ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Carne nu este sigur: riscurile asociate cu utilizarea cărnii în produsele alimentareAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Carnea este plină de riscuri nespus pentru sănătatea umană. Aceste statistici globale arată că speranţa de viaţă în rândul popoarelor, în mod tradiţional situat pe dieta bazata pe carne predominant este extrem de redusă.

Eschimosii, Chukchi, aborigenii din Laponia şi Groenlanda, dieta constă în principal din bogat alimentară de origine animală-proteine, au speranţei de viaţă cel mai mic din lume - 30 - 40 de ani - in timp ce bulgarii, caucazieni, Yucatan indieni, triburile Toda, care trăiesc în est India şi Pakistan hunzakuty (există în mod tradiţional pe regimuri sarace in proteine), au cel mai mare indice similare, care echivalează cu 90 - 100 de ani.

Americanii deţin un palmier în lume în ceea ce priveşte consumul de carne pe cap de locuitor, ocupa, printre ţările dezvoltate, doar locul 21 în ceea ce priveşte speranţa de viaţă. În timpul Primului Război Mondial, Danemarca, locul în blocada pe uscat şi pe mare, a fost nevoit să introduceţi un an, programul naţional de dieta restricţionat este aproape în întregime excluse din carne din meniul a populaţiei. Pentru a surpriza autorităţilor, până la sfârşitul programului primul an a datelor statistice au arătat o reducere dramatică a morbidităţii în ţară şi a reduce mortalitatea cu 17 la sută.

Un program similar, introdus în Norvegia în timpul al doilea război mondial a adus rezultate similare, dar că a fost deosebit de evidente de reducere a mortalităţii de boli ale sistemului cardiovascular.

De asemenea, indică faptul că rata mortalităţii în ambele ţări imediat a revenit la valorile de dinainte de război, imediat după terminarea programului de dieta restrânse şi de carne de a reveni la mesele de oameni. Cancerul este astăzi, probabil, cea mai răspândită boală, a căror apariţie oamenii de stiinta au legat cu un conţinut ridicat de carne în dieta omului. În cancerul de cercetare de colon materialele publicate în Jurnalul de Institutul Naţional al Cancerului, Dr. Bandaru Reddy şi Dr. Ernst Wynder, următoarele informaţii: "populaţiei în zonele cu grad ridicat de incidenţă a bolii se caracterizează prin consumul ridicat de proteine animale şi grăsimi, în timp ce dietele în zonele cu tradiţional incidenţă scăzută a cancerului, aceste produse sunt prezente în cantităţi mici, pe fondul consumului de alimente bogate în vigoare în proteine şi fibre vegetale. " Dr. John W. Berg, în articolul său publicat în Wall Street Journal a scris: "Există dovezi că consumul de carne de vită este un factor cheie în cancerul de intestin în om. Consumului de carne, cu un grad ridicat conţinut de grăsimi saturate şi colesterol, este de oameni de ştiinţă mulţi ca fiind principala cauză a bolilor cardiovasculare.

Investigaţii de medici au arătat un nivel redus de colesterol în sânge de vegetarieni şi cele mai bune, în comparaţie cu non-vegetarienii, tensiunii arteriale.

Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, a declarat: "... stil de viata vegetariana poate preveni pana la 90 la sută din cazurile de tromboembolism şi până la 94 la sută din cazuri, colmatarea a vaselor coronariene.

Este bine cunoscut faptul că în plus faţă de riscul de apariţie a bolilor cronice, utilizarea de carne pentru consumul uman este, de asemenea, plină cu risc crescut de şi de boli infecţioase acute. De ce? În primul rând, de sacrificare a animalului de curăţare întrerupe toate mecanismele naturale ale corpului său şi lasă în urmă un cadavru, cadavru, saturate de deşeuri şi substanţe toxice diferite. Encyclopædia Britannica numai WRCopreşte ttse la toate aceste aplicaţii "liber", care sunt consumate cu carne: "deşeuri toxice este un organism, cum ar fi acidul uric, alăturate în sânge şi ţesuturi de animale moarte de la bacterii de boală complet, nu doar înmulţind cu procesele de degradare, dar, de asemenea, în mod tradiţional cauze diverse boli infecţioase la animale, cum ar fi febra aftoasă, febra infecţioasă avort spontan, porcine, tumorile maligne şi altele asemenea. ficatul şi rinichii noastre nu pot face faţă cu excreţia de acid uric din organism, mai abundent conţinute în consumul nostru de tesut muscular de origine animală, în plus faţă de suma deja considerabilă a substanţei, produsă de zi cu zi de organismul nostru. Depunerea de acid uric în organismul uman acelaşi duce la boli, cum ar fi guta, reumatism, dureri de cap, epilepsie, precum pierderea elasticitatii arterelor şi nervozitate crescută. Efectul produs de produse de degradare de acid uric, seamănă cu efect de cafeină, aşa cum ar fi sosoyaniya nelinişte, agitaţie şi agresiune au devenit credincioşi tovarăşi din utilizarea sistematică de carne.

O altă consecinţă neatractive de dizolvare a acidului uric este un organism de miros neplăcut. Sacrificarea animalelor este procesul de descompunere accelerată a unui corp la corp, care se reflectă în cursă, care îndeplineau Packers şi companii de transport şi de carne de comercianţii cu amănuntul în care este posibil, încercarea de a scăpa de produsul final şi, în cursa asta, din păcate, victorie aduce adesea o bacterie putrefactive .

Carne, fiind prin natura ţesutului cadavru poate fi extinsa printr-un ordin mai repede decât orice alt produs, şi nu sunt îngheţate, sub rezerva dezintegrare instantanee.

Astfel de produse din carne populare cum ar fi cârnaţi, carne tocată, burgeri, burgeri sunt deosebit de periculoase în această privinţă. Umplutură de carne de slefuire (tehnologic aplicabile la fabricarea acestor produse) presupune distrugerea totală a structurii ţesutului la nivel celular şi eliberarea de lichid DNAs-trikletochnoy este un mediu nutritiv ideal pentru bacterii. În numărul din august al rapoartelor de protecţie a consumatorilor pentru 1971 conţinea un raport cu privire la desfăşurarea verificarea aleatorie a hamburgeri, care au arătat că 20 la sută din 126 de eşantioane supuse studiului, au fost în etapa iniţială de descompunere. Publicat în februarie 1972 un raport privind testări similare efectuate cu privire la calitatea de carnati, spune că nu există soartă mai mult de 40 la sută din probe. Dar cu mult înainte de începerea ţesuturi cadavru astfel de procese periculoase de degradare şi depunerile de toxine, a avut deja loc pichkane animale conştiente şi tot felul de toxine în procesul de îngrăşare.

În 1979, guvernarea principalele numărabile (divizia de audit a S. U. Congress) a publicat rezultatele date de inspecţie, care a arătat că "Dintre cele 143 de droguri şi pesticide, pentru care există o probabilitate mare de depunere în muşchi şi alte ţesuturi din rasele de carne de animale şi păsări de curte, 42 pot cauza cancer (potenţial cancerigen), 20 - defecte de naştere, 6 - diverse mutaţii patologice în corpul uman. Originea acestui lanţ progresivă de toxicitate pot fi găsite în domenii cultivate cu culturi furajere, care sunt înghesuiţi literalmente tot felul de pesticide şi îngrăşăminte chimice (şi acum, modificate genetic - Per cca..). Transmise prin intermediul lanţului alimentar în sus, aceste substanţe chimice poate ajunge în cele din urmă o concentraţie letală la animalele de carne. Frances Lappe în cartea ei populare, Dieta pentru o planetă mai mici dezvoltă acest gând: "Astfel, atunci când peştele mare mănâncă mai mici sau vaca mănâncă iarbă (furaje), majoritatea de aportul lor de pesticide se acumulează în ţesuturi şi peredaetspână în lanţul alimentar. Prin urmare, drepturile sunt la partea superioară a acestei piramidei gastronomice, fără să vrea devine consumatorul final şi, prin urmare - proprietarul tuturor acestor depozite de moarte a pesticidelor "Deşi Statele Unite utilizarea DDT-ului (dihlorodifeniltrihloroetan), ca un pesticid sunt oficial interzise în Mexic., Acesta încă se aplică, şi care poate exclude posibilitatea ca vine de bovine dintr-nu a fost îngrăşate pentru furaje, care conţin în exces din aceste pesticide mortale. Întrucât DDT se acumulează în corpul animalelor în timpul tuturor celor cincisprezece luni (sau cam asa ceva) care animalul este hrana, timp sacrificare, avem o situaţie în care concentraţia de DDT în carnea acestui animal va fi de 13 ori mai mare decât în fructe, legume si cereale, acum de manipulare, de asemenea, de droguri dietilstilbestrol (DES sau stilbestrol)., un hormon puternic sintetic adăugate furajelor sau prin injecţie directă, care poate atinge capacitatea semnificativ de animale cu o scădere a cantităţii de hrană, a fost în cele din urmă interzisă în SUA în 1979 (după ce a făcut în 36 de ţări), când datele au fost eliberaţi studii leagă substanţă cu dezvoltarea cancerului şi infertilitate la om. Dar chiar şi după un an de interdicţie oficială a acestuia în cursul unei anchete detaliate realizate

Biroul de Food and Drug Administration (FDA) împreună cu Departamentul de Agricultură a constatat că mai mult de 200.000 de capete de bovine în întreaga ţară ilegal au fost injectarea DES. Droguri, care este încă utilizat în mod legal de reproducţie rase de bovine de carne de vită în Mexic, în cazul în care animalele sunt exportate apoi in SUA. Chiar şi cu interdicţia de DES, industria americana a carnii nu are deficit de hormoni autorizate pentru utilizare - promotori de creştere.

Astfel, începând de astăzi, aplicate pe scară largă acetat de melengestrol (MGA, oferind o creştere în greutate de la 6 la sută mai eficientă decât o interdicţie de DES), zeranol, progesteron, testosteron propionat, furazolidone, acid arsenic trinitro-4-hidroxifenil, arsanilat de sodiu şi de tilozină fosfat . Arsenic, o altă substanţă cancerigenă notorii, se adaugă la hrana animalelor, ca parte dintr-o varietate de arsenic care conţin compuşi, de asemenea, folosite ca promotori de creştere. În plus, arsenic face parte din dezinfectare soluţii în care dip "de animale pentru a scăpa de acarieni şi alţi paraziţi.

Dar în mijlocul tuturor acestor fapte tulburătoare, cea mai mare îngrijorare este în prezent o utilizare pe scară largă a antibioticelor în creşterea animalelor. De către Biroul de informare proiecte de evaluare a tehnologiilor (unitate de expert ştiinţific în U. S. Congres), aproape toate vitele vite în SUA, în plus faţă de injecţiile obişnuite de antibiotice în scopuri terapeutice şi vaccinări de rutină, de a primi în mod regulat o doză suplimentară de antibiotice. "De ce?" întreb. Parţial pentru că fermierii deja un deceniu în urmă descoperit că, în hrana animalelor mici (subterapeutice) doze de antibiotice, are un efect pozitiv asupra stabilite greutatea animalului şi, în general, îmbunătăţeşte eficienţa de furaje în producţia de carne. Agricultorii, de asemenea, de acord că antibioticele suplimentar permanent animale furajeră costa mult mai ieftin decât prestarea de salubritate adecvate în localurile. întreţinerea sistematică a nivelurilor ridicate de antibiotice în sânge de la animale duce la distrugerea bacteriilor sensibilizate, care, de obicei, majoritatea covârşitoare. Bacteriile acelaşi, care au dezvoltat rezistenta la antibiotice, proliferează în continuare, şi ca oameni de ştiinţă ne asigură, ajungând în cele din urmă omul negruără lanţul alimentar, prin contact fizic cu animalele sau prin intermediul mediului. În acelaşi timp, creşterea numărului de bacterii rezistente la antibiotice la om sunt izbitoare. Potrivit raportului, publicat în 1980, "În 60 şi 70 de mii de americani internat şi zeci de mii de Centrală şi America Latină au murit ca urmare a unor infecţii, rezistente la antibiotice. Tulpini de gonoree, pneumonie, meningită din copilărie, febră tifoidă şi salmoneloză dezvolta rezistenţă ce în ce mai puternică la penicilină şi tetraciclină - antibiotice, cel mai frecvent utilizate în tratamentul de om şi ca aditivi pentru furaje în creşterea animalelor. Multe ţări au răspuns rapid la această ameninţare. În 1971, Marea Britanie a interzis utilizarea ca aditivi în furaje sunt antibiotice care sunt folosite în tratamentul de drepturi. Blocarea care au susţinut Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi, eventual, s-au alăturat de către Ţările de Jos, Germania, Cehoslovacia şi ţările scandinave.

În Statele Unite, un număr tot mai mare de oameni de ştiinţă, agenţii federale şi, în primul rând ea FDA continuă războiul cu pretenţii industria farmaceutică în încercarea de a introduce o interdicţie similară. Între timp, medicii sunt înclinaţi să utilizeze din ce în ce mai toxice şi mai puţin eficiente medicamente pentru a combate numărul tot mai mare de infecţii rezistente la antibiotice. În ciuda utilizarea pe scară largă a antibioticelor în creşterea animalelor, statisticile îngrijorătoare a cazurilor de cancer şi alte boli în rândul animalelor, de crescătorie destinate sacrificării continuă să crească. Potrivit informaţiilor cuprinse în Manualul de carne, ştiinţa ştie mai mult de şaptezeci boli transmise de la animale la om.

Există dovezi că mai mult de 90 la sută din stocul de pui, ca şi în SUA şi în străinătate sunt afectate de leucemie, aşa-numita "cancerul de pui. Datorită risc crescut de a contracta boli infecţioase, lucrează în industria păsărilor de curte a fost recunoscut de Ministerul Muncii ca una din ocupatiile cele mai periculoase din SUA. Mai mult decât atât, leucemia este frecvent întâlnite în mass-media sa-animalelor sub forma unei tumori maligne dimensiuni atât de mici încât chiar şi cele mai atent Inspectorul în imposibilitatea de a detecta. Şi ce, te întrebi, se întâmplă în acele situaţii în care tumora este mare, astfel că inspectorul acesta încă mai arată? În practică, în majoritatea cazurilor, tumora pur şi simplu tăiate, şi restul carcasei, fostul dată organismului care a dat naştere acestei afecţiuni maligne, continuă pe drumul lui la masa consumatorului.

Washington Post, cu eliberarea de 10/2/1970 scria: "a constatat că mai mult de zece procente a carcaselor de 30 de milioane bovine testate Inspectoratul sanitar de stat, au fost supuse, sau altfel manipulate pentru excizia tumorilor nedorite. Consumatorii ar trebui să fie fericit că cel puţin unele dintre cadavre de animale infectate a arătat inspectorilor sanitare, cât de des în faţa operatorului este de până la 11 000 carcaselor pe oră.

Experţii de asemenea, reţineţi că există o practică comună în cazul crescătorilor de animale prefera sa scape de un animal bolnav, încet trimite la abator, înainte de a se vor muri din cauza bolii. "Masacrul - că mântuirea pentru agricultori" - spune Richard Walden, MD, si inspectorul veterinari care a lucrat în industria cărnii. "Atunci când există un risc de a pierde un animal ca urmare a unei boli grave, agricultorul imediat trimite la abator în toată încrederea că el ar putea pleca cu el ... primul Consiliu, care veterinari dau în astfel de cazuri:" Grăbeşte-te şi ia-o la abator "Din cauza. sacrificare nu necesita teste de sânge sau alte studii de laborator, în care boala nu a ajuns încă la faza de simptome vizibile, sunt nvăzut, şi carne de pacient animalul este trimis direct la supermarket. Toate cele de mai sus - este departe de listă exhaustivă de otrăvuri şi toxine care intră în organismul animalului în procesul de îngrăşare. Este de remarcat tranchilizante, cum ar fi promazin, reserpine, bacitracină-zinc, utilizate pentru creşterea poftei de mâncare la animale (acestea sunt adesea supuse la hrănirea forţată), sau pentru a creşte producţia de lapte, prin stimularea hipotalamusului; enzimele care încetinesc procesul de "îmbătrânire" ţesut unui animal sacrificat, şi direct în faţă sacrificare, de sodiu pentobarbital disodic - un anestezic, care încetineşte modificări de culoare a cărnii de pe cadavru, păstrarea culorii sale roşii şi creând astfel iluzia de prospeţime. După sacrificare se confruntă inevitabil incetinirea procesului de putrefacţie în carne. Pentru a păstra efectul de prospeţime în Etansari si produse din carne, gata să mănânce, se adaugă nitrat de sodiu şi nitrit de sodiu, care au o "cosmetice", enunţând produsului roz.

Studiile arată că nitrit de sodiu în compuşi umane nitrozamine cancerigene numite, precum şi privarea conţinute în capacitatea hemoglobinei de sânge pentru a furniza oxigen la tesuturi. Dr. Charles Edwards, Comisarul Biroul de Food and Drug Administration (FDA), raportat la subcomitetului Congresului martie 1971 că compusul este foarte toxic pentru copii, poate provoca defecte fetale la femeile gravide şi periculoase pentru persoanele care suferă de anemie. sulfite de sodiu, care distruge vitamina B, este o altă substanţă cancerigenă, frecvent adaugă la carne şi oase. Acesta previne formarea de miros putred şi artificiale dă carnea "natural", roşu, nu contează cât de vechi şi rânced, de fapt, nu a fost nici. Inspecţii la instalaţiile de prelucrare a cărnii arată groază de condiţii neigienice care predomină acolo, corupţie, incompetenţă şi ineficienţa în controlul calităţii. inspecţie Federale, efectuarea numai acele sută douăzeci abatoarelor, ale căror operaţiuni comerciale în afara graniţelor unui stat, ar trebui să fie teoretic, mult mai ambiţios decât cel pe verificări la nivel local la nivel de stat.

Ilustrativ este cazul atunci când, în inspector de sănătate 1968 a constatat 75 încălcări ale normelor sanitare stabilite în auditul federal cuser fabrică din New York cârnaţi: "partea mecanică a Masina de tocat carne sunt acoperite cu rugină şi o crustă densă de buchet coapte de grăsime vechi şi de carne. Vopsea pe echipament barbotat, şi flapsurile spânzurare, a căzut în umplutură mezeluri carne proaspătă. a fost depozitat în rezervoare ruginite sterilizare concepute pentru a steriliza cutite au cazut pe podea, ceea ce este în concordanţă cu instrucţiuni trebuie să fie umplute cu temperatura apa calda 82 grade Celsius., conţin o apă rece, gras Printre resturile care au acumulat pe suprafaţa rezervorului, înotat un gindac mort ... şobolani au fost TRACES. peste tot, chiar direct pe suprafaţa de mese de lucru. Şi toate acestea în prezenţa inspectorilor federal din plante.

Trei ani mai târziu, în discuţie august a rapoartelor de protecţie a consumatorilor pentru 1971, articol cu privire la calitatea de carne pentru fripturi, datele au fost dat un control la faţa locului de probe 250 jumătate de kilogram pentru calitate şi prezenţa de E. coli, care serveşte indicator al conţinutului în carne şi indicatoare de fecale de prezenţa agenţilor patogeni . Doar 27 la sută din probele au trecut cu succes testul, în timp ce 52 la sută cuprinse E. coli în cantităţi de zece ori mai mare decât cerinţele existente de calitate. În 1973 The New York Times are la dispoziţie o copie de inspecţie, de control intern al agenţiei U. S. Departamentul pentru Agricultură (Oficiul Inspectorului General), GrigorievichÎnregistrările sunt rareori făcute publice. Inspecţie a relevat faptul că "condiţiile care pot provoca daune pentru sănătatea consumatorilor prezenţi în 43 la sută din carne de testat şi de păsări de curte. În plus faţă de o listă detaliată a încălcărilor depistate, raportul conţine, de asemenea, informaţii despre alte probleme comune identificate în timpul unui test similar urmă cu trei ani şi are încă loc: control inadecvat de carne importată, lipsa de pregătire şi de neglijenţă în rândul inspectorilor de calitate, conflictul de interese, neglijarea drepturilor şi directe falsificare a datelor.

Când ochii deschide toate ineficienţa sanitare existente "de control", o lipsă flagrantă a salubritate la carne, utilizarea pe scară largă de antibiotice, hormoni, medicamente, pesticide, coloranţi, deodorante, radiaţii, conservanti, stabilizatori, şi alte substanţe periculoase (ca să nu vorbim de otrăvuri naturale - putrezire şi bacteriilor conţinute în cadavru ţesut), care se încadrează cu carne în corpul uman, devine clar umor trist de poveste următorul text: "Când o femeie pe planul l-au adus ordonat o dieta vegetariana, ea a observat că stând lângă un om ordonat acelaşi lucru Se întoarse. să-l, ea curios întrebat: "Scuzaţi-mă vă rog, ceea ce faci, de asemenea, sunt vegetarian"? Nu, - îi răspunse el - eu sunt doar un inspector în industria cărnii ... "

vpomestie.ru / A>

Miercuri, 09 decembrie 2009
Vizualizări: 2396

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
165
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
273
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
403
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
215