Brînza de lămîie – mîncarea longevivilor
Această brînză se prepară din lapte și lămîie și are un șir de proprietăți curative: ameliorează memoria, întărește inima, oasele și articulațiile, ameliorează starea generală a omului. De asemenea, este bun în cazul afecțiunilor neurologice și stărilor depresive. Această brînză nu provoacă formarea gazelor în intestine și este plăcută la gust.
Încercați să preparați brînză gustoasă și foarte folositoare.
Pentru aceasta vom avea nevoie de:
Lapte – 1 litru
Lămîie – 1 bucată
Pentru început, scurgeți sucul de lămîie și puneți laptele la foc. Cînd laptele se va încălzi bine, dar nu va fierbe, turnați sucul de lămîie, amestecați repede și luați cratița de pe foc. Brînza e gata, a rămas să o separați de zer cu ajutorul unui tifon sau a unei site dese.
Înainte de consum, nu sărați și nu adăugați zahăr, iar pentru a amplifica proprietățile curative puteți adăuga smîntînă sau miere.
Zerul nu-l aruncați, el de asemenea are proprietăți curative!