Casa de oaspeți din baloturi de paie a lui Lisa și Louis din Elveția
Lisa și Louis au luat 250 tone de CO2 din atmosferă și le-au închis în pereții casei de oaspeți din baloturi de paie, situate într-o vale alpină frumoasă Val dHerens din Elveția. Casa de oaspeţi şi casa lor au fost proiectate de arhitectul Werner Schmidt, care construieşte multe case din baloturi mari de 1,2 m grosime. Aceste baloturi mari, înseamnă că casa este foarte bine izolată.
Numai căldura provenită de la oameni și gătit, aproximativ 60-80 W (200-270 BTU*), precum și lumina soarelui sunt suficiente pentru a încălzi casa fără cheltuieli suplimentare. Werner, consideră că clădirea montată după tehnica de construcție naturală este super-izolată.
Atunci când noua clădire simpatizează mediului natural, căutarea melodiei pentru videoclip nu este deloc complicată ... "Gymnopedies" a lui Erik Satie se potriveşte minunat.
Lisa și Louis au muncit din greu pentru a construi o casă modernă şi a organiza business-ul, care nu numai că minimizează impactul construcţiei asupra mediului înconjurător, dar va avea, de asemenea, un efect relativ mic, în timpul existenței sale timp de multe secole.
Foto din stânga afişează salonul şi pereţii din baloturi mari, fiind structuri portante ale clădirii. Scaunele sunt făcute din butoaie de vin reciclate.
Foto din dreapta redă stilul clădirii. Este un amestec de lemn în stil rustic cu un lux maxim, ceea ce demonstrează perfect că casa construită în mod natural nu este un pas înapoi în sensul confortului. De fapt, este chiar contrariul.
Micul dejunul în Maya, se serveşte cu dulceaţa de casă și compot. Gemul tradiţional pentru regiune se numeşte „Compot de Rhubarbe Sauvage" [Jem din rubarbă sălbatică].
Alpine Dock (Rumex alpinus) or Monks Rhubarb
Se pune 300 g de rubarbă sălbatică alpină în apă pentru 10-20 de minute, se scurge apa și se taie partea maro. Se taie în felii, 1 cm lungime. În cratiță se adaugă 150 g de zahăr și se amestecă. Se adaugă miezul şi sucul de la o lămâie şi o bucăţică de scorţişoară şi se lasă peste noapte. A doua zi, amestecul va da suc. Se aduce la fierbere, se acoperă cu un capac și se fierbe timp de aproximativ 30 minute. Scoateți bucăţica de scorţişoară şi turnaţi dulceaţa în borcane. După ce se deschide, dulceaţa se depozitează în frigider (sau se mănâncă repede).
*BTU – unitate de măsură britanică pentru energie termică – trad.
Sursa: naturalhomes.org