ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Buy Nothing Christmas” – o idee absurdă într-o lume consumeristă?

V-ați putea imagina un Crăciun fără brad, decorațiuni, cadouri și masa plină de bucate? Probabil că nu. Și, totuși, există oameni care luptă pentru de-comercializarea sărbătorilor și întoarcerea la adevăratul spirit al Crăciunului. Buy Nothing Christmas este doar una dintre mișcările care promovează ideea.

„Buy Nothing Christmas” este o mișcare de protest față de comercializarea Crăciunului și a sărbătorilor de iarnă. A pornit în mod neoficial în 1968, când o familie de americani a decis să elimine tot ceea ce era comercial în sărbătorirea Crăciunului. Au renunțat la a mai cumpăra decorațiuni, brad, felicitări, cadouri sau alimente pentru masa de Crăciun.

Ideea de a lupta împotriva consumerismului este promovată an de an și de către publicația Adbusters, prin Buy Nothing Day. „Ziua în care nu se cumpără nimic” este, de fapt, o mișcare de contracarare a fenomenului Black Friday. Aceasta a fost extinsă și asupra Crăciunului în 2001, când un grup de 7 americani creștini au lansat în mod oficial mișcarea „Buy Nothing Christmas”.

Pe site-ul oficial, există numeroase explicații pentru a renunța la a mai face cumpărături în exces de Crăciun, dar și sugestii pentru a înlocui acest obicei cu altele, ceva mai „tradiționale” sau „în spiritul Crăciunului”. Printre acestea, se numără ideea de a confecționa propriile cadouri pentru cei dragi sau cea de a organiza târguri la care oamenii oferă la schimb obiecte pe care nu le mai folosesc.

În ultimii ani, mișcarea Buy Nothing Christmas s-a extins. Adbusters o promovează prin intermediul unor materiale video și a unor postere, invitându-și cititorii să le folosească la rândul lor.

De asemenea, ONG-ul „Center for a New American Dream” a creat propria campanie, intitulată „Simplify the Holidays”. Prin intermediul ei, pledează pentru reîntoarcerea la adevăratele valori ale Crăciunului și oferă chiar și un ghid pentru aceasta:

 

Sursa: green-report.ro

Vineri, 25 decembrie 2015
Vizualizări: 930

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
51
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
96
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
136
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
245