ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Calcularea suprafeţelor de pământ pentru instalarea surselor de energie regenerabilă



Calcularea suprafeţelor de pământ pentru instalarea surselor de energie regenerabilă

 

Închipuiţi-vă că ţara dvs. are un buget nelimitat pentru dezvoltarea tehnologiilor energetice, însă ocupă o suprafaţă mică: ce tip de producere a energiei electrice va avea o capacitate maximă? Profesorul Andrew Clinton de la Universitatea Rutgers, împreună cu colegii lui, a decis să efectueze un experiment de calculare şi în rezultat a primit date destul de interesante.

Savanţii au identificat limitele tehnologiilor moderne pentru producerea energiei, mai ales concluziile lor au fost clare în domeniul biocombustibililor, dar o provocare mult mai serioasă pentru energitica alternativă  sunt mijloace de transmitere a energiei electrice.

Andrew a prezentat rezultatele preliminare ale muncii sale la o conferinţă desfăşurată în cadrul Institutului Lincoln. Scopul cercetărilor: a arăta necesitatea în terenuri de pământ pentru diverse surse de energie alternativă, rezultatele au demonstrat că în majoritatea cazurilor pentru a produce o cantitate echivalentă de energie regenerabilă sunt necesare suprafeţe mai mari, decât atunci când se utilizează centralele convenţionale de energie pe combustibili fosili.

În măsura în care diferite ţări sunt implicate activ în cursa pentru aplicarea surselor alternative de energie, alocarea terenurilor pentru aceste scopuri devine una dintre principalele probleme. Multe proiecte de construcţii pe scară largă a staţiunilor solare şi eoliane au fost respinse din cauza încalcării cerinţelor ecologice sau de altă natură. Chiar şi generarea locală de energie cu utilizarea panourilor solare pe acoperişurile caselor adesea este imposibilă din cauza necesităţii de restructurare fundamentală a reţelei electrice în clădire.

"Întrebarea nu constă în ceea, de cât pământ avem nevoie pentru producerea energiei, ci cum vom putea ajunge acolo, unde urmează să utilizăm acestă energie,"- a spus Andrew la prezentare.

Folosind criteriul de utilizare a pământului, şi având în vedere reducerea cererii de energie electrică, autorul a împărţit surse de energie în trei categorii.

Cerinţa minimă în teritorii noi pentru producerea energiei electrice au industriile nucleară, geotermală, cărboniferă, solară termică şi de gaze naturale. Andrew consideră că, deşi dezvoltarea energiei geotermale este posibilă doar în anumite zone, aceasta este unul dintre cei mai buni candidaţi, dacă vom selecta dintr-un număr de tehnologii regenerabile.

Calcularea suprafeţelor de pământ pentru instalarea surselor de energie regenerabilă

Staţiuni geotermale pe scară largă, care concentrează lumina soarelui într-un colector central, de asemenea, au dintre cele mai mici urme ecologice în contextul utilizării terenurilor. Tehnologia termică de concentrare a energiei solare, funcţionează, de regulă, în deşert şi foloseşte un sistem de oglinzi pentru încalzirea aburilor, care pun în funcţiune turbinele generatorului.

În contrast cu instalaţii mari de energie solară termică, sistemele termice mici funcţionează la temperaturi mai scăzute, de la care eficienţa lor se reduce, şi ele necesită suprafeţe mari pentru a produce o cantitate similară de energie.

 

 

Sursă  cu link pe www.news.cnet.com

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 27 august 2010 14:30
Vizualizări: 2233

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
194
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
286
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
423
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
468