ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa pasivă – locuinţa viitorului



Casa pasivă – locuinţa viitorului


Casa pasivă este un principiu arhitectural, care a dovedit eficienţa sa în practică: casa pasivă este cu 75% mai economică, decât cea obişnuită.

Rolul de lider în dezvoltarea clădirilor cu o eficienţă energetic maximă au ocupat oameni de ştiinţă germani, rezultatul activităţii cărora a devenit conceptul casei pasive – casei, care, de fapt, nu are nevoie de metode tradiţionale de aprovizionare cu energie. Avantajele unei case pasive sunt evidente – aceasta este ecologică şi economică. În plus, casa pasiva oferă locatarilor săi condiţii mult mai sănătoase, decât cea obişnuită: aici sunt aranjate perfect iluminatul şi alimentarea cu aerul proaspăt, sunt excluse curente de aer, în orice sezon al anului este asigurată o temperatură confortabilă pentru oameni, cu o eficienţă maximală este utilizat spaţiul.


Principalele "secrete" ale  casei pasive:

1) Orientarea corectă a clădirii


Faţada casei ar trebui să fie orientată spre Occident - pentru a permite utilizarea maximă a energiei solare şi a luminii. Datorită plasării corecte, ferestrele casei, practic, tot anul aduc mai multă căldură, decât o pierd.

 

Casa pasivă – locuinţa viitorului


2) Izolarea termică bine gândită

Grosimea izolaţiei termice 25-40 centimetri (in functie de material izolator) ar trebui să acopere întreaga structură a clădirii – pentru a evita pierderea căldurii. Astfel de izolare permite utilizarea maximă a căldurii solare şi interne din casă, asa ca nevoia în încălzire suplimentară dispare sau se reduce extrem.

 

Casa pasivă – locuinţa viitorului



3) Căptuşirea ermetică a clădirii


Acoperirea ermetică a clădirii previne ieşirea caldurii afară şi ajută la mentinerea unui climat confortabil si sănătos în interior. În casa pasivă nu sunt ziduri şi pardoseli reci, în vară în această casă nu este nevoie de a folosi aparate de aer condiţionat (cel puţin, în Europa Centrală).

4)Ventilaţia, fără pierderi de căldură

Aerisirea este necesară pentru sănătatea umană. Cu toate acestea, ferestrele deschise duc la pierderea enormă de caldură. Casa pasivă rezolvă această problemă prin utilizarea unei simple instalaţii mecanice, care oferă  un flux constant de aer proaspăt.

 

Casa pasivă – locuinţa viitorului



5) Cele mai moderne ferestre

Construcţii de fereastre în casă pasivă sunt cât mai strâns adiacente de pereţi. Dimensiunea ramelor, de asemenea, este minimizată, astfel încât chiar şi cu o mică suprafaţă, casa ar primi o cantitate maximală de căldură şi astfel de ferestre într-o casă pasivă sunt utilizate, în principal,  mai degrabă pentru obţinerea iluminatului şi căldurii soarelui, decât pentru ventilaţie. Chiar şi în iarnă bilanţul energetic al acestor ferestre este pozitiv.

 

Casa pasivă – locuinţa viitorului


În climatul vest european casele pasive sunt în măsură să furnizeze căldura necesară, practic, tot anul. Cu toate acestea, în fiecare casă este prevăzută o încălzire suplimentară în cazul  iernii deosebit de rece – în general, este  o  pompă de caldură autonomă sau o instalaţie termică solară, sau o sobă, dar este posibil de a conecta casa la un sistem de încălzire cu gaze sau sistem de încălzire centrală. Un alt lucru este că acest pas este neprofitabil pentru proprietarii casei, deoarece casa pasivă, cu utilizarea la maximum a tuturor capacităţilor de energie, ajută să economisească o sumă decentă, şi, prin urmare, majoritatea proprietarilor  abandonează metodele tradiţionale de încălzire. Desigur, o casă pasivă nu va oferi recompense financiare imediate - în primul rând, aceasta are nevoie de investiţii: costul construcţiei unei case pasive este aproximativ cu 10% mai mare, celei convenţionale. Cu toate acestea, în termen de 7-10 ani, aceste costuri sunt recuperate, şi casa devine foarte profitabilă.

 

Casa pasivă – locuinţa viitorului


De asemenea, este important faptul că casele pasive sunt prietenii adevăraţi ai naturii. Ele ajută la reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră şi la salvarea resurselor naturale epuizate.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 05 noiembrie 2010 12:48
Vizualizări: 9175

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
209
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
326
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
437
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
291