Casa pe acoperiş

/ Vizionări: 9804

În luna mai a acestui an, în Austria, oraşul Tirol, s-a deschis un nou punct de atracţie uimitoare – o casă răsturnată. Creatorii ei, arhitecţii polonezi Irek Glovatsky şi Marek Rozhhanski, au încercat să răstoarne nu numai casa însăşi, ci de asemenea, tot ceea ce este în ea: mobilier, instalaţii sanitare şi chiar maşina în garaj.

 

Дом на крыше 

 

Teritorial, atracţia nouă este situată în satul austriac Terfens, în apropiere de Innsbruck şi imediat, a atras atenţia multor turişti.

 

Дом на крыше 

 

Arhitecţii polonezii Irek Glovatsky şi Marek Rozhhanski, au construit această casă întoarsă cu susul în jos timp de opt luni şi recent, au deschis casa pentru vizite.

 

Дом на крыше 

 

Acest proiect uimitor a fost creat pentru a promova turismul local şi unul dintre misterele lui, este nedumerirea tuturor martorilor cu privire la modul în care casa îşi menţine echilibrul, stînd de o latură a acoperişului.

 

Дом на крыше 

 

Casa răsturnată are mult spaţiu, 140 mp.

 

Дом на крыше 

 

Casa a atras imediat atenţia turiştilor prin neobişnuinţa ei: deoarece nu întotdeauna este posibil să admirăm obiectele familiare de uz casnic în această perspectivă.

Cea mai atrăgătoare parte a casei a devenit maşina "Volkswagen Beetle" răsturnată în garaj cu susul în jos.

 

Дом на крыше 

Дом на крыше 

 

"Vrem să extindem închipuirile oamenilor despre arhitectura modernă. Noua casă va fi o confirmare elocventă a faptului că nu este necesar ca acoperişul să fie pe partea de sus. Avem nevoie să învăţăm o altă percepţie a realităţii", - au comentat arhitecţii opera lor.

 

Дом на крыше 

 

În continuare, creatorii intenţionează să deschidă un subsol suplimentar cu sculpturi de gheaţă, iar acum în mod activ, se efectuează proiectarea peisajului casei răsturnate cu susul în jos.

 

Дом на крыше 

 

Deşi, obiectul de atracţie turistică austriac nu este unic de acest gen în lume, astfel de lucruri pot fi găsite în Statele Unite, Germania şi chiar în capitala Ucrainei.

 

Дом на крыше 

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com