5 minute. Dar există şi dezavantaje: o mătură eucalipt nuiele prea subţire, flexibil, iar frunzele sunt lungi. Ele sunt oarecum ciudat să mânuiască în parcuri.

mătură Ash consolideze procesele de excitaţie în sistemul nervos, elimină efectul de relaxare a procedurilor de baie din casa, bine pregăti corpul să lucreze atât de aplicat cu succes în prima jumătate a zilei.

mătură Krapivny utilizat după efort fizic, în cazul în care o simte dureri în articulaţii şi de muşchi. Worth le pohlestat ierburi de ardere, precum şi toate fenomenele neplăcute dispar. Acesta este un iritant puternic locale, distrag atenţia, de acţiune anti-inflamatoare. mătură Krapivny - un instrument bun pentru tratarea sciatică, reumatism. Cu utilizarea acesteia regulat reduce tensiunea arteriala si usureaza tensiune. Cu toate acestea, biciuire puternică a scoate repede şi devine inutilizabil. Scufundate în apă fierbinte pentru o mătură pentru câteva secunde. Au crescut cu numai după încălzirea corpului, accident vascular cerebral de lumină.

Mătură de pelin. În unele regiuni din sudul ţării noastre, în cazul în care, practic, nu păduri, folosesc cu succes mături din pelin. Matura de pelin are o masă de proprietăţi utile. În frunzele şi acestei plante contin ulei volatil, acizi organici, taninuri. Pelin a fost întotdeauna utilizat în boli ale articulaţiilor, stomac, ficat, vezica biliara, pentru a trata icter, reumatism şi obezitate. În astfel de boli mătură în nici un alt randament mătură. măture Procurarea de salvie este recomandată imediat după înflorire a plantelor tulpini nu buciardat puternic.

http://www.russauna.ru/about/howto.htm

Beneficiile de saune.
Despre saune.


Saună - saună finlandeză tradiţională - este cunoscut aproape peste tot în lume. Pentru sauna finlandeza - noţiunea de sacru, un loc unde domneşte pacea, nu putem ceartă şi fel de lucruri. "Mânie disipeaza perechi - spun finlandezii. Un perechi uscat - acest lucru este exact ceea ce distinge sauna de la băile rusa si turca. Par reîmprospătează corpul şi calmează sufletul. Lemn, subliniind arome utile, sporeşte efectul terapeutic al saună asupra sănătăţii umane.

În mod tradiţional, sauna finlandeza din lemn. soba cu lemne creează un microclimat favorabil, care este deosebit de apreciate de iubitorii de sauna reale. Camera se încălzeşte rapid, dar cât mai repede răcitv. Pentru a păstra cald, cuptor pune o piatră. Greşit soba de lemn căptuşite de ardere poate sări peste fumul in interiorul saună şi poate cauza chiar un incendiu. În plus, la un moment dat trebuie să ardă mai mult de doua duzini de kilograme de lemn de foc, care este convenabilă, la numai în cazul în care combustibilul este numit, alături de el.

Sobe electrice - analogi moderne woodburning sobe - căldură şi rapid, dar ele sunt mai mici, nu înfundă cu cenuşă şi cărbuni fierbinte şi se lasă să seta modul temperatură constantă. Pentru a conecta cuptor, care este situat pe podea sau pe perete, saune, utilizează fire de cupru cu izolatie rezistente la căldură. Set de toate modelele includ pietre de rase speciale, poate rezista la temperaturi extreme. Când se foloseşte un cuptor electric, se ridica de aer cald de la elementul de încălzire, dă căldură pietre, situată într-un container special. Pietre periodic stropite cu apă, precum şi arome diferite care sunt adăugate la apă, ataşaţi de aer în camera de aburi aroma medicamente.

Aceasta sauna este capabil de a purifica atât corpul şi sufletul. impact pozitiv asupra sănătăţii sauna este clar: caldura deschide porii pielii si curata organismul. Foarte util în sauna dupa antrenament si sport. Saună - este de asemenea o îngrijire a pielii cosmetice. După vizite regulate la sauna pielea este elastică şi sănătoase.
FYI saună.

Înainte de saună să faci un duş, dar nu săpun, care spala film gras, care protejează pielea noastra de uscare. Dar în nici un caz scufunda capul înainte de intrarea în camera de aburi, astfel încât să nu provoace supraîncălzire a capului. Apoi au uscat şterge organism. Asiguraţi-vă că pentru a pune pe cap cu un prosop sau o pălărie speciale - aceasta este pentru a preveni căldură accident vascular cerebral posibil. După ce într-o cameră de aburi, nu merg pe raftul de sus, ca la temperatura trebuie să te obişnuieşti treptat. Este mai bine să se întindă într-o poziţie orizontală, relaxează muşchii. În plus, nevoia să se întindă, astfel încât picioarele sale au fost uşor deasupra capului.

Primă ar trebui să dureze nu mai mult de 10 minute, dar dacă aveţi cinci minute cremă de ghete, iesiti - în fiecare organism propriile caracteristici. În primul rând, mai bine să se întindă pe cea mai mică treaptă, sa culcat, că organismul a fost în aceeaşi temperatură. Nu vorbi, încercaţi pentru a maximiza relaxare. Ridică-te de pe rafturi, ar trebui să fie calmi, după ce a stat timp de câteva secunde. După primul apel duci sa faci un dus rece sau o piscină (10-25 grade), apoi ia rău un duş fierbinte într-o singură minute şi jumătate.

Apoi, restul de 20 de minute. Puteţi bea ceai cu miere, un ceai de apă minerală, ceai din plante.

Mai bine să plec de 15 minute pentru maseur, care va conduce un fel divină a obosit de gâtului computerului, lipit de muşchi şi vă va răni vechi şi contuzii.

După al doilea apel la sauna timp de 10-15 minute (puteti cu mături), din nou, un duş rece, de odihnă şi de stabilire a treia. Apoi vine bine-meritata odihna, puteţi vizita solar. Apropo, oamenii care suferă de obezitate, este mai bine pentru a face mai multe vizite la saună, dar de durată mai scurtă.

În ceea ce priveşte produsele alimentare, atunci aici este acelaşi sfat - vrei sa aruncat de lire sterline au dispărut şi nu sa întors, nu mâncaţi în saună, la toate. Ciclul de proceduri în sauna durează 2-3 ore, poti fi si pacient, dar efectul este evident.

Greşeli de evitat în saună:
-Sitting pe fund, mai rece bancă să staţi în sauna mai mult.
-Sitting pe raft de sus, cu picioarele bălăbăneală jos, şi deţinerea capul pe tavan.
, Toarnă apă caldă, după o saună în loc de frig
"Nu merg într-o cameră frigorifică sau de plimbare în jurul acolo în haine. Acest lucru reduce efectul de intarire.
-Ia-o de alcool saună. Vasele de sange care sunt deja avansate, se poate extinde la ameninţarea de colaps.
Dupa sauna, baie în piscină nu este spălat departe de sudoare. Este neigienic.
-Navigaţi între apeluri la saună şi după Dl.aceasta. De apă sub presiune poate dăuna vasodilataţie.
-Pieptene părul în saună. Este rău pentru par.
Dumpty în saună. Acesta este un loc de relaxare, şi conversaţie poate împiedica oamenii caută restul aici.

Efectele sauna asupra organismului uman.
Popularitatea de saune datorită efectelor lor benefice asupra organelor si sistemelor organismului uman.

Efectele sauna pe termoreglare.

Termoreglarea este una din principalele funcţii ale organismului uman destinate să menţină o temperatură constantă a corpului. Procesele de rata de transfer de căldură sunt echilibrate şi care apar în mod constant procesele de transfer de căldură şi producţia de energie termică. condiţiile de temperatură în corp ca întreg rămâne constantă. În cazul în care temperatura ambiantă în corpul uman include mecanismele responsabile pentru excesul de căldură reveni şi pentru a preveni supraîncălzirea. Rolul principal în acest proces aparţine pielii. Omul dă din piele excesul de căldură în principal prin transpiraţie. Intensitatea transpiraţie depinde de mulţi factori, inclusiv umiditatea şi temperatura mediului ambiant.

Efectele sauna asupra sistemului nervos central.

observaţii derulare a arătat că tariful de 10 minute în sauna îmbunătăţeşte răspunsul motor şi îmbunătăţeşte coordonarea. După o şedere de 20 de minute, aceşti indicatori sunt agravarea. Rata de reducere a indicatorilor depinde de durata şederii în camera de aburi, precum si de natura de restul. Accelerarea procesului de recuperare este consolidată prin proceduri de răcire, de exemplu, un duş rece.

Nu uitaţi despre saune impactul psihologic. Starea de spirit şi de bunăstare depinde în mare măsură de metoda de procedură, organizarea de vizite, decoratiuni interioare, de utilizare a efectelor suplimentare.

Efectele sauna asupra sistemului cardiovascular.

temperatura ambiantă, de înaltă creşte în mod semnificativ sistemul cardiovascular. Stai în abur provoacă schimbări pozitive în activitatea de inima, dar o expunere prelungită pot apărea schimbări negative (curse de inima, ameţeli). Studiul a creierului au arătat o creştere în alimentarea cu sânge a vaselor creierului, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine caracteristici. Moderat şi sever trataţi în timp şi în condiţii de temperatură de procedură făcut, având în vedere starea funcţională a corpului uman, nu provoacă schimbări negative.

Când efectuate în mod corespunzător procedura principalilor indicatori ai sistemului cardiovascular sunt restaurate după 15-20 minute de odihnă. Utilizarea procedurilor de răcire după vizita pereche accelereaza de recuperare în sistemul cardiovascular. Procedura de răcire poate fi efectuată sub formă de duşuri calde şi rece baie in piscina. Ar trebui amintit că procedura de răcire bruscă în formă de un duş rece şi scăldat în bazinul cu apă rece poate duce la subliniază suplimentare asupra sistemului cardiovascular, în special pentru malopodgotovlennyh oameni, slăbit fizic sau au anomalii ale sistemului cardiovascular. În plus, luând în procedurile de răcire trebuie să fie conştient de hipotermie posibil şi răceală.


Efectele asupra funcţiei pulmonare saună.

Sub influenţa temperatura ambiantă ridicată, nu există respiraţie rapidă. Mecanismul ratei de respiraţie, după cum urmează: sub influenţa de aer cald este o gâtuire reflex al vaselor pulmonare, ca o reacţie de protecţie a corpului de supraîncălzire a corpului. În legătură cu această respiraţie reflex aprinde pentru a creşte transferul de căldură. Regulamentul de frecvenţa şi profunzimea respiraţiei la temperaturi ridicate de către centrulsistem opţional de nervos şi depinde în mare măsură de tipul de baie şi compoziţia aerului inhalat. După introducerea sauna este oarecum crescut adâncime de respiratie (100 ml) şi capacitatea vitală. În plus, transpiraţie creşte, dublat creşte activitatea respiratorie a pielii.

Pentru răceli, atunci când în plămâni a produs o mulţime de spută, staţi influenţă pozitivă în saună. Dacă aerul din cabina este umezită cu utilizarea de perfuzii speciale, menta pe bază de plante (, ace de pin, eucalipt, etc), efectul lor în combinaţie cu aer cald este similar cu acţiunea de inhalare.

Efectele sauna pe aparat neuromusculare.

După expunerea la o scădere ton cu abur musculare. efectele termice de asemenea, reduce tensiunea în muşchi, înmoaie ţesutului conjunctiv şi flexibilitatea musculara.

Efectele sauna asupra metabolismului energetic.

Ca răspuns la efectele termice la oameni s-au confruntat mai mare de energie metabolică. Imediat după procedura a fost o uşoară creştere în transferul de energie în comparaţie cu datele originale, dar în cele din urmă el a recuperat. În acest consum de oxigen primul restaurate. Alocarea a crescut de dioxid de carbon se observă o lungă perioadă de timp după ce procedura de adoptie.

Re-incalzire nu modifică modelul de metabolismului energetic. Pe baza acestor date, putem concluziona că greutatea corpului sgonki încercarea prin creşterea de energie este greu de justificat.

Efectele sauna pe piele.

Sub influenţa stimul de căldură, temperatura pielea corpului creşte. Acest lucru este însoţit de circulaţia sângelui a crescut în piele. În primele 2 minute de şedere în saună temperatura creşte semnificativ, apoi în legătură cu includerea mecanismelor de termoreglare şi începe transpiraţie creşterii temperaturii încetineşte.

Reţineţi că, în saună temperatura de pe suprafaţa pielii poate ajunge până la 41-42 de grade şi de mai sus, activează în mod semnificativ mecanismele periferice de termoreglare şi promovează transpiraţie. În legătură cu supraîncălzirea navelor pielea de pe piele se dilata si se umplu cu sange, creste permeabilitatea pielii. Catifeleaza epiderma, îmbunătăţirea sensibilitatea pielii, creşte activitatea respiratorie, a crescut proprietăţi imuno-biologice. tratament termic pentru stimularea proceselor oxidative în piele.

Toate aceste schimbări la nivelul pielii îmbunătăţeşte funcţiile sale - de protecţie, excretor, respirator, de termoreglare, tactil. Acest lucru îmbunătăţeşte funcţia organelor interne, întărirea organismului, prevenirea bolilor.

Efectele sauna asupra sistemului digestiv.

La temperaturi ridicate nu este o redistribuire a sângelui şi a organelor interne se confruntă cu unele dintre neajuns sale. În legătură cu fluxul de sânge scade cantitatea de sucuri gastrice şi creşte concentraţia sa. Aceasta o face aportul alimentar nedorite în timpul procedurii de saună. Sauna este alimentar special prost digerate, bogate în proteine. Fat abur la temperaturi ridicate sunt asimilate un pic mai bine. Acest lucru poate duce la efecte nedorite asupra stomacului şi ficatului. Pentru a reduce impactul de grăsime ar trebui să bea mai multe lichide.

Schimbarea din greutatea corporală în timpul şederii lor în pereche este, în principal datorită pierderii de umiditate şi doar parţial ca urmare a consumului de energie. Magnitudinea de pierdere de masă depinde de următorii factori:
- Temperatura şi umiditatea;
- Stai în camera de aburi;
- Sanatatea umana;
- Caracteristicile individuale ale organismului;
- Sala de fitness sistemului de termoreglare.

În cazul în care sauna este întotdeauna posibil de a reglementa pierderea de masă. Puteţi face acest lucru prin luarea unor cantităţi diferite de fluid şi schimbarea metodei de PROVlocul de muncă până procedură.

Greutatea corpului este un indicator al dezvoltării fizice a omului. Desigur, fiecare persoană are propria lor greutate optimă a frontierei, dincolo de ceea ce constituie o încălcare a corpului proporţionalităţii şi, adesea, o încălcare a organelor interne. După cum ştim cu oameni supraponderali suferă adesea de boli cardiovasculare. În prezent, specialiştii s-au dezvoltat un număr suficient de recomandări cu privire la menţinerea greutăţii corporale normale. Printre ei, în primul rând (după dieta) sunt proceduri diferite pentru scăldat şi sport.

Când folosiţi sauna pentru sgonki şi menţinerea greutăţii corporale este necesar, în primul rând, să ţină seama de starea de sănătate. Reţineţi că masa sgonka forţată poate fi pasa de sănătate. Considerate acceptabile (fără a dăuna sănătăţii), scădere în greutate de mai puţin de 2% din masa totală. Adolescenţii scăderea în greutate semnificativă este contraindicat, deoarece aceasta poate afecta negativ starea funcţională a organismului în creştere, creştere lentă, poate perturba procesele metabolice care afecteaza inima si rinichii.

Reducerea de greutate corporală este mai eficient în asociere cu masaj. Masaj de făcut, înainte procedurile de sudoare-magazine. Masaj muschii spatelui şi picioarelor, precum şi din zonele de cea mai mare depunere de grăsime.

Utilizarea de saune cu scopul de a preveni şi tratarea anumitor boli.

Sauna este folosit pentru a preveni şi trata diverse boli. Numeroase studii au demonstrat efectul benefic al saună asupra organismului uman. Cu proceduri adecvate pentru efectuarea saună poate reduce în mod eficient tensiunii arteriale în hipertensiune arterială, pentru a îmbunătăţi bunăstarea persoanelor cu boli de rinichi, precum şi la reglarea metabolismului. Un efect semnificativ de sauna este realizat prin combinarea lor cu un masaj în tratamentul unor boli ale sistemelor nervos central şi periferic, cum ar fi sciatica, dureri lombare, poliartrita cronica.

Una dintre caracteristicile minunat de sauna este capacitatea de a elimina oboseala, pentru a îmbunătăţi starea de spirit, reduce anxietatea. Având în vedere îmbunătăţirea circulaţie (adică, de oxidare a crescut, procesele de reducere a) în ţesuturile afectate să vindece mai repede leziuni pereche de muşchi, ligamentele si articulatiile. Pentru prevenirea racelilor este deosebit de important alternanţă regulată de stimuli calde şi reci, îmbunătăţirea capacităţilor de adaptare a sistemelor fiziologice de bază. Recent, o atenţie deosebită este acordată efectul lor de stimul rece. Forma cea mai blândă astfel un impact locuieşte într-o cameră cu aer rece. În vederea impact mai mare a folosit un duş rece, bazin cu apa rece.

Un indicator foarte important dacă o saună şi o alegere corectă a metodei de vizita a acesteia este un sentiment bun în dimineaţa următoare.

Astfel, saună vă ajută să menţină funcţiile de bază ale organismului la un nivel suficient de ridicat şi oferă o oportunitate pentru oameni care conduc un stil de viaţă sedentar este în mare parte pentru a compensa lipsa de exerciţiu. Acesta îmbunătăţeşte eficienţa, accelerează procesele de recuperare după o activitate considerabilă mentală şi fizică.

Sa observat că oboseala regulat ameliorează saună, promoveaza relaxarea muschilor, sistemului nervos autonom a trenurilor.

De o importanţă deosebită pentru populaţia din ţările industrializate au o sănătate-îmbunătăţirea valoare de saune ca metodă de terapie anti-stres.
Ce să bea într-o saună?

Tradiţionale şi cele mai adecvate bea în sauna este considerat a fi ceai. Şi aceasta este corectă. Ceaiul este quencher sete mare, şi conţine o mulţime de substanţe utile. Numai cele mai bune dozator nu este trivial naketik cu gunoi, care poartă un nume mândru de "ceai" este complet nemeritat, dar ceva mai gustoase şi folositoare, cum tot felul de ceaiuri de plante.

Se prepară o băutură destul de dificilă. Suficient pentru a lua o colecţie de plante dumneavoastră, BREW-l cu apă clocotită şi lăsaţi-o să BREW, şi puteţi adăuga pur şi simplu la iarba ceainic, împreună cu cana de ceai de obicei. Principalul lucru - de a alege de colectare iarba dreapta, apoi de ceai este dulce, gustoasa si va ajuta la prevenirea diferitelor boli.

Oregano. În medicina populară, iarba a fost mult timp folosit ca mijloc protivoprostudnogo. Ea are efect expectorant, astfel încât, în combinaţie cu o saună veţi obţine cu uşurinţă scăpa de bronsita incipienta. Perfuzie de oregano utilizate pentru dureri de cap, tulburări de încălcări ale lunare şi nervos. Pe langa ceai şi oregano are un efect sudorific bun şi liniştitor.

Căpşuni. Fructe şi frunze de căpşuni conţin vitamina C, caroten (vitamina A), vitaminele B, acizi organici şi oligoelemente. Strawberry ceai este folosit ca un tonic şi băuturi curăţare.

Măceşe. Fructe de trandafir sălbatic - doar un depozit de o varietate de vitamine. Ele contin vitaminele C, E şi B2, precum şi conţinutul de vitamina C, P şi carotenul este atât de mare încât şold două furniza nevoile zilnice ale organismului. Pentru a face ceai a crescut de la solduri, dura 15-20 de trunchi, se toarnă 200 g de apă, se fierbe şi se lasă într-un loc cald.

Hawthorn. Acest boabe mici cu părul roşu putin - o modalitate foarte bună la boli de inima, acesta are un efect calmant şi împinge menopauza.

Coacăze. Folosite ca un remediu sudorifice, restaurativă, elimină din organism sărurile de metale grele, substanţe radioactive şi reduce nivelul colesterolului. Un ceai cu fructe şi frunze de mur se dovedeşte foarte gustoasă şi aromată.

Mentă. Reduce oboseala, tonuri, curăţă organismul şi calmează nervii.

Utile reţete.
Infuzie de frunze de căpşuni.
frunze - 20g,
Apa - 400g.

Se fierbe timp de 5 minute şi să insiste - 2 ore.
Bulion de var şi zmeură
Linden - 1 parte
zmeura - 3 părţi,
Apa - 500g.

Se fierbe timp - 15 minute înainte de a lua tulpina.
Ceaiul negru poate ceai in combinatie cu menta, musetel, coacăz, eucalipt, paducel, etc
Toate ceaiurile sunt utile pentru a folosi miere. Asta e bine tonuri, de altfel, ceaiul verde este, de asemenea, eficiente în utilizare.
Dar, în afară de plante de ceai şi pot utiliza diferite tipuri de cvas, dar nu rece. Poate este potabilă din paducel cu ovăz, afine, la elecampane, afine şi mere, etc
Sauna şi cosmetică.

Saună efect pozitiv asupra muschii si pielea. Cu toate acestea, înainte de intrarea în camera de aburi este util să se aplice măşti speciale. Acestea sunt aplicate pentru a îmbunătăţi transpiraţii, creşterea şi pătrunde curăţare a pielii. În timpul perioadei de şedere în întreaga sauna este utilă de a face facials, corp şi păr.

Cream masca miere pe corp.
Crema - 250-300g (sau smantana);
Sare - 250g.

Aplicaţi mişcări de masaj. Burta freaca la un sensul acelor de ceasornic. Masca se aplica timp de 15 minute, se spală uşor cu apă caldă.
masca de ovaz pe faţa lui.
Miere - 200g
Sare - 250g.

Aplicaţi pentru 15 minute, clătiţi cu apă.

Miere-sare masca organism.

Cu aceasta masca vin într-o baie de aburi. 10 minute este suficient pentru masaj mişcări de consolidare a doua zi de deschidere. Sare face pielea elastica si miere, crema - se hrănesc.
Masca de ouă şi drojdie de bere în faţă.
1 gălbenuş de ou,
1 tbsp. drojdie de bere lingura,
1 lingurita ulei de floarea soarelui.

Aplicaţi pentru 15 minute. Clătiţi cu apă sau lapte.
Apple masca pe fata lui.
0.5 mere
1 tbsp. lingură miere
1 lingurita de acid ascorbic,
1 gălbenuş de ou,
3 linguri. linguri de ulei vegetal.

Aplicaţi pentru 30 de minute. Clătiţi cu apă.
Se confruntă cu masca de alge marine.
1 tbsp. linguriţă alge uscate
1 tbsp. Lingură brânză. >
Aplicaţi pentru 15 minute. Albeşte pielea.

Crema nutritiva pentru par.

3 linguri. linguri de ulei de ricin,
1 lingurita de otet de mere,
1 lingurita de glicerina
1 / 2 lingura. lingura de ulei de brusture
1 lingurita de sampon.

Oferta pe 30 de minute. Restabileşte straluceasca.

Masca pentru un tip de ameliorare rapidă a părului.
1 ou
2 linguri. linguri de ulei de ricin,
1 lingurita de otet de mere,
1 lingurita de glicerina.

Frecaţi în scalpului. Face parul stralucitor.
Cremă de miere.
1 ou
1 lingurita miere
2 linguriţe de ulei de măsline.

Aplicată. Spălată cu apă.


Contraindicaţii.
Cu toate acestea, aveţi posibilitatea să vizitaţi sauna nu este întotdeauna şi nu toţi oamenii. contraindicatii absolute la sauna sunt:
-Decompensare a bolilor cronice tuturor sistemelor corpului;
, Boli infecţioase acute şi de altă natură;
Febră (febră);
ateroscleroza-pronuntat cu leziuni ale diverselor sisteme şi organe;
-Active tuberculoza;
Boli infecţioase ale pielii;
-Tumorile maligne;
Tendinţa de a-sângerare, tromboză, embolie;
Exprimat-tulburări metabolice în diabetul zaharat, caşexie, hipertiroidism;
Expresiilor glaucom;
Psihoză-şi psihopatie.


Autor: "sauna proprie"
http://www.stroyportal.ru/articles/1093.html

Marţi, 23 decembrie 2008
Vizualizări: 4497

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
278
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
209
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
360
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
351