ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Briză proaspătăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


V-aţi gândit vreodată despre o idee naţională? Se spune că de căutare pentru rândul ei într-un moment când ţara este în pragul unui război civil sau de intervenţie, precum şi la locul de spiritualitate, cultură şi identitatea de oameni vin cinismul, lăcomie, furie şi ură. Timp de mulţi ani nimeni nu a fost capabil de a oferi oamenilor şi că orice preşedinte fundamentale, astfel cum o astfel de idee, sau cel puţin una dintre componentele sale importante.

Acum, probabil, de gheaţă a început să se mişte. Pe baza a modului probabil de viitor şi articulat puternic ideile subliniate de Vladimir Maigret în cărţi sub denumirea unificatoare de "Cedrii din Rusia", în spaţiile de pe piaţa internă a apărut iniţial, imperceptibil, dar în creştere rapidă mişcare socială cu acelaşi nume, iar acum impusca-l apar nu numai în Rusia, dar şi, în unele ţări şi în străinătate.

Scopul principal - o întruchipare practică a ideii de revigorare Rusia după înfiinţarea de case ancestrale şi aşezările de mediu, lupta pentru armonia dintre om şi mediul natural, divulgarea de potenţialul capacităţilor sale spirituale. Inovatori de circulaţie svezhenarodivshegosya scopul de a introduce durata de viaţă a sistemului de educaţie şi învăţământ, pe baza tradiţiilor spirituale populare, patriotismul şi de conştientizare a lui destinul omului în viaţă.

SCOALA DE CAZURI LUI
Arise "cedru" comunitate este, de obicei bazată pe "Cluburi Rezervă: după ce a citit o serie de câteva cărţi" Cedrii Sunători ai Rusiei ", inspirat de idei proaspete şi de oameni sunt în căutarea de a găsi rapid reciproc, apoi extindeţi conectarea la asociaţi de la distanţă, şi, în curând descoperă că în alte locuri în asociaţi deja lucrurile sunt în mişcare! Oamenii iau terenului (de obicei este vorba de zona de alocare a cel puţin un hectar pe master) şi de a construi casele lor ancestrale, tind să grup cu-minded oameni ca în ecovillage viitor, da nume poetic pentru aceste aşezări viitor.

Se pare că aceste cărţi atinge inimile şi minţile oamenilor, dar activităţile sau pur şi simplu pentru a excita cititorii sete Creativitate. Aproximativ aceleaşi evenimente sunt adaugate in Nakhodka. Atunci când, având citit Maigret, Ilia Sobolev dat seama că unele cărţi nu este suficient, el a găsit un loc convenabil pentru prima reuniune, la Radio Nahodka în mod repetat de difuzarea unui anunţ privind colectarea de "cititorii de cărţi de Vladimir Maigret" invitaţie de unglued în oraş ...

La prima întâlnire, în luna aprilie a acestui an a fost mai mult de trei duzini de oameni, printre ei chiar au fost invitati din salcie şi forţe noi. Ai putea vedea că toată lumea în acest club de lectură "a fost mult timp de aşteptare astfel de întâlniri: prima a văzut fiecare de oameni alţi ochi străluceau, de comunicare a avut loc într-un binevoitor atmosferă foarte, a fost un schimb activ de idei, majoritatea au fost în favoarea acestei idei de case ancestrale, ecovillage ar trebui să promoveze în viaţă. Cineva a creat deja sale personale paradis proprii în imobiliare personale, dar ideea de construcţie Ecovillage este de a combina principiul dezvoltării individuale cu potenţialul de suporterii colective, printre care şi inovaţie tehnologică sociale, care, atunci când cantitative rezultatelor agregate, în viitor, va oferi un salt cuantic in constiinta publicului şi stilurile de viaţă. În club de lectură selecta rapid liderii lor şi activişti, de exemplu, coordonatorul Zinaida G. Zotkina. structura de vârstă - 18 - 72 ani, profesie - profesori, medici, profesori, plante ornamentale, contabili, are propriul avocatul său. Şi dacă întreaga ţară în rîndurile "Cedrii" structura de bază - un om viguros, un club local în timp ce în majoritatea femeilor. Si mai ales oamenii nu vin de cea mai mare veniturilor. membrii Nahodka al clubului, în primăvara au luat deja o serie de excursii în grup: să negocieze cu administrarea de partizanilor Districtul despre posibilitatea de a rezervation Teren sub ecovillage noi, şi să se familiarizeze cu parcele invocate. Câteva dintre aceste parcele - în jur de Hmylovki şi Novolitovsk (mulţi dintre ei vor să trăiască mai aproape de mare) - are un ochi pe, lăsaţi cererea pentru examinarea de către autorităţile districtului. Sondare pe toate laturile obiecţii şi avertismente că costul este tot foarte scumpe, entuziaşti nu se tem. Până atunci orice activitate este concentrată în zona de intenţii, participanţii, în scopul de club pentru baza de cunoştinţe au nevoie de: popularitate câştig printre "Cedrii, audio, video prelegeri şi cărţi, pentru a comunica cu biroul regional din Vladivostok, prea mare de important pentru relaţiile viitoare cu Ecovillage oameni - ei nu numai inovatoare, dar în general utile pentru cauza de cunostinte, aptitudini, idei, online, corespondenţa conduită cu membri ai mişcării în alte regiuni.

ETAPE virgin

Prima eco-decontare, care a apărut sub influenta idei noi, cu sediul în. Plop Chuguevsky districtul înapoi în anul 2001. În acelaşi an a trecut raliul a se implica topolevtsev şi membrii clubului de carte de la Vladivostok. Orăşenii 28/04/2002 stabilit libera educaţionale regionale de mediu socială "Cedrii Sunători" în Primorsky Krai. Iar pe 31 octombrie a fost o masă rotundă în renaşterea rurale cu participarea unor reprezentanţi ai mişcării de mai multe zone ale teritoriului, funcţionarilor din administraţia regională şi formaţiuni mynitsipalnyh, slyzhby migraţie, care a abordat probleme de auto-guvernare, utilizarea terenurilor, demografia şi migraţia, reglementarea juridică a statutului de soluţionare precum si idei inovatoare pentru funcţionarea acestora. În ciuda scepticismului de specialişti şi de circulaţie entuziaşti set destul de încredere. Chiar înainte de acest lucru fără sprijinul autorităţilor în provincie a fost acum în procesul de creare a ecovillage. Acesta a declarat că "masa rotundă" Serghei Ivashchenko: "mişcării noastre - este cetăţenilor care doresc să cultive pământul, pentru a crea pe acest pământ cuib pentru copiii lor şi vnykov. Şi pentru aceasta suntem gata de a lucra, şi yserdno locul de muncă. Toate că am stat nu doresc nu ne împiedică să impozitele mari, birocraţia, şi încă lychshe - a ajutat în formă de credite, tax & Condiţii preferenţiale, furnizarea de terenuri libere. "

La sfârşitul lunii noiembrie anul trecut, primul grup din rândul membrilor şi simpatizanţi ai mişcării lecţii la începutul agrotehnikume Ussuri pe profil agronomic, în acelaşi timp, în coastă a dezvoltat site-ul nostru: www. kedr.primorye.ru. Entuziaşti întâlni cu profesorii şcolii şi a depozitarilor de cunoştinţe de autor vindecători slave, herbalists, să înveţe despre metodele ecologice de auto-suficienţă. Ei sunt interesati in constructii, design peisagistic şi tehnologii inovatoare agricole, economice bune şi inventar al terenurilor, metode de cultivare a plantelor sălbatice valoroase taiga.

În ekoposelke "Living World" în regiune Pozharsky la sfârşitul lunii iulie 2003 raliului a avut loc "Cedrii", care a reunit aproximativ 80 de persoane, inclusiv Habarovsk, şi chiar şi din Germania, a fost simpatic la circulaţia de pe fata. Aici colonişti inovatori intenţionează să stabilească un centru de educaţie a tinerilor, bazate pe tehnici moderne de instruire. disponibilitatea sa de a promova ideea stapanit masele la toate nivelurile, până la legiuitorul, inovatori în stadiul de înfiinţarea de organizaţii locale nu au exprimat în zadar. Lansat pe 07 iulie legea privind exploataţiile individuale, le-au considerat ca o reflectare a dorinţei de a subjuga pe ruşi, şi să lupte pentru dreptul lor de a fi pe proprietarilor de terenuri care doresc să introduceţi toate noi susţinători ai mişcării "Cedrii Sunători ai Rusiei".

Toate doar începe

În prezent, în Ţinutul Primorsky au fost înfiinţate şi decontarea de mediu în Chuguevsky, Pozharsky, Olginskiy, Ussuri, Partyzanski, zone Dalnerechensk, achiziţionarea de terenuri Barabash KhasanskyIona, şi anume în etapa de creatie in provincia are acum şapte aşezări, precum şi un an în urmă a fost unul!

"Oameni în fiecare an mai multe şi mai doresc să fie stăpîne pe destinele lor, de a trăi ca un om potriveşte cu o scrisoare de capital. Oamenii sunt tot mai conştienţi de responsabilitatea lor pentru toate generaţiile viitoare de a trăi în armonie cu natura şi să construiască propria viaţă, o viaţă care ar fi fost o bucurie pentru ei, copiii şi nepoţii lor de mai multe decenii şi chiar secole să vină ", - a scris pe site-ul "Cedrii Sunători" unul din activişti de coastă Zhuravlev.

Şi acest lucru este - este ideologia mişcării:
"În loc de parazitism, plin de flori înflorirea într-o societate civilizata, vine de la sine înţeles că ar trebui să plătească pentru tot şi nu se întâmplă fără beneficii pentru consumatori. Pentru sănătatea perfectă, fericire şi bucurie în inima mea, râsete de copii, puterea si iubirea ar trebui să plătească râuri curate şi oceanelor, aer curat, păduri puternic, munti sălbatice, tremurînd atitudinea faţă de Pământ. În schimb, pentru suferinţele pământ-mama, pentru canalizare în loc de râuri şi mări, pentru tăiat în jos şi călcată în picioare de pădure pentru ca fumul şi mirosul în loc de aer, pentru zăpadă murdare pe munte trebuie să plătească dureri copilului, degenerare a oamenilor, paianjen gri în sufletul meu, slab şi frica de viitor "(Alexandru joi).

... Ca un lord-impunătoare obişnuia să spună, în cinica 80: "Ei bine, aceasta ar fi o viziune asupra lumii? .." Dar deja există un sentiment că asistăm la naşterea poporului cu adevărat de primăvară-proaspete, mândru şi activităţile Outlook noi, ton cu epoca noastră şi problemele ei. După toate, în sine, nici o idee de loc şi nu mişca de par, dar oamenii orice muta muntii cu adevărat inspirat de acesta. Ceva similar a fost fermentare în mintea mijlocul anilor 80 în legătură cu deschiderea jurnalistul Alexandru Radova de pe paginile de tema literare în Monitorul Oficial al complexelor de locuinţe pentru tineri. Într-o economie planificată, ideea părea promiţătoare şi rapid stapanita maselor. În ceea ce priveşte ecovillage, iniţiatorii crearea lor nu este încă nevoie de puterea de investiţii şi s-au pregătit pentru a construi viitorul lor, dar nu va interfera. Nu rezolva numai o problema personala de locuinţe, dar şi pentru a crea un nou mediu social, şi mediul de viaţă sănătos.

De la romantism la construcţia de mulţi paşi?

Participant Club Nahodka Cedrii din Rusia Natalia Ryabko:
- Desigur, astăzi, în cadrul acestei mişcări, în general, şi clubul nostru, în special, a dominat abordare romantica, spiritualitate impulsuri primul. Toţi sunt conştienţi de faptul că, atunci când este vorba în jos la ea, va necesita calitati foarte diferite: capacitatea personală de a găsi o modalitate de a câştigurilor salariale şi să-l pună în aplicare pe o scară suficientă pentru progresul continuu de construcţie a caselor lor ancestrale, dorinţa de a lucra din greu în zona dvs., să înveţe de la metodele tradiţionale de exploatare agricolă şi dezvolte metode de lângă noi, eficiente şi ecologice. Dar încă să fie, şi activităţi colective. Prin urmare, într-o abordare de afaceri are să se gândească la, şi în care oamenii au început deja construcţia, uneori nu este de până la romantism. Suntem acum în club descoperi că toată lumea poate face acest lucru, că ar fi important pentru alţii? Cum puteţi începe să câştigaţi? De exemplu, există un proiect pentru a distribui ulei de cedru, la fabricarea, care este o persoană foarte importantă, mai eficiente tehnologii care protejează proprietăţile produsului.
Acum, în jurul ideii de fierbere Ecovillage o multime de emotii, dar este absolut necesar etapă, atunci când ideologia şi filosofia pătrunde în conştiinţa oamenilor. La urma urmei, nu e diferenta: doar dacă ai pus cărămizi sau bringest Templului. Acest caz, care au determinat o viaţă. În ecosphere creştere conflict de natura şi civilizaţiei umane. Suntem înrobiţi de sistemul de relaţii, o schemă de acţiune şi dependenţe în ziua de azi stilul de viaţă socială şi publică, iar acest lucru nu este doar predeterminareaşi nu toate bune. Cine a avut loc vreodată să-l să meargă undeva în persoană şi să necesite o revizuire de mediu cu privire la orice proiect de construcţie sau un sistem de canalizare existente, o persoană să ia parte la o astfel de evaluare? .. Si tu stii asta - stereotip de acţiune, sau, mai degrabă, inactivitate universal. Când văd copiii râd care pluteste pe râul Kamenka, I a păstra explica-le că acest Mîtişci necontrolate a alerga-off, apoi locuitorilor tineri oraş pentru gândire prima dată: Unde sunt oamenii în oraşe să facă tot ce este deversată în canalizare? Şi eu ca o contra-întrebare: ce fac copiii, cu toate că spuma si coaja de cultura de consum în masă, care completează lor de televiziune în cap? ..

Aveţi nevoie de un compromis rezonabil între Sistem şi un om, şi cu un grad crescut de libertate pentru oameni. Am fost un copil a fost mutat pentru a găsi din alt oraş, unde a trăit într-o casă privată, şi a vieţii în rândul asfalt şi într-un apartament oraş şi nu de a iubi. În ce oraş sau au vizitat, întotdeauna mă întreabă: "Şi aş vrea să locuiesc aici?" Niciun alt oraş nu am prins. Dar chiar şi printre locurile pe care le-am studiat cu prietenii noştri de la club, eu nu sunt cu ochii pe asta, care ar fi ca. Puneţi-l prea "este" omul. Nici nu am de economii, la fel ca majoritatea in club. Dar ideea avem deja, dar cu idei şi, uneori, de la început zero mare de afaceri.

Dmitri Babchenko
http://www.rio-panorama.ru/?menu=art&ArtNum=39&ArtYear=2003&id=5

Joi, 13 noiembrie 2008
Vizualizări: 1989

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
143
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
122
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
148
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
381