Cal transportul în loc de un autobuz şcolar şi de gunoi camion

/ Vizionări: 7258

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/4dec07_povozka/p1.jpg Primarii din mai mult de 70 de oraşe din Franţa şi-au exprimat dragostea lor de vechi cai ham bun. Ei doresc să utilizeze cai putere ca o armă în combaterea încălzirii globale.

Claude Monet, Marcel Proust şi Gustave Flaubert a petrecut o dată veri lor la Trouville. Această staţiune balneară în Normandia, este încă un loc de vacanta preferat garantate de francezi. Case vechi cu storuri stins vă permite să obţineţi toate strălucirea aşa-numitele Belle Epoque ("epoca frumoasa"). Trezeşte amintiri din trecut şi de sunet neaşteptate de copite.

Trouville - unul din cele peste 70 de oraşe din Franţa, ale cărui autorităţi s-au bazat pe cai putere, de stabilire a astfel de cerere revoluţie verde în domeniul transporturilor. În loc de chiorăit angajaţilor camioane din servicii municipale urbane conduceţi în jurul în căruţe şi de colectare sticle goale. Nu departe de Trouville, în oraşul turistic al Saint-Pierre-sur-Scufundări acum chiar şi copiii care călătoresc la şcoală într-o trăsură cu vizitiu. Şi în Beauvais, 50 km nord de Paris, caii transporta aproximativ de barili de apă pentru curăţarea străzilor.

Ce cai putere se confruntă cu o renaştere în Franţa, în sine, surprinzatoare. Până de curând, caii au fost mai curând delicatesă culinară. Şi acum, primarii oraşelor franceze sunt recunoscute în dragoste bun vechi plugul de cai. Ei doresc să le utilizeze ca o armă în lupta împotriva încălzirii globale. Maşini consuma mai ales o mulţime de combustibil - benzină şi motorină - mai ales atunci când călătoresc distanţe scurte şi în constantă blocaje de trafic urban. În acest context - şi autorităţile de oraşe vor să convingă locuitorii oraşului - masini pierde cai. Şi caii se va implica mai mult, cu atât mai puţin a aerului va fi emise este dăunător pentru climatul de dioxid de carbon şi alte substanţe nocive. Deşi fiecare cal rezerve zilnic de aproximativ 20 kg de gunoi de grajd, care ameninţă să sol peste tot pe străzi.

În ciuda acestor critici alte 30 de oraşe sunt de planificare pentru a înlocui trase de căruţe şi vagoane, autobuze şcolare şi camioane de gunoi. Din aceste schimbări fundamentale în sistemul de transport din autorităţile oraşului se asteapta la un alt efect pozitiv: oamenii vor avea o plăcere mai mult de la locul de muncă cu caii, dar nu cu tehnologia fără suflet. Şi angajaţii fericiţi sunt în grevă.

Klaudia Erenshtayn
Sursa: http://www.inopressa.ru/