
Bomboane de sănătate
Bomboane de sănătate
Tuturor amatorilor dulciurilor care doresc să menţină figura şi să păstreze sănătatea!
Pentru bomboane, avem nevoie de: caise uscate, stafide, seminţe de susan negru, morcovii, mere uscate, smochine şi toate fructele uscate şi nuci pe care le găsiţi la îndemână.
Cele mai bune caise uscate sunt fructe cu sâmburi. Caisele uscate la soare niciodată nu vor fi strălucitoare şi foarte moale. În mod ideal, dacă le veţi găsi la piaţa vânzătorilor din Uzbekistan (sau veţi comanda prin Internet.) În magazin, mai bine să nu le cumpăraţi - moliciunea şi strălucirea sunt datorate dioxidului de sulf şi uleiului vegetal, care sprijină aspectul lor atractiv.
Este aproape imposibil să găsiţi la piaţă sau într-un magazin prune bune de uscare umbrită. Acest lucru se datorează tehnologiei de preparare. În cele mai multe cazuri, fructele sunt supuse tratamentului termic cu adaos de zahăr, ulei şi conservanţi.
Cumpăraţi toate nucile în coajă. Cojite, ele se deteriorează rapid, scade valoarea lor. Metode de curăţare deseori implică efecte termice, presiune şi chiar şi un tratament chimic special.
Susanul negru vândut la cântar a apărut în marile supermarket-uri – acesta este mai convenabil şi mai ieftin, decât cel ambalat în sacoşe mici, în secţia condimentelor.
Există o mulţime de reţete pentru bomboane „crude”. Totul este determinat de gusturile şi imaginaţia dumneavoastră.
Vă propunem trei reţete cele mai răspândite şi mai reuşite.
1. Arici (6 bucăţi)
Ingrediente: stafide întunecate fără sâmburi, nuci de cedru stoarse de ulei (puteţi folosi alune), nuci, seminţe de susan.
Se taie o mână de alune. Într-un blender se macină stafide (2 pumni), alune sau nuci de cedru stoarse de ulei.
Din amestecul rezultant formăm bile mici, adăugând o bucăţică de nucă în interior.
"Aricii" obţinuţi puteţi da prin seminţe de susan.
2. Dulciuri cu stafide
Ingrediente: 1 parte de smochine, 1 parte de caise uscate, nuci sau nuci de cedru stoarse de ulei - 1 parte şi stafide - câteva bucăţi (după numărul de bomboane), făină integrală (am folosit cea de secară) pentru acoperire.
Într-un blender se pisează smochine, caise şi nuci. Se primeşte foarte gustos dacă adăugaţi puţine mere uscate – acestea vor da un gust acru.
Din amestec rulaţi bile şi le daţi prin făină. Partea de sus a fiecărei din bile decoraţi cu stafide.
3. Roşcaţii
Ingrediente: morcovii raşi - 1 parte, nuci -1 parte, smochine - 0,5 parte.
Pisaţi în blender toate ingredientele.
Formaţi nişte piramide de mici dimensiuni. Puteţi să le presăraţi cu seminţe de susan negru sau nuci rase.
Aceste bomboane vor fi o adevărată plăcere pentru dvs. şi copii. Pot fi, de asemenea, un cadou perfect, într-adevăr gustos şi foarte util, care poartă căldura şi dragostea dvs.
Autor: Alla Racova
Sursa: domrebenok.ru